Badminton Vereniging Almere

Henk Staats, koninklijk onderscheiden en een vette pluim voor Henk Smit!

Voor mijn man en mij was het een hele eer om bij "het lintje" voor - inmiddels "van" - Henk Staats betrokken te zijn geweest en het is dan ook heerlijk om de vele spontane en hartverwarmende reacties te lezen die inmiddels zijn verschenen op het nieuwsbericht van de BVA-website. Vooral het "Henk gunnen" en het "Henk verdienen" lopen hierbij als een rode draad door de felicitaties en wij kunnen ons hierin dan ook volledig vinden.

Naast Henks' directe omgeving heb ik beroepsmatig Henks's gedrevenheid voor hetgeen waar hij voor staat(s) - dus ook voor de BVA en het consortium daaromheen - mogen meemaken en hierin heb ik zelfs mogen participeren. Elf en een halfjaar heb ik als Henks' secretaresse - tegenwoordig met een mooi woord management assistent - mogen werken. In deze periode heb ik Henk ervaren als een perfectionist en dit komt neer op een veeleisend persoon. Voor velen in de vrijwilligerswereld zal dat niet altijd even fijn of makkelijk zijn geweest en voor een aantal zal dat zelfs hebben betekend dat zij op een niet altijd even charmante wijze afstand of zelfs afscheid hebben moeten nemen van de BVA of het consortium eromheen. Henks' belangen waren nooit geënt op hemzelf maar altijd op hetgeen waarvoor en waarmee hij bezig was en of dat nu beroepsmatig of dat het vrijwilligerswerk was dat maakte geen verschil. Elf en een half jaar heb ik met deze bijzondere man mogen samenwerken en dat zegt wat mij betreft genoeg over Henk Staats. In deze periode heb ik met zijn veelzijdigheden zoals, intelligentie, passie, sociaal- en rechtvaardig, creatief, actief, 'no nonsens', 'recht voor zijn raap', humor en spraakbegaafde Amsterdammer, te maken gehad. Zo heb ik op een afstand 'het wel en wee' in Badmintonland en met name van de BVA mogen meebeleven. Voor het onderdeel "support koninklijke onderscheiding Henk Staats" had ik dus voldoende stof voorhanden. Ik kan er dus ook alleen maar van maken: als er één is die dit heeft verdiend dan is het Henk Staats wel!

Een "vette pluim" voor Henk Smit

Een zeer bijzondere gave van Henk Staats is "het verzamelen van de juiste gedreven personen om hem heen". Prijs jezelf gelukkig en bijzonder als ook jij hierbij hoort! Zonder dat ik iemand uit Henks' omgeving hierbij iets te kort wil doen, vind ik dat hierbij wel even moet worden stilgestaan bij de de organisatie van de koninklijke onderscheiding, met name de motor hiervan: Henk Smit!!
Ik weet dat het organiseren van een derglijke koninklijke onderscheiding een uiterst arbeidsintensieve klus is. Een dergelijke koninklijke onderscheiding regel je niet zo maar even, zelfs niet als je vrijwilliger bent. Annemarie Jorritsma meldde afgelopen vrijdag niet voor niets dat die dag "het seizoen met de aanvragen voor volgend jaar" weer was geopend. Door zijn drijfkracht en toewijding heeft Henk Smit vrijdag 27 april 2008 voor Henk Staats "een bijna de mooiste dag van zijn leven" bezorgd. Tot in de puntjes aan toe was alles voortreffelijk geregeld en verzorgd. "Een lintje waard", zou je bijna zeggen. Henk Smit, voorlopig moet je het even doen met "en vette pluim" van ons. Het was niet alleen voor Staats maar ook voor ons een top-dag van A tot Z.

Voor beide Henken wordt hiermee een wijs spreekwoord bevestigd: "wie goed doet, die goed ontmoet"!

Johan en Marian Haages (ex-secretaresse Henk Staats)
Amsterdam, 29 april 2008

Reageer op dit bericht (“Henk Staats, koninklijk onderscheiden en een vette pluim voor Henk Smit! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)