Badminton Vereniging Almere

Allee België!

Nu weer lekker thuis zit ik met een kat op m’n arm verslag te doen over dit weekend. Feesten, zwemmen, pokeren, koukleumen, kattenkwaad, weinig slaap, bier chips en kaas. Zo zag het België weekend eruit. Of...vergeet ik nou iets?

Na een rit van ongeveer 2,5 uur zijn we, na aangehouden door de politie en omgereden, aangekomen op de camping Hengelhoef.
Spanning en sensatie zo op de eerste nacht in Houthalen. Wat al snel weer weg was. De echte kerels gingen lekker pokeren en de jongens gingen hun koelkast vol alcohol nuttigen. De dames, en Krijn, gingen met een lekker lauw biertje aan de meidenpraat en educatieve documentaires kijken (toch?).
Het was al bijna tijd om op te staan dus we gingen maar eens onze oogjes sluiten. Lekker met z’n allen in de woonkamer van onze stacaravan naast de kachel. En dan valt 's nachts de kachel uit en je denkt “heej is deze koude neus wel van mij”.

Zeven uur en de wekker ging alweer. Het aantal uurtjes slaap was weinig of zelfs niet. Lekker broodje pindakaas bij het ontbijt en gaan met die banaan, hop naar het Belgische Tornooi. “Na 100 meter is de bestemming aan uw linkerzijde ”. Een grote majestueuze hal rees voor ons op en eiste al onze aandacht. Ook dit sportcomplex was weer vrij nieuw.

Na onze oogjes genoeg plezier te hebben gegeven was het tijd om maar eens te gaan badmintonnen, waar we immers voor kwamen. Om negen uur en half tien werden de eerste ronde singles gespeeld. Alle Almeerders waren er klaar voor en gingen de strijd aan met de Belgen. Tevergeefs, want ongeveer iedereen lag er in de eerste ronde alweer uit. In de tweede ronde werd het uitgedund naar één heer, Tim. Dubbels gingen ook niet zo goed. Joeri en Jeroen waren door de eerste ronde heen, maar verloren in een spannende tweede ronde. Krijn en Tim kwamen wel door de dubbels heen en gingen voor de halve finale op zondag. De mixen gingen ook maar zo-zo. Alleen Tim kwam door.

Eindelijk konden we na 14 uur in de hal zitten naar de camping. Er ging een groepje die-hards naar het dorp om de discotheek te bezoeken, die er overigens niet was. De kerels gingen weer pokeren en de dames, en Krijn, films kijken en bier drinken.

De volgende ochtend konden de meeste lekker uitslapen en daarna zwemmen in het tropisch zwemparadijs. Tim en Krijn moesten nog spelen en een klein clubje ging met hen mee om aan te moedigen. Tim had z’n enkel makkelijk gewonnen en zat daarmee in de finale. Krijn had niet het geluk van een makkelijke wedstrijd en ging niet door. Tim ging met z’n Belg Roel door naar de finale.
Finale tijd. Tim had eerst z’n single tegen David Jaco, waar hij vorig jaar een spannende driesetter tegen speelde. Helaas ging het dit jaar niet zo best en verloor Tim. Z’n dubbel liep onwijs lekker en werd dus ook goed gewonnen.

Niet zo’n beste winstscore, maar wel een onwijs plezant weekend gehad al mag ik het zelf zeggen. Volgend jaar pakken we die Belgen!

De foto's zijn te vinden in de fotogalerij.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 21-04-2008 om 16:09 uur

  En bedankt! :+

 2. Robert&remco op 21-04-2008 om 16:32 uur

  De echte diehards (joost, remco en robert), zijn vrijdagnacht ook nog even het ijskoude meer ingedoken rond 2 uur |:( we waren er wel weer snel uit trouwens:P maar we durfden het toch nog een 2de keer aan ]:)

 3. Krijn op 21-04-2008 om 16:34 uur

  Waren jullie niet moe van dat plompzakken op de heenweg? :r ;)

 4. Aisha op 21-04-2008 om 17:04 uur

  Leuk verslag Dorien! Volgend jaar ben ik er weer bij hoor :)

 5. Remco op 21-04-2008 om 19:57 uur

  ey krijn..

  nouw daar waren we nog niet echt moe van hoor van dat Plompzakken....en we hebben ook nog wat geswaffeld!! ;)

 6. kasper op 21-04-2008 om 23:35 uur

  het zijn wel echte helden die joost, remco en robert

 7. Krijn op 22-04-2008 om 11:15 uur

  De foto's staan op de site: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/houthalen-belgie

 8. Robert&remco op 22-04-2008 om 11:49 uur

  kasper was bang dat ie zou verdrinken :+ drm bleef die aan de kant toekijken :P

Reageer op dit bericht (“Allee België! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)