Badminton Vereniging Almere

Yun Yong Wu terug naar China

BV Almere trainer-coach Yun Yong Wu keert in april 2008 terug naar China. Het Chinese management van Wu heeft besloten dat hij in China als trainer aan de jeugdopleiding aan de slag moet. Dat betekent ook dat Wu niet langer competitie kan spelen in Duitsland.

Wu was sinds medio 2006 als trainer-coach in dienst van de vereniging. De kennismaking met de trainingsaanpak van een topspeler zoals Wu heeft voor veel Almeerse spelers goed uitgepakt. Het was wel even wennen voor de Almeerders want de Chinese methodiek kan bepaald niet als soft worden betiteld. Aanpakken was het vanaf het begin voor de spelers maar de Sport Technische Commissie heeft er goed aangedaan Wu er op te wijzen dat er in Nederland anders tegen de training wordt aangekeken. De spelers hebben er desondanks veel van opgestoken en een aantal spelers is er duidelijk beter van geworden.
Dat Wu in 2008 terug zou moeten naar China was in feite in 2006 al bekend. De zaken worden in China van ‘bovenaf’ uitgestippeld en min of meer gedicteerd.
Het bestuur en de Sport Technische Commissie kijken tevreden terug op de twee jaar dat Wu de training en coaching verzorgd heeft voor de vereniging.

Het bestuur zal eind maart 2008 op gepaste wijze afscheid nemen van Wu, en ook de spelers zullen zijn vertrek niet zonder meer voorbij laten gaan.

De Sport Technische Commissie is vanzelfsprekend druk doende nieuwe trainers aan te trekken voor het komend seizoen en één dezer weken zal daar ongetwijfeld duidelijkheid over gegeven kunnen worden.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Tamara op 14-03-2008 om 10:43 uur

    Jammer, een groot verlies voor de Nederlandse Badmintonsport.
    In de aanpak van Wu, kon ik mij wel vinden en kijk naar successen van de Chinese jeugdspelers, tijd dat
    wij onze sportmentaliteit gaan wijzigen.
    Van alle ervaringen met toptrainers in Ned. kan ik stellen, ( WU IS THE BEST).

Reageer op dit bericht (“Yun Yong Wu terug naar China ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)