Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere neemt twee punten mee naar huis uit Haarlem

Zaterdagavond 29 december 2007 heeft Dekker Almere in Haarlem met 6-2 verloren van Duinwijck. Ook nu moest Dekker Almere het doen zonder Rachel Howard en dat scheelt een slok op een borrel voor de Almeerders. Bij Duinwijck ontbrak Koen Ridder eveneens wegens blessureleed. De Schot Gordon Thomson was wel aanwezig bij Duinwijck. Dezelfde Thomson zou zich overigens iets meer moeten realiseren dat een grap op de baan heel leuk is en er zeker bijhoort maar dat het ook een clownesk karakter kan krijgen en wellicht onbedoeld van weinig respect voor je tegenstander kan getuigen. Stephan Branderhorst ontbrak eveneens bij de Almeerders aangezien hij in Hoensbroek optrad en daar zeer succesvol opereerde met twee eerste plaatsen.

Gordon Thomson en Ruud Bosch wonnen het mannendubbel met 21-15 en 21-17 van Jeroen van Moorst en een grieperige Erik Staats. Karina de Wit en Betty Krab zegevierden met 21-15 en 21-18 van Yvonne Hoogland en Ilse Vaessen.
Jacco Arends en Tim Vaessen maakten er in de mannensingle een marathonpartij van die uiteindelijk knap werd gewonnen door Tim Vaessen in de derde game (21-17, 19-21 en 14-21) en daarmede was het eerste punt binnen voor Dekker Almere.
Ook Selena Piek en Yvonne Hoogland vonder dat zij het in drie games moesten doen maar in deze vrouwensingle trok Selena Piek aan het langste eind (18-21, 21-13 en 21-13).
Gordon Thomson won inclusief fratsen met 21-12 en 21-17 van Robert Kwee. Yvonne Sie kon het in haar vrouwensingle niet bolwerken tegen 'goude oude' Karina de Wit. Het werd 21-5 en 21-6 voor De Wit.
Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen zorgden voor het tweede Almeerse punt door het gemengd dubbel te winnen in drie games van Jacco Arends en Selena Piek (17-21, 21-11 en 18-21). Van Moorst was in deze mix iets minder op dreef, maar Ilse Vaessen speelde daarintegen als een tijgerin.
Erik Staats en Yvonne Sie konden niet stunten tegen Ruud Bosch en Eva Krab. Het thuisduo won met 21-14 en 21-16.
Het aantal toeschouwers in de Duinwijckhal viel gelukkig niet tegen, het waren er toch zo'n 75 en dat was maar goed ook want anders begint het bij de Multima Ligawedstrijden toch wel een heel troostloze bedoening te worden. Jammer was dat er geen lijnrechters waren en dat ook de tussenstanden in de wedstrijd niet konden worden afgelezen. Zonder lijnrechters komt er nog iets meer op het bordje van de scheidsen terecht en aangezien de Nederlandse Badminton Bond nog geen contract heeft afgesloten met een landelijke opticiensketen, kun je de scheidsen nauwelijks kwalijk nemen dat het niet altijd goed gaat.
Voor wat betreft BC Slotermeer en BCR lijkt het doek na deze competitieronde te zijn gevallen. Wie er zevende of achtste wordt is nog niet bekend maar in de beide eerste divisies worden de twee eerste plaatsen bezet door standaardteams. Dat betekent dat Slotermeer en BCR zullen degraderen als deze situatie zo blijft.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ronald op 30-12-2007 om 13:09 uur

    Ik ben helemaal niet eens met jouw mening over dat Gordon geen respect zou getuigen aan zijn tegenstander. Eindelijk eens iets van deze tijd ipv het traditionele gedoe.
    Een aanvulling van de Nederlandse competitie.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere neemt twee punten mee naar huis uit Haarlem ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)