Badminton Vereniging Almere

Introductie Rick Prins

Volgend jaar zal Rick Prins training geven bij BV Almere. Hieronder introduceert Rick zichzelf...

Als nieuwe trainer van BV Almere wil ik mij graag even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Rick Prins, ik ben 56 jaar en woon in Amstelveen. Ik ben al 34 jaar gelukkig getrouwd met Inge. Wij hebben samen twee dochters, Jennifer is 28 jaar en Michelle is 24 jaar.
Werken doe ik niet meer. Ik heb als Elektronicus/Meet- en regeltechnicus bij Shell Research in Amsterdam gewerkt en mocht daar 3 jaar geleden met een gouden handdruk weggaan.

Ik ben al vanaf 1985 als badminton trainer actief. Na mijn actieve loopbaan als speler van de sportschool van Zijderveld ben ik direct trainer geworden van deze vereniging. Dit heb ik 5 jaar lang gedaan. Na deze periode heb ik rondgezworven en clubs als Airsport, BV Gaasperdam, BV Huizen, Swish en BV Duinwijck op verschillende niveaus getraind om vooral veel ervaring op te doen in het trainersvak. Vanaf 1994 ben ik ook trainer van het Top Sport Steunpunt Amsterdam geweest wat nu het TTC is in Amstelveen. Door mijn overgang naar BV Almere zal dit ook mijn laatste seizoen zijn als trainer van het TTC Amstelveen. Als bondstrainer van de U15 selectie heb ik ook 5 jaar lang de beste jeugdspelers van Nederland getraind en ben ik ook aardig op de hoogte van de Europese top in deze leeftijdsklasse.
Nog regelmatig word ik gevraagd om met de Nationale selecties naar buitenlandse toernooien te gaan. Hierdoor ben ik ook op de hoogte van de sterkte van de Europese spelers in alle leeftijdsklassen. In 2004 ben ik gevraagd om terug te keren naar de sportvereniging BV Van Zijderveld waar ik met veel plezier gewerkt heb.

Als BV Almere een topvereniging wil zijn, dan verwacht ik ook dat de spelers zich hiernaar gedragen. Als trainer vind ik discipline, inzet en motivatie belangrijk.
Goed gemotiveerde spelers die zich gedisciplineerd willen inzetten om het hoogst haalbare doel te bereiken. Talent hebben is meegenomen, maar vind ik niet zo belangrijk. Iedereen kan leren badmintonnen, maar discipline, inzet en intrinsieke motivatie moet je zelf kunnen/moeten opbrengen. Veel spelers van deze vereniging ken ik nog van de Nationale selecties en van het steunpunt dus zij weten waar ik het over heb. Ik heb in ieder geval veel zin in om bij Almere aan de slag te gaan.
Mijn doelstelling is om spelers beter te maken om straks in de hoogste klasse van de competitie te laten uitkomen en de jeugd voor de Nationale selectie klaar te stomen.

Rick Prins

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cindy Voskuijl op 24-03-2008 om 21:35 uur

  Welkom bij onze vereniging, Rick! We kijken uit naar je komst en trainingen! (Ik mag misschien eigenlijk niet voor anderen spreken, maar denk dat ik dat in dit geval wel veilig kan doen.)

 2. nick van rooij op 21-11-2008 om 19:01 uur

  ben even benieuwd of dit de rick prins is die op de ATS heeft gezeten te amstelveen.

 3. Rick Prins op 22-11-2008 om 13:06 uur

  Hallo Nick,
  Het is weer een tijd geleden, maar inderdaad dit is de Rick Prins uit Amstelveen. Ik ben a.s. zaterdagavond en zondagochtend in de hal.

 4. nick van rooij op 24-11-2008 om 20:32 uur

  Kom zeker naar de vereniging maar moet even plannen werk helaas nog steeds.

 5. Wilma Overkempe op 06-05-2009 om 16:45 uur

  Hallo Rick,

  Ben je toevallig geboren in Utrecht en heb je op de Thomas à Villanovaschool gezeten?

 6. arbouw op 07-11-2018 om 17:38 uur

  Rick heb jij toevallig als technisch specialist in diens gezeten.
  en ben je ook op de elektronische school de elias beekman te eden
  geweest.

Reageer op dit bericht (“Introductie Rick Prins ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)