Badminton Vereniging Almere

Henk Staats benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Vanmorgen is tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ onze voorzitter Henk Staats benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Henk ontving deze onderscheiding onder meer vanwege zijn grote inzet voor de Badminton Vereniging Almere, waarvan hij dit jaar 20 jaar voorzitter is.

Het lintje wordt opgespeld

Henk was met een smoes naar het stadhuis gelokt. Hij zou een kennismakingsgesprek hebben met de nieuwe wethouder van Sportzaken, de heer Arno Visser. Die bleek echter verlaat, en na een ruim half uur ’wachten’ werd Henk door de secretaresse van de wethouder naar de burgerzaal gebracht, die inmiddels vol liep met genodigden voor de Lintjesregen. Pas toen de familie en bekenden binnen kwamen begreep Henk wat er aan de hand was, en stilletjes nam Henk plaats in de stoel tussen de overige kandidaten.

In de speech van Burgemeester Annemarie Jorristma refereerde zij aan de grote inzet die Henk voor de badmintonsport verdicht heeft en nog steeds doet. En deze lijst is ook niet voor de poes.
Henk is dit jaar 20 jaar voorzitter van Badminton Vereniging Almere, maar ook daarvoor was Henk al actief in de voorloper van de BV Almere, namelijk Badminton Vereniging Almere-Haven. Maar ook voor de verhuizing van het gezin naar Almere, was Henk al voorzitter van een badmintonclub, namelijk Badminton Vereniging Energia in Amsterdam Noord. Ook was Henk jarenlang een zeer verdienstelijk penningmeester van het District Noord-Holland, en is Henk maar liefst 20 jaar actief geweest als Afgevaardigde van onze regio bij de NBB. Daarnaast was Henk regelmatig actief in diverse commissies en werkgroepen. Bij deze werkzaamheden werd zijn visie, inzet, creativiteit en passie geroemd.

Henk ontving al eerder de Bonifatiusspeld, een Almeerse onderscheiding voor inwoners die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad, maar toch kwam deze onderscheiding als een verassing voor Henk.

Na het proosten, poseren voor de groepsfoto en een drankje met de familie en bekenden in Le Baron was het tijd om te gaan. Henk had namelijk een afspraak met een potentiële sponsor. Tja, het ‘werk’ gaat gewoon door…

Henk, de vereniging feliciteert jou van harte met deze onderscheiding; hij is jou van harte gegund!

De speech van de Burgemeester is na te lezen op almere.nl

Bekijk alle foto's in de fotogalerij.

Tot nu toe 13 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 25-04-2008 om 14:37 uur

  Van harte Henk, je hebt het verdiend. Ik hoop dat je nog vele jaren voorzitter wilt zijn van de club.

 2. Jan Scheffer op 25-04-2008 om 15:10 uur

  Waarde Henk,van harte gefeliciteerd met je onderscheiding. Toch maar goed dat je 20 jaar geleden bent gekozen (en herkozen en herkozen....)tot voorzitter van zo'n prachtige vereniging.
  Je hebt het dan ook zeker verdient.

 3. Liesbeth en Rob Deriga op 25-04-2008 om 19:33 uur

  Van harte gefeliciteerd. Je jarenlange inzet voor de vereniging en de badmintonsport in algemeenheid heb je meer dan verdiend!

 4. tini wessels op 25-04-2008 om 22:23 uur

  Henk, van harte gefeliciteerd met je onderscheiding. Dat is niet mis hoor! Wist natuurlijk wel,dat je veel deed,maar niet dat het zoveel was.Hopenlijk kan je nog wat jaartjes doorgaan.Groetjes van Tini

 5. Suus Paap op 26-04-2008 om 09:35 uur

  Gefeliciteerd!! en vanaf nu moet je altijd het speltje op! op gewone kleding, badminton tenue, op........ :D ]:)

 6. otto op 26-04-2008 om 10:56 uur

  Henk, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding. Grote klasse dat je deze eer deelt met alle vrijwilligers van de vereniging. Nou maar kijken of je deze onderscheiding kunt omzetten in klinkende munt in onze pogingen om alsnog aanspraak te kunnen maken op de gemeentelijke subsidie voor onze jeugdopleiding. Zorg ervoor dat ze op het Almeerse gemeentehuis niet het idee krijgen dat ze die aanspraak hiermee hebben 'afgekocht'! :D We hebben dat geld veel te hard nodig om verder te kunnen gaan op de goede weg die we met zijn allen zijn ingeslagen om de jeugd in de breedte en in de top naar een hoger niveau te brengen!

 7. Henk Staats op 26-04-2008 om 11:03 uur

  Beste Otto,

  Zoals altijd ga ik tot het gaatje, dus ook het subsidiegaatje.

 8. Vincent Festen op 28-04-2008 om 06:12 uur

  Beste Henk,

  Van Harte gefeliciteerd met deze onderscheiding. Een echte waardering voor je inzet. Ik hoop dat je hem lang mag dragen en anderen er een voorbeeld aan nemen.
  Als we elkaar komende maand weer zien zullen we er een kopje bosvruchtenthee op drinken.

  Vincent

 9. roland op 28-04-2008 om 09:52 uur

  Henk, gefeliciteerd. Om een lang verhaal kort te maken: Ere wie ere toekomt en dat is hiermee gebeurd.
  Van harte.

  Roland

 10. Joeri Kraaijestein op 28-04-2008 om 13:56 uur

  Hoi Henk,

  Gefeliciteerd met deze mooie en zonder twijfel verdiende onderscheiding.

  Groet,
  Joeri

 11. Henk Mostert op 28-04-2008 om 23:27 uur

  Henk,

  Van harte gefeliciteerd met je onderscheiding. Gekoppeld aan je nooit aflatende inzet, kennis en alles wat daar bij komt kan ik niet anders stellen dat je hem terecht verdient hebt en dat je hem met ere kan dragen. In het kader van je ridderorde hou ik een keer de deur voor je open. Ook namens Marijke van harte.

 12. Cock van Anrooij op 01-05-2008 om 17:43 uur

  Beste Henk,

  Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding! Ik weet zeker dat je deze dubbel en dwars hebt verdiend. Leuk dat je lid bent geworden van de orde waar ik ook al een tijdje bij hoor. En het mooie is dat je er geen jaarvergaderingen voor hoeft bij te wonen!!!!
  Nogmaals proficiat en geniet er van. Nog heel veel fijne jaren in Almere gewenst en vooral het beste met je gezondheid.

 13. Donja op 02-05-2008 om 11:26 uur

  Hoi Henk...gefeliciteerd! Wat een mooie onderscheiding en bekroning op je werk van al die jaren..Geniet ervan..Groetjes Donja

Reageer op dit bericht (“Henk Staats benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)