Badminton Vereniging Almere

Van Zundert Velo neemt revanche op Dekker Almere

Van Zundert Velo heeft zaterdagavond 10 november 2007 in Wateringen revanche genomen op Dekker Almere. Het werd 6-2 voor de Wateringers, al moet er bij gezegd worden dat het feit dat de Engelse international van Dekker Almere, Rachel Howard, afwezig was als gevolg van een blessure, daarbij wel een handje geholpen heeft. Ondanks dat een leuke wedstrijd met een geimproviseerd vrouwendubbel aan de kant van Dekker Almere, Ilse Vaessen met Yvonne Sie, dat nipt in twee games, beide in de verlenging verloor van Van Zundert Velo. Het mannendubbel van Dekker Almere, Jeroen van Moorst en Erik Staats, deed het meer dan uitstekend door op magistrale wijze in drie games te winnen van de Nederlandse kampioenen Rikkert Suykerland en Dennis van Daalen de Jel.

Normaal speelt Ilse Vaessen met Rachel Howard het vrouwendubbel maar nu speelden Ilse Vaessen en Yvonne Sie. Aan de andere kant van het net stonden Ginny Severien en Lisa Malaihollo, niet de minsten, en het was spannend vanaf de eerste service. In de eerste game ging de partij gelijk op en het Dekker Almereduo had zelfs een aantal malen gamepoint. Toch ging de eerste game met 27-25 naar Van Zundert Velo. In de tweede game hetzelfde beeld, spannend vanaf het begin, weer gamepoint voor Vaessen en Sie, maar toch was de tweede game ook voor Van Zundert Velo met 24-22.
Het mannendubbel was zeker zo spannend als het vrouwendubbel. Jeroen van Moorst en Erik Staats stonden tegenover de Nederlandse kampioenen in het mannendubbel, Rikkert Suykerland en Dennis van Daalen de Jel. In de eerste game verspeelden de Almeerders een kleine voorsprong en won het Wateringse duo met 21-17. In de tweede game behielden Van Moorst en Staats de voorsprong die ze vanaf het begin namen en wonnen met 20-22. En de derde game had alles wat badminton nu juist zo leuk maakt. Allereerst een voorsprong voor Van Zundert Velo tot en met de wissel (11-8), maar daarna kwamen de Almeerders terug en kwamen op voorsprong om deze voorsprong uiteindelijk ook weer te verspelen. Het werd zelfs tweemaal matchpoint voor de Nederlandse kampioenen van Van Zundert Velo maar Van Moorst en Staats bleven knokken voor ieder punt, kwamen weer gelijk en wonnen met 23-25. Zowaar een prima prestatie.
In de mannensingle ging Robert Kwee uitstekend uit de startblokken tegen Rune Massing en Kwee stond eigenlijk steeds op een kleine voorsprong in de eerste game en het leek er op dat Kwee de game ook zou pakken. Op het laatste moment sloeg Massing echter toe en won in de verlenging alsnog met 24-22. In de tweede game nam Massing onmiddellijk afstand van Kwee en won met 21-8.
Aangezien de vaste invalster in team 1, Yvonne Hoogland zelf een belangrijke wedstrijd moest spelen voor team 2, Van Zoelen Almere, had Emmy Vlaar de ondankbare taak om het in de vrouwensingle te moeten opnemen tegen Elize van 't Riet. Van 't Riet won in twee games van Vlaar met 21-7 en 21-8.
De tweede vrouwensingle werd namens Dekker Almere gespeeld door Rianne van Groenigen tegen Lisa Malaihollo. Van Groenigen, die normaal in de derde divisie speelt deed het bepaald niet slecht en dat gold zeker voor de tweede game (21-7 en 21-14).
Tim Vaessen speelde zijn mannensingle tegen Dennis van Daalen de Jel. Van Daalen de Jel is een tegenstander van formaat en van deze snelle speler win je bepaald niet eenvoudig. Ook voor Vaessen dus een 'struggle for life' tegen Van Daalen de Jel. En Vaessen deed het zonder meer goed maar verloor toch net aan in twee games met 21-15 en 21-16.
Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen speelden hun mix tegen Gricha Camonier en Danielle Reith. Ook nu speelden Van Moorst en Vaessen weer een puik gemengd dubbel. De eerste game was met 12-21 redelijk ruim voor Van Moorst en Vaessen. De tweede game was het toch even opletten geblazen maar ook die was voor Dekker Almere met 17-21. En daarmede was het tweede wedstrijdpunt voor Dekker Almere binnen, hetgeen een knappe prestatie genoemd mag worden want Ilse Vaessen was na een onplezierig bezoekje aan de kaakchirurg ook niet bepaald 'okselfris' aan deze wedstrijd begonnen.
Erik Staats en Yvonne Sie redden het niet in hun gemengd dubbel tegen Rune Massing en Ginny Severien. De eerste game was ruim voor Van Zundert Velo met 21-9. De tweede game ging weer gelijk op maar toch met 21-19 naar Massing en Severien.
De eerlijkheid gebied te zeggen dat er voor het 'gemankeerde' Dekker Almere niet veel meer inzat zonder Rachel Howard, zo reëel moeten we zijn. Ondanks dat een wedstrijd met hoogtepunten.

Reageer op dit bericht (“Van Zundert Velo neemt revanche op Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)