Badminton Vereniging Almere

Zes badmintonclubs boycotten NBB Cup

Zes verenigingen die deel uitmaken van de Multimate Liga (de ‘eredivisie’ van de badmintonsport) hebben besloten niet deel te nemen aan de strijd om de NBB Cup. Het gaat om Almere, BCR ’91 (Rotterdam), Smashing (Wijchen), Slotermeer (Amsterdam), Van Zijderveld (Amstelveen) en Van Zundert/VELO (Wateringen).

De motivatie om de bekerstrijd te boycotten is de volgende.

De clubs vinden dat de NBB bij de inschrijving voor de NBB Cup afspraken geschonden heeft. Het heeft onder andere te maken met de verdeling van het prijzengeld en het niet spelen om de plaatsen 3 en 4.
Op een verzoek om opheldering kwam in eerste instantie geen respons van de bond. Pas nadat de zes clubs aan de NBB hadden gemeld dat ze niet voor de beker zouden inschrijven, kwam er antwoord uit Nieuwegein waar het bondsbureau gevestigd is. Dat antwoord werd door de zes clubs als ‘onbevredigend’ ervaren.

Op de achtergrond speelt ook het feit dat de verenigingen verbolgen zijn over het feit dat het Bondsbestuur heeft gemeend om drie Multimate Ligaverenigingen een boete op te leggen voor niet opkomen in het weekend van 13/14 oktober 2007. De grondslag voor de opgelegde boetes ontbreekt volgens de zes clubs volledig. Naar de mening van de zes verenigingen heeft de NBB uit eigen beweging het programma geschrapt.

Daarbovenop komt dat in de Bondsvergadering van 22 oktober 2007 de verwachting is gewekt dat er ook geen verdere boetes zouden worden uitgedeeld.

Dit alles bij elkaar heeft de zes clubs ertoe doen besluiten om in 2008 niet mee te doen aan de strijd om de NBB Cup. De verenigingen betreuren het zeer dat ze dit sportieve evenement aan zich voorbij moeten laten gaan, maar ze zien helaas geen andere mogelijkheid.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jos Kuipers op 28-01-2008 om 20:30 uur

    En daar gaan we weer... |:(

  2. Nienke op 29-01-2008 om 22:19 uur

    jep.....

Reageer op dit bericht (“Zes badmintonclubs boycotten NBB Cup ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)