Badminton Vereniging Almere

Tweede plaats voor Ilse Vaessen op het NK!

Ilse Vaessen en Jorrit de Ruiter hebben zojuist op de Nederlandse Kampioenschappen de finale gespeeld in het gemengd dubbel. Tegenstanders waren het als eerste geplaatste koppel Ruud Bosch en Paulien Van Dooremalen. De partij ging met 21-13 23-25 21-16 naar Ruud en Paulien.

Het was voor Ilse en Jorrit de eerste keer dat zij in een finale op het NK mochten acteren, en met hun 21 jaar waren zij ook nog eens het jongste koppel.
Ilse en Jorrit waren als 2e geplaatst, en speelden de finale tegen het als 1e geplaatste koppel Paulien van Dooremalen en Ruud Bosch. De koppels kennen elkaar door en door, immers, zij trainen allen bij de Nationale Selectie op Papendal.

Ilse en Jorrit hadden een matige start, en het lukte hen niet om hun zenuwen de baas te worden wat resulteerde in veel eigen fouten. De eerste set ging dan ook met ruime cijfers naar Ruud en Paulien (21-13).
In de tweede set kwamen Jorrit en Ilse meer in hun spel en ging de stand gelijk op. Het werd een verlenging en op 23/22 werkte Ilse via het randje van haar racket èn de netband een matchpoint weg. Ook het volgende punt ging van Ilse’s racket naar de netband en zo sleepten Ilse en Jorrit er toch een derde set uit.
In deze beslissende set lieten Paulien en Ruud zien, dat zij toch beter bestand zijn tegen de druk van een NK, en hun ervaring bracht hen, na 52 lange minuten de overwinning (21-16).

Ondanks dat de zenuwen een grote stempel op hun prestatie drukte was Ilse al met al tevreden met hun optreden. ‘De druk op een NK is nu eenmaal groter dan op een Internationaal toernooi. Voor eigen publiek en tegen je selectiegenoten wil je nu eenmaal goed presteren. Maar, aangezien dit onze eerste NK finale was, ben ik toch tevreden’, aldus Ilse.

Van de overige Almeerders reikten Yvonne Sie met haar partner Lisa Malaihollo tot de halve finale in het vrouwendubbel. Daar verloren zij van Betty en Eva Krab, die eerder al het als eerste geplaatste koppel Paulien van Dooremalen/ Rachel van Cutsen uitschakelden.

Namens Almere feliciteren wij Ilse en Jorrit van harte, met hun welverdiende tweede plaats!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 03-02-2008 om 21:26 uur

  Knap werk Ilse. Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn. Ik was bij Ajax tegen 010. Was ook erg leuk. Gefeliciteerd met je tweede plek.

 2. Ernst op 04-02-2008 om 07:22 uur

  Goed gedaan Ilse, van harte met je 2e plek.

 3. Pieter op 04-02-2008 om 23:13 uur

  Goed gedaan, 2e op een NK is ook niet niks :up: !
  En ook Yvonne toch goed gedaan met halve finale bereikt ;).

Reageer op dit bericht (“Tweede plaats voor Ilse Vaessen op het NK! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)