Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere blijft steken op een gelijkspel tegen Slotermeer

Dekker Almere heeft zondagmiddag 16 december 2007 in Sportcomplex De Toekomstgroep verzuimd om met ruime cijfers te winnen van Slotermeer. Bij een ruime overwinning had Dekker Almere een plaatsje op de ranglijst kunnen stijgen en nu staat Dekker Almere gelijk met Smashing op een gedeelde vijfde/zesde plaats. Van de drie partijen die in drie games gingen, gingen alle partijen naar Slotermeer en dat was cruciaal. Het was ook bepaald niet in het voordeel van Dekker Almere dat de Engelse International Rachel Howard nog steeds niet voldoende fit is om te spelen.

Jeroen van Moorst en Erik Staats speelden het mannendubbel tegen de twee Dennisen van Slotermeer, te weten Van Zijderveld en Lens. Zeker zo'n partij met deze tegenstanders kun je winnen of verliezen maar jammer was dat de scheids in de derde en beslissende game twee foutieve beoordelingen maakte waardoor de winst in deze overigens sportieve en schitterende partij met 19-21 naar Slotermeer ging.

De vrouwen van Dekker Almere, Ilse Vaessen en Yvonne Hoogland deden het goed en wonnen de dubbel met 21-15 en 21-19 van Sofie Robbrecht en Jessica Ottenhof.

Stephan Branderhorst speelde in zijn single tegen Ralph Starren en in een mooie partij won de Europese Jeugdkampioen met 21-18 en 21-19 van Starren.

Robert Kwee speelde opnieuw een uitstekende single en Kwee won ook nu in twee games (21-17 en 21-10) van Dennis van Zijderveld die er overigens van alles aan deed om de conditioneel zeer sterke Kwee partij te geven. Maar tegen een in vorm verkerende Kwee is er in feite sprake van een 'mission impossible'.

Yvonne Hoogland verloor de eerste game met 9-21 van Jessica Ottenhof. De tweede game kwam de Almeerse terug en won met 21-17. In de beslissende derde game stond Hoogland in het tweede deel van de game steeds voor en het leek er op dat zij de winst zou pakken maar Ottenhof bleef knokken en won alsnog fraai met 19-21.

Yvonne Sie won de eerste game in haar single nipt van Sofie Robbrecht (21-19), liet de tweede game glippen na een riante voorsprong (20-22) en herhaalde dit kunststukje nogmaals in de derde game. Bij een 18-12 voorsprong leek de partij gelopen maar de Vlaamse Robbrecht ging tot het uiterste en won verdiend met 20-22.

Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen stelden bepaald niet teleur. Ook nu wonnen zij weer het gemengd dubbel met 21-11 en 21-17 en wel van Ralph Starren en Mirte Stapel.

Tim Vaessen en Yvonne Sie speelden de laatste mix tegen het echtpaar Lens. 'Boef' Dennis Lens liet in deze mix nog even zien over welke fabelachtige techniek hij beschikt. Het werd 15-21 en 17-21 voor de Lensen in een partij waar Tim Vaessen en Yvonne Sie het bepaald niet slecht deden.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere blijft steken op een gelijkspel tegen Slotermeer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)