Badminton Vereniging Almere

Rabobank Satellitetoernooi Almere was top

Het Rabobank Satellite Almeretoernooi dat afgelopen weekend 8 en 9 maart 2008 is gehouden in Sportcomplex De Toekomstgroep, was zonder meer top. Prachtige partijen in alle onderdelen zowel voor wat het Satellite- als het B- en C-toernooi en dat allemaal in een geweldige sfeer. Het toernooi liep op rolletjes en een compliment voor de toernooicommissie is op zijn plaats. De Almeerders waren overal goed vertegenwoordigd en dat is te zien in de uitslagenlijsten.

Dit bestand bestaat niet

In het Satellitetoernooi was Yun Yong Wu volgens de verwachting oppermachtig. In de halve finale trof hij ons aller Tim Vaessen maar ook Tim kon zijn leermeester niet de baas. In de finale was Wu ook duidelijk te sterk voor de sympathieke Dennis van Daalen de Jel die er overigens van alles aan deed om het Wu zo moeilijk mogelijk te maken.

Ook in het mannendubbel greep Yun Yong Wu de titel. Hij speelde samen met Jeroen van Moorst en zij waren ongeplaatst maar wonnen wel in de finale van Dennis Lens en Joeli Residay, die als nummer twee waren geplaatst. Dennis Lens blijft toch een onnavolgbare technicus en op dat punt is hij wellicht nog altijd met voorsprong de beste badmintonner. De als nummer één geplaatsten Jorrit de Ruiter en Tim Vaessen waren in de kwartfinale in drie games gesneuveld tegen het Almeerse duo Stephan Branderhorst en Erik Staats. De laatste twee redden het in de halve finale niet tegen Wu en Van Moorst (21-18 en 21-15) maar spectaculair waren de partijen wel.

In het gemengd dubbel waren Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel zonder meer de besten. In de halve finale wonnen zij in twee games van Erik Staats en Yvonne SIe en in de finale versloegen zij de nummer één geplaatsten Ilse Vaessen en Jorrit de Ruiter. Vaessen en De Ruiter waren overigens in de halve finale ontsnapt aan uitschakeling door Jeroen van Moorst en Maartje Verheul.

Ginny Severien en Maartje Verheul wonnen het vrouwendubbel door in de finale in twee games te winnen van Yvonne Sie en Lisa Malaihollo.

Ook in de B-categorie was er beslist sprake van mooie partijen. In het mannenenkel won Michiel Adank die na jaren van afwezigheid weer terug is op de badmintonvelden. In de kwartfinale versloeg Adank in drie games de nummer één geplaatste, de slimme Antal Niemarkt. Ook in de finale een benauwde overwinning in drie games voor Adank tegen Dave Macaré van DKC.

In het mannendubbel was de toernooiwinst voor Ronny Baedi samen met Stephen Tjoa. Nipt waren zij in drie games Bas van Os en Anh Tuan Pham de baas.

Dorien Drees en Jordy Tukker waren in de finale in het gemengd dubbel, die wel een heel groot BVA-gehalte had, Suzanne Mulkens en Bas van Os in twee games de baas. Een mooie finale en een mooie overwinning.

Dat hoge BVA gehalte gold ook voor de finale in het vrouwendubbel. Rianne van Groenigen en Suzanne Mulkens streden tegen Ingrid Mul en Merel Oosterling op het scherpst van de snede. Uiteindelijk bleken Mulkens en Van Groenigen na drie games net even sterker in een enerverende drie gamer.

Linda Chen van Van Zijderveld won nipt in twee games de vrouwenenkelfinale van Rianne van Groenigen. Spanning tot de laatste punt maar Chen was net even beter.

Vijf singles op rij won de kleine 13-jarige kaaskop Robin Tabeling en daarmede mocht hij zich toernooiwinnaar noemen van de mannensingle in de C-categorie. Een werkelijk prima prestatie van deze dondersteen die al zijn partijen in twee games won en onder meer ook Almeerders even fors het nakijken gaf! In de finale was Tabeling ook Thijs Maassen de baas in twee games.

Ook in het mannendubbel was de kleine piraat, paraat. Hij werd dan wel geen eerste maar wel tweede samen met Krijn Hoetmer. Tabeling en Hoetmer moesten in de finale de winst laten aan het duo Rogier Folmer en Sietse Jak.

In het gemengd dubbel was de hoofdprijs in de C voor Jenny Pang en Stephen Tjoa. Zij wonnen van Angelique Chin en Kiang Wen Wan.

In de vrouwendubbelfinale was er weer sprake van een bijna Almeers onderonsje. De winst was voor Britt van Baaijen en Nikki van de Ven. Zij wonnen in drie games van Sanne Berkelmans en Deborah van de Wal.

Alida Chen pakte de toernooizege in het vrouwenenkel door in de finale in drie games te winnen van Nikki van de Ven. Om de finale te bereiken had Van de Ven in de halve finale een ware titanenstrijd gevoerd met clubgenoot Deborah van de Wal en nipt in drie games gewonnen.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 10-03-2008 om 14:40 uur

  "Hij werd dan wel geen eerste maar wel tweede" - waarvoor nog mijn excuses, Robin ;) Thanks voor de zilveren plak!

 2. Miss Vino op 10-03-2008 om 15:35 uur

  Krijn ben je tweede geworden ;) Wij worden eerste in Belgie..

  Miss Vino :o:

 3. Robin op 15-03-2008 om 10:31 uur

  Krijn.. zonder jou was het me nooit gelukt. Ik ben blij dat wij samen konden spelen!!!

  robin

Reageer op dit bericht (“Rabobank Satellitetoernooi Almere was top ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)