Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere tegen Duinwijck 4 - 4

Dekker Almere heeft zondag 13 januari 2008 in Sportcomplex De Toekomstgroep met 4-4 verdienstelijk gelijk gespeeld tegen de nummer twee in de Multimate Liga, het Haarlemse Duinwijck. Voor Dekker Almere was het jammer dat het mannendubbel in drie games nipt naar Duinwijck ging en dat was ook het geval in één van de mixen, anders had het er nog leuker uitgezien voor de Almeerders. Maar als hadden komt is hebben te laat. De vele toeschouwers hebben in ieder geval van veel van de partijen genoten en dat is heel belangrijk.

Jeroen van Moorst en Erik Staats openden de wedstrijd met het mannendubbel tegen Ruud Bosch en de Schot Gordon Thomson.
In de eerste game keken de Almeerders al snel tegen een forse achterstand aan, maar Van Moorst en Staats liepen de achterstand in en wonnen net aan met 22-20. De tweede game was echter ruim voor de Haarlemmers (11-21) maar in de derde game lag alles weer open. De mannen deden niet veel voor elkaar onder, er was over en weer sprake van spektakel en het publiek genoot. Duinwijck trok uiteindelijk met 19-21 aan het langste eind.
Rachel Howard en Ilse Vaessen konden het in de vrouwendubbel niet bolwerken tegen Karina de Wit en Selena Piek. Met 18-21 en 10-21 was de winst voor Duinwijck en keken de Almeerders tegen een 0-2 achterstand aan.
Stephan Branderhorst zette vervolgens Dekker Almere op de lijst door met speelsgemak de eerste game te winnen in zijn single tegen Rein Ridder, alweer een nazaat uit het Haarlemse Ridderbolwerk. Het werd 21-7 voor Branderhorst. In de tweede game was Branderhorst wellicht iets minder geconcentreerd want op een gegeven moment keek hij tegen een 13-17 achterstand aan. Vervolgens gaf Branderhorst gas en won hij alsnog met 21-17.
Yvonne Sie trof in haar single Carola Bakker. Sie was niet van plan om zoete broodjes te bakken en zij behaalde in twee games (21-15 en 21-14) een regelmatige overwinning.
Robert Kwee had in zijn single nog een appeltje te schillen met de Schot Gordon Thomson. Met 21-12 en 21-15 nam hij revanche voor de uitnederlaag ruim twee weken terug en daarmede kwam Almere op een 3-2 voorsprong.
Rachel Howard wist in een bepaald niet spectaculaire partij niet te winnen van Karina de Wit en de geroutineerde De Witt won in twee games (11-21 en 16-21).
Met een 3-3 op het scorebord moesten de mixen de einduitslag bepalen.
Erik Staats en Yvonne Sie waren veel te sterk voor Rein Ridder en Carola Bakker. De Almeerders wonnen vrij eenvoudig in twee games (21-12 en 21-15).
Broer en zus Vaessen gingen in de laatste mix tot het gaatje om de overwinning voor Dekker Almere alsnog binnen te halen. De eerste game was met 11-21 ruim voor Ruud Bosch en Selena Piek. De tweede ging naar Almere met 22-20 en de derde game ging na een enerverend spel uiteindelijk nipt met 19-21 naar Duinwijck en dat bepaalde de uitslag op 4-4.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. jos wu op 13-01-2008 om 18:21 uur

  Beste spelers,
  Wat een leuke middag: mooie badmintonpartijen, waarin letterlijk alles in zat: spanning, hier een daar een valpartij om bestwil om de shuttle nog nipt te halen, een smartelijke uitroep.........Al met al een prima afsluiting van de Multimate liga 2007/2008.
  Bedankt!
  Jos Wu

 2. Henk Mostert op 13-01-2008 om 21:44 uur

  Met name de heren dubbel was een geweldige partij om te zien aonder afbreuk te doen aan alle andere partijen.
  Yvonne zette zichzelf in de enkel dubbel op de kaart

 3. Henk Mostert op 13-01-2008 om 21:44 uur

  Met name de heren dubbel was een geweldige partij om te zien aonder afbreuk te doen aan alle andere partijen.
  Yvonne zette zichzelf in de enkel dubbel op de kaart

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere tegen Duinwijck 4 - 4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)