Badminton Vereniging Almere

Stephan Branderhorst wint Hoensbroek onder 19 jaar

Stephan Branderhorst heeft het Forza en Badminton-Service International Youth Tournament gewonnen in Hoensbroek bij de spelers onder de 19 jaar. De Almeerder won zowel de mannensingle als het mannendubbel, hetgeen een unieke prestatie genoemd mag worden in het ijzersterke deelnemersveld. Maar Stephan Branderhorst was niet de enige Almeerder die actief was in Hoensbroek. Zo deed een aantal BVA-kinderen mee die tevens lid zijn van het Almeerse RTC en alle deelnemers lieten zien uit het goede mentaliteitshout te zijn gesneden en zij presteerden dan ook redelijk tot goed.

Het Hoensbroektoernooi is al decennia lang een internationaal jeugdtoernooi waar Europese jeugdtoppers uit maar liefst 18(!) landen aan deelnemen. In veel gevallen worden Europese badmintontoplanden vertegenwoordigd door hun nationale jeugdselecties en men kan dus ook zeggen dat het hier zonder meer om één van de zwaarste jeugdtoernooien in Europa gaat. De opzet van het toernooi is zo dat op de eerste dag (vrijdag) alle poulewedstrijden tot en met de kwartfinales worden gespeeld, op de tweede dag de halve finales en de finales en op de derde dag volgen dan de teamwedstrijden. Die kinderen die er niet in slaagden de halve finales te halen (en dat waren er heel wat gezien het totale aantal van 550 deelnemers), konden op de zaterdag deelnemen aan een dubbeltoernooi dat werd gespeeld volgens het zogenoemde rally-pointsysteem dat wil zeggen doortellen tot één van de partijen de 30 punten haalt. Dit toernooi staat ook wel bekend als het verliezerstoernooi maar gezien de gemiddelde sterkte van het deelnemersveld, was dit verliezerstoernooi sterker bezet dan menig ander Junior Mastertoernooi in Nederland. Het totale toernooi werd over vijf sporthallen, met in totaal 50 banen, in het zuidelijke deel van Limburg, gespeeld.

Stephan Branderhorst bereikte de finale in zijn mannensingle door achtereenvolgens poulewinnaar te worden en vervolgens te winnen van de Duitser Zurwonne in de kwartfinale en van de Engelsman d’Cruz in de halve finale. In de finale won Branderhorst van de als tweede geplaatste Engelsman Ian Mercer met 21-11 en 21-17.
In het mannendubbel speelde Stephan samen Marco de Jager en zij wonnen de finale van het duo Zurwonne (Duitsland) en Seppalla (Finland) met 21-19 en 21-18.

De andere deelnemers met een ‘Almeerse’ achtergrond waren:
U15: Tara Timmer (Vennewater/RTC), Jeroen Tiebout (BVA/RTC)
U13: Alex Vlaar (BVA/RTC), Quinty Honing (BVA/RTC), Jayme van Elten (Bavio/RTC) en Amy van Stenus (BVA/RTC)

Behalve Alex, trainen alle kinderen ook in het TTC-Amstelveen. Het TTC heeft dit toernooi op zijn verplichte toernooienlijstje staan.

Helaas lukte het geen van onze spelers om de halve finales te bereiken maar er werd door allen fel gestreden om elk punt. Tara wist ondanks een plotselinge en pijnlijke blessure toch één single en twee dubbelpartijen te winnen met haar TTC-maatje Nikkie Hosseinnia. Quinty, Alex en Jeroen zaten in sterke poules en konden daardoor helaas geen single winnen. Jayme wist met zijn dubbelpartner Krishna Vyas (Van Zijderveld) zeer knap door te dringen tot de achtste finales en samen met Amy twee ronden in het gemengd dubbel te overleven waarna zij uiteindelijk in de kwartfinales strandden tegen het als tweede geplaatste mixkoppel uit België. Amy leverde daarnaast een zeer goede prestatie door in de single de achtste finale te bereiken door in haar poule onder meer te winnen van de als vijfde geplaatste Belgische Sachi Bhansali. In de achtste finale verloor Amy uiteindelijk van een Duits meisje. Tijdens het dubbeltoernooi op de zaterdag gaf Amy nog een fraai vervolg aan haar optreden door samen met dubbelpartner Cheryl Seinen (TTC Geldrop) de eerste plaats U13 te behalen na vijf opeenvolgende winstpartijen tegen onder meer Oostenrijkse, Duitse en Noorse koppels.

Veel dank gaat uit naar Chris Vlaar die op de vrijdag van ’s ochtends vroeg tot de allerlaatste wedstrijd ’s avonds half negen alle RTC- en TTC-kinderen U13, wist te coachen en aan te sporen!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. rinske, rob en liesbeth deriga op 30-12-2007 om 15:24 uur

    Hoi Stephan,

    Heel hartelijk gefeliciteerd met je 1ste plaats. Je bent een echte topper.

Reageer op dit bericht (“Stephan Branderhorst wint Hoensbroek onder 19 jaar ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)