Badminton Vereniging Almere

BVA Jeugd scoort op Jeugdtoernooi de Flinters!

Gelukkig waaide het in Sporthal de Kloet te Grootebroek niet zo hard als aan de westkust van het Ijselmeer want anders was er van badmintonnen niet veel terecht gekomen! Gedurende het afgelopen stormachtige weekend was het pittoreske Grootebroek onder de rook van Enkhuizen de locatie waar het jeugdtoernooi van Badmintonvereniging de Flinters werd gehouden. Dit toernooi werd voor het eerst sinds een paar jaar weer gehouden mede dankzij een nieuw aangetrokken sponsor.

Een grote groep kinderen van onze eigen BVA aangevuld door een groot deel van de RTC-selectie trok met ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden richting Noord-Holland. Het deed ons deugd dat er naast de vaste groep van toernooi ‘die-hards’ er ook een grote groep kids uit de reguliere kleurentrainingen aanwezig was en ook zij lieten zich van hun beste kant zien, vaak met mooie partijen ten gevolg. Uiteindelijk werd de BVA-RTC Almere vertegenwoordigd door in totaal 26 kinderen! Aan alles is te zien dat het jeugdbadminton in Almere weer helemaal terug op de kaart is en dat steeds meer BVA-kinderen er achter komen dat toernooien spelen niet alleen heel gezellig en leuk is maar dat je er vooral heel veel van kunt leren!

Door de problemen met de stukgewaaide tent bij de brug op de A6 en de vanwege de storm afgesloten dijk naar Enkhuizen, kwamen er meerdere kinderen veel te laat aan bij de zaal (onder wie ondergetekende die het presteerde er precies vier uur en een kwartier over te doen!) maar door een zeer behulpzame en professionele organisatie konden alle voor de zaterdag geplande partijen alsnog gespeeld worden zonder noemenswaardige vertraging. Sowieso was de organisatie in prima handen van een grote groep vrijwilligers onder de bezielende leiding van Jeffrey Jonker met een beregezellig toernooi als resultaat!

Het hele weekend werden er door alle kinderen weer mooie en spannende partijen gespeeld met zeer goede resultaten. Het feit dat we na de goede lichting kinderen die dit seizoen 1e jaars Onder 13 speelt weer een veel belovende lichting jonge kinderen hebben Onder 11 laat ons zien dat we goed bezig zijn met de jeugdopleiding in de top maar zeker ook in de breedte. Dit geeft ons weer vertouwen voor de verdere toekomst van onze badmintonjeugd! Zoals de titel al zegt: ‘BVA jeugd soort op Jeugdtoernooi de Flinters’ en daarvan moge de volgende erelijst getuigen!

DE11 1e plaats Feng Groothuijse
HE11 2e plaats Daan Kuster (RTC-BV Huizen)
DD11 2e plaats Lisa van Stenus/Feng Groothuijse
GD11 1e plaats Feng Groothuijse/Daan Kusters
2e plaats Lisa van Stenus/Raul Verhalle (BC Duinwijck)
DE13 1e plaats Natalya van der Laan
2e plaats Quinty Honing
HD13 1e plaats Jayme van Elten (RTC-UVO Spirit)
2e plaats Mark Verschoor
DD13 1e plaats Quinty Honing/Sharon Brouwer
HD13 1e plaats Ruben Wijnands/Mark Verschoor
2e plaats Koen Odijk/Daan Kusters
GD13 1e plaats Natalya van der Laan/Ruben Wijnands
2e plaats Rosa Hondeman/Mark Verschoor
DE15 1e plaats Tara Timmer (RTC-BV ’t Vennewater)
DD15 1e plaats Melissa Hondeman/Michelle Veerman
GD15 1e plaats Tara Timmer/Ewout Beukers (de Ritte)
GD17 1e plaats Michelle Veerman/Rogier Folmer (de Flinters)
2e plaats Thijs Maassen/Juliette Chen (BC Duinwijck)
DD17 1e plaats Shanice van Stenus/Juliette Chen
HD17 1e plaats Thijs Maassen/Rogier Folmer

Bekijk de foto's!

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. otto op 03-03-2008 om 10:11 uur

  Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
  De foto's volgen hopelijk zo snel mogelijk!

 2. Ernst op 03-03-2008 om 10:51 uur

  Alle winnaars van harte. Otto, het is weer een mooie epistel geworden maar je vergeet 1 winnaar, nl
  Sander Schirris is net overgekomen van Bavio. Hij is 2e geworden in de JE17. Ik wil nogmaal een compliment geven aan de organisatie van dit jeugdtoernooi, klasse Jeffrey en andere vrijwilligers. Volgend jaar zijn wij er weer bij.

 3. otto op 03-03-2008 om 11:16 uur

  Ernst. ik was Sander niet vergeten want ik had uberhaupt nog nooit van hem gehoord laat staan dat ik weet dat hij net is overgekomen van Bavio!?! Desalniettemin leuk dat hij bij de vereniging komt spelen! Van harte welkom Sander... :o:

 4. Henk Staats op 03-03-2008 om 12:31 uur

  Schitterende prestaties! Om trots op te zijn.

 5. coralien op 03-03-2008 om 15:22 uur

  Leuk en uitgebreid verslag weer, Otto.
  Het was een erg leuk en goed georganiseerd toernooi (wel onwijs grote bekers, maar ja, we moeten toch iets te klagen hebben ;))

 6. Janine Pereboom op 03-03-2008 om 17:30 uur

  Ook Jayme van Elten/Fabian Pereboom horen in het rijtje thuis: zij behaalden nl. een 2e plaats HD15.

 7. Suzanne Folmer op 03-03-2008 om 18:33 uur

  Ook de organisatie kijkt terug naar een geslaagd toernooi met veel spannende wedstrijden. Bij deze wil ik de prijswinnaars feliciteren en iedereen bedanken voor hun deelname!

  Tot volgend jaar! ;)

 8. otto op 03-03-2008 om 20:48 uur

  Sorry dat ik jullie in mijn lijstje gemist heb Fabian & Jayme: met zo'n lange lijst winnaars is het blijkbaar makkelijk iemand over het hoofd te zien :7

 9. rob kusters op 03-03-2008 om 22:40 uur

  via de site van de Flinters(even googelen) zijn een heleboel mooie foto's te zien. Klik op foto's algemeen >> 2008>>jeugdtoernooi. Foto's kunnen eenvoudig gedownload worden.

 10. Jeffrey de Jonker op 07-03-2008 om 13:07 uur

  Ik vond het ook een geslaagd toernooi. Ik ben ook erg blij met de mensen om mij heen die wilden helpen. Ik en de andere vrijwilligers zijn er volgend jaar gewoon weer bij, en ik hoop jullie ook.

 11. Krijn op 10-03-2008 om 10:43 uur

  De foto's: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jeugdtoernooi-de-flinters

Reageer op dit bericht (“BVA Jeugd scoort op Jeugdtoernooi de Flinters! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)