Badminton Vereniging Almere

Smashing en Dekker Almere in evenwicht

BC Smashing en Dekker Almere hebben elkaar zaterdagavond 8 december 2007 in Wijchen in evenwicht gehouden. Het werd derhalve 4-4 en op de ranglijst schieten de beide teams daar niet al te veel mee op. Smashing heeft 32 punten en Dekker Almere 31. Wel hebben Smashing en Dekker Almere iets meer afstand genomen van BCR dat met 17 punten op de zevende plaats staat en Slotermeer dat hekkesluiter is in de Multimate Liga met 16 punten.

Jammer was dat de Engelse international Rachel Howard als gevolg van een blessure verstek moest laten gaan. De vaste invalster bij Dekker Almere, Yvonne Hoogland was ook niet beschikbaar want zij moest in haar eigen team, Van Zoelen Almere, een belangrijke wedstrijd spelen.
Bij BC Smashing ontbrak overigens Jurgen Wouters.

Jeroen van Moorst en Erik Staats deden opnieuw goede zaken in hun mannendubbel. Het was wellicht geen spectaculaire partij maar de Almeerders wonnen stabiel spelend met 12-21 en 18-21.

Emmy Vlaar en Yvonne Sie speelden het vrouwendubbel tegen Brenda Beenhakker en Rachel Geertsen. In de eerste game gaven Vlaar en Sie nog goed partij maar Smashing won uiteindelijk de eerste game met 21-19. De tweede game was ruim voor Beenhakker en Geertsen met 21-7.

Robert Kwee, al wekenlang in vorm, speelde in zijn mannensingle tegen Leon Nottelman heel gedecideerd en won met 17-21 en 13-21. De partijen van Robert Kwee zijn vaak een lust voor het oog en dat was ook nu weer het geval.

Tim Vaessen vond dat hij maar eens revanche moest nemen voor de nederlaag die hij thuis leed tegen Gijs van Heijster in zijn mannensingle. En Vaessen maakte zijn woorden waar want hij won met 19-21 en 15-21 van Van Heijster, hetgeen als een mooie prestatie gekenschetst mag worden.

Ilse Vaessen, singelde tegen Patty Stolzenbach, gaf goed partij voor iemand die vrijwel nooit een single speelt, maar verloor desondanks met 21-10 en 21-16 van Styolzenbach.

Emmy Vlaar had de ondankbare taak om tegen Brenda Beenhakker te moeten aantreden in de vrouwensingle. Vlaar die al met rugklachten uit de vrouwendubbel kwam, moest in de eerste game na een achterstand van 11-3 jammer genoeg opgeven.

Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen spelen het hele seizoen al een puike gemengd dubbel. En ook nu weer en wel tegen Stephan van Houthem en Patty Stolzenbach. Met 16-21 en 15-21 werd ook de mix van Smashing aan de zegekar gebonden.

Stephan Branderhorst speelde samen met Yvonne Sie de mix tegen Leon Nottelman en Rachel Geertsen. Dat deden ze bepaald niet slecht maar net onvoldoende om er een derde game uit te slepen. Het werd 21-13 en 21-17 voor het Smashingkoppel en daarmede werd de eindstand bepaald op 4-4.

Volgende week speelt Dekker Almere thuis op zondagmiddag 16 december 2007 in Sportcomplex De Toekomstgroep om 14.00 uur tegen Slotermeer uit Amsterdam.

Reageer op dit bericht (“Smashing en Dekker Almere in evenwicht ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)