Badminton Vereniging Almere

Kwalificatie-eisen Olympische Spelen NOC-NSF te hoog?

Geen van onze Nederlandse toppers zal dit jaar mee doen aan de Olympische Spelen. Zij wisten niet te voldoen aan de hoge eisen die NOC-NSF aan de Nederlandse spelers stelt. Het blijft een wrang gevoel dat de nummer 78 van de World Ranking wel gaat en onze nummer 34 niet. Is dit nu wel discriminatie of niet? Wij weten het niet maar dat wij een vervelend gevoel overhouden mag duidelijk zijn.

Laat uw mening horen en doe mee aan de handtekening actie!

Wel of niet naar de Olympische Spelen blijkt per land nogal een verschil te hebben. Het Nederlands Olympisch Comite heeft voor de komende OS besloten voor de badmintonners dat zij twee keer een kwartfinale op een Super Serie of eenmaal een halve finale op het EK moeten behalen. Als zij daarbij dan ook nog vormbehoud houden mogen ze naar de Olympische Spelen. Inmiddels is duidelijk dat geen van onze spelers, ondanks hoger noteringen op de World Ranking niet naar de Olympische Spelen mogen.

Een duidelijke stelling maar is dit niet een beetje te hoog gegrepen? Zou het allemaal niet veel duidelijker en misschien wel eerlijker zijn als ook Nederland de eisen van het IOC volgt en geen aanvullende eisen stelt.

Het IOC zegt simpel: Bij de singles worden de eerste 38 beste spelers van de World Ranking toegelaten met het voorbehoud dat alleen maar de 3 beste spelers van een land kunnen worden toegelaten. (de overige spelers van dat land vallen af. Ook als staan bij op plaats 10). Bij de dubbels gaat het hierbij op de eerste 32 beste koppels.

Dus het kan zo zijn dat bijvoorbeeld Dicky (WR 36e) zich volgens het NOC zich niet kwalificeert en dat de nummer 78 van dezelfde World Ranking Magnhus Sahlberg uit Zweden wel naar de OS gaat.

We hebben allemaal de mond vol van discriminatie. Is dit nu wel discriminatie of niet? Wij weten het niet maar dat wij een vervelend gevoel overhouden mag duidelijk zijn.

Handtekeningenaktie

Aangezien het NOC*NSF van ons allemaal is is de redactie van mening om een duidelijk ongenoegen te laten blijken en om een en ander te onderstrepen een handtekeningen actie op te zetten. Help ons mee en vul uw naam in op het speciale formulier op badminton.info.nl.
KLIK HIER en zeg het zoveel mogelijk door zodat we veel steunbetuigingen krijgen

Reageer op dit bericht (“Kwalificatie-eisen Olympische Spelen NOC-NSF te hoog? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)