Badminton Vereniging Almere

Marcel Smouter wint 3e prijs in Nederhorst den Berg

Marcel Smouter speelde op zondag 6 januari 2008 het internationaal toernooi bij de Blijklappers in Nederhorst den Berg in de sporthal de Blijk. Steven en Tessa Koridon zouden ook meedoen aan dit toernooi, maar ze waren helaas ziek geworden. Aan dit toernooi kon je je alleen inschrijven voor enkel en gemengd dubbel.

Marcel moest aan de bak. De eerste ronde was tegen Rowan van der Krogt. Hij won de wedstrijd in 2 sets en trok daarmee de wedstrijd naar zich toe.

De volgende wedstrijd was direct daarachter tegen Mario Biekmann. Deze wedstrijd was met spannende rally’s. Ondanks dat hij zelf ook heel gespannen was, heeft hij de wedstrijd wel naar zich toe getrokken in 2 sets. Aan de einde van de wedstrijd vertelde Marcel mij dat hij nog nooit gewonnen had van deze 2 mannen.

Toen was John van Berkel aan de beurt. Marcel ging heel overtuigd de baan op en hij won weer in 2 sets.

Oo jee. Toen moest Marcel tegen de Nederlandse kampioen Quincy Michielsen spelen. Helaas verloor hij, maar desondanks goed gespeeld en een hele hoop van geleerd. Dus hij was 2e geëindigd uit zijn poule en moest de halve finale spelen tegen de eerst van de andere poule. Daar stond Frank Derksen. Helaas kon hij dit niet naar zich toe trekken. Dus verloor hij de halve finale.

Marcel ging toen in de play-off strijden voor de derde plaats. Zijn tegenstander was Ferdinand Hoeke. Na veel strijd was deze wedstrijd een drie-setter geworden. In de derde set waren de mannen heel moe en konden ze niet meer. De fans van Marcel gaven hem net het zetje in de rug die hij nodig had om de wedstrijd te winnen.

Ik wil de fans van Marcel die geweest waren hartelijk bedanken voor de aanmoedigen.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Marcel Smouter op 10-01-2008 om 15:11 uur

  Leuk stukje geschreven hoor, moet er wel even bij zeggen dat het een nationaal NBS/Nebas toernooi was en geen internationaal, dat doet verder niet ter zaken als men weet dat de wereldkampioenen ook deel namen tijdens deze toernooien, tenslotte hebben zij 3 gouden, 1 zilveren, en 5 bronsen medailles mee naar Nederland genomen.

  Mijn badmintonseizoen begon zeer moeizaam, na een late vakantie, wekelijkse ziekenhuis bezoeken, een toernooi in Breda waar ik alles verloren had, van Mario, Rowan en Quincy, kon ik mij opmaken voor het toernooi in Brunssem. Helaas was daar de opkomst laag, waardoor ik ook derde was geworden in de ME, wel 2de in de GD, wat op zich een goede prestatie was, omdat we alleen van Carol en Quincy verloren.

  Vooral het publiek wil ik bedanken dat ze kijken kwamen in Nederhorst Den Berg, en natuurlijk Rianne die deze dag mij coachte, wat ze gezien de resultaat prima gedaan heeft.

 2. Henk Staats op 10-01-2008 om 18:23 uur

  Beste Rianne,

  Leuk verwoord en een voorbeeld voor anderen om een stukje op de site te schrijven. Marcel gefeliciteerd maar je bent wel in het voordeel met een personal coach:)

 3. John Bor op 10-01-2008 om 22:48 uur

  ;)Rianne,

  Leuk stukje van je over Marcel en zijn prestaties.

  Marcel gisteren sprak ik je nog even aan de bar over je mooie 3e plek van afgelopen week.
  Echt klasse Marcel ik hoop een keer een wedstrijd van je te zien het liefst in onze eigen hal.
  Spreek je weer.

 4. jos wu op 11-01-2008 om 08:32 uur

  Hoi Marcel
  Prima gedaan!
  Heel veel succes in de toekomst.
  Ene, wanneer speel je weer???????

  Groetjes
  Jos Wu

Reageer op dit bericht (“Marcel Smouter wint 3e prijs in Nederhorst den Berg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)