Badminton Vereniging Almere

2e plek voor Ilse Vaessen op Welsh International

Ilse Vaessen heeft zondagmiddag samen met haar partner Jorrit de Ruiter de finale van het gemengddubbel op de Welsh International verloren. Voor beide spelers was het de eerste keer dat zij in een finale van een EBU-toernooi mochten acteren. Het Poolse tweetal Adam Cwalina en Malgorzata Kurdelska bleek helaas met 21-16 21-19 te sterk.

Jorrit en Ilse kenden het Poolse duo nog van de Scottish Open, die vorige week gespeeld werd. Toen verloren Ilse en Jorrit met 21-16 en 21-12.

Het duo startte enigszins gespannen met de wedstrijd, en kwamen al snel op een 11-4 achterstand. In de tweede helft van de set kwamen ze meer in de wedstrijd, en zo werd het toch nog 21-16. Dit zette door in de tweede set, en Jorrit en Ilse kwamen zelfs op een 19-16 voorsprong. Mede door de spanning maakten zij daarna echter wat fouten, en hierdoor ging de set, en zo ook de partij alsnog naar het Poolse duo.

Coach Chris Vlaar gaf aan dat het duo over het hele toernooi gezien zeer goed heeft gepresteerd en dat zij zeer trots mogen zij op hun tweede plaats op een EBU-toernooi.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 03-12-2007 om 17:26 uur

Van harte gefelicteerd met deze mooie plek.