Badminton Vereniging Almere

Trofea Junior Master Almere: badminton met toekomst

De 19de en 20ste april 2008 vond het jaarlijkse Trofea Junior Mastertoernooi in Almere plaats met badminton op hoog niveau. Bijna iedereen stond zaterdagmorgen fris en uitgerust in de hal om aan een heerlijk weekend te beginnen. De sfeer op en rond de banen was perfect. In alle categorien vonden talloze fantastische partijen plaats. Ook dit jaar onder de deelnemers een selectie met de betere jeugd uit Vlaanderen bestaande uit circa 30 kinderen waaronder Flore VandenHoucke, Maxime Arnalsteen en Lander Pint. In de categorie onder 15 jaar zorgden Sofie Descheemaecker, Stefanie Van Wel en Robin Parmentiers voor soms adembenemend badminton. De Vlaamse jeugd en Nederland zweepten elkaar op naar spannende wedstrijden. Waar vorig jaar nog de Vlaamse delegatie met bijna alle prijzen naar huis gingen was het dit jaar anders.

De Almeerse wedstrijdleiding had het weer prima in de hand met 145 deelnemers, waarvan 19 Almeerders, en 300 partijen in twee dagen. De fysiotherapeut bewees goede diensten en maakte menig speler weer wedstrijdfit.

Zaterdag, de dag van de poulewedstrijden en kwartfinales, zagen we in alle categorien wedstrijden met toekomst. Onder 11 jaar maakte Jasper Koppen indruk met zijn wedstrijd tegen Willem van Boven die hij net in drie games won. De finale op zondag werd echter gewonnen in een spannende driegamer door Johan Quartero die in Ian de Cuyper een zware opponent trof. Amy van Stenus had zaterdag een reprisepartij. Met het NJK van vorige week nog op het netvlies won Amy dit keer overtuigend van Tess van den Bos in een knappe driegamer. Samen met Jayme van Elten won ze daarna hun voorronde in de mix. Een ijzersterk duo. Dat bleek ook op zondag waar ze samen de finale wonnen van Ruben Jille en Alida Chen.

Jayme van Elten won uiteindelijk alle drie de finales onder 13 jaar.

Helaas hadden het dameskoppel Manon Sibbald en Tara Timmer zaterdag weinig in te brengen tegen de als tweede geplaatste, en latere winnaars, Lisette de Koning en Elisa Piek. Veel eigen fouten zorgden voor een snelle aftocht.

Na twee dagen de balans opmakende: deze jeugd bezorgt badminton de toekomst. We kijken weer uit naar het toernooi van 2009.

De grootste pechvogel was Stephanie Van Wel. De Vlaamse speelster raakte geblesseerd in de finale van het gemengd dubbel onder de 15 jaar en moest opgeven. Ook de vrouwensinglefinale kon zij niet spelen.
De uiteindelijke Almeerse prijswinnaars en/of RTC:

VD<11 1ste plaats Feng Groothuijse en Tamara van der Hoeven
ME<13 1ste plaats Jayme van Elten
VE<13 3e/4e plaats Amy van Stenus
GD<13 1ste plaats Amy van Stenus en Jayme van Elten
MD<13 1ste plaats Jayme van Elten en Krishna Vyas
MD<13 2de plaats Koen Odijk en Ruben Wijnands
MD<13 3e/4e plaats Mark Verschoor en Alex Vlaar
VD<13 2de plaats Amy van Stenus en Alida Chen
VE<15 3e/4e plaats Tara Timmer
Feng op de eerste plaats in de dubbel

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Patrick De Dauw op 21-04-2008 om 14:46 uur

  Als vader van één der Belgische meisjes wou ik iedereen danken die aan dit tornooi zijn/haar medewerking heeft verleend.
  Het was een leuk, goed georganiseerd en sportief hoogstaand tornooi.

  Hopelijk tot volgend jaar,

  Patrick De Dauw

 2. Henk Staats op 21-04-2008 om 15:03 uur

  Alle winnaars gefeliciteerd en ik hoop dat onze Vlaamse vrienden ook volgend jaar weer meedoen!

 3. Aisha op 21-04-2008 om 16:08 uur

  Alle winnaars en bijna-winnaars, van harte gefeliciteerd!

 4. Rex van Elten op 21-04-2008 om 18:13 uur

  Kleine aanvulling op de prijswinnaars, ME<13 1ste plaats - Jayme van Elten. Hij moest er tenslotte hard voor werken, niet waar. Verder een heel goed toernooi en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Dank ook aan de coaches.

 5. Krijn op 23-04-2008 om 16:58 uur

  Eddy heeft ook nog wat foto's opgestuurd: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/trofea-junior-masters

 6. magali op 18-05-2008 om 17:54 uur

  staphanie van wel zit in mijn klas en dat si echt een super meid

Reageer op dit bericht (“Trofea Junior Master Almere: badminton met toekomst ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)