Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Wij zijn blij dat wij in ons vrijwilligerskorps Ben Huizen kunnen verwelkomen. Ben heeft gereageerd op onze 55-plusvrijwilligersbrief en assisteert op ons administratiekantoor. Dat stemt ons tevreden, maar we zouden graag zien dat zich wat meer vrijwilligers zouden aanmelden. Wij zijn een grote vereniging en het is bijna onsportief te noemen om het functioneren van onze verenigingsorganisatie verhoudingsgewijs aan zo weinig vrijwilligers over te laten. Kom mensen laat wat van U horen.

De Commissie Nieuwe Competitieopzet heeft de kaders voor een vernieuwde eredivisiecompetitie benoemd en heeft inmiddels een raadpleging gehouden onder de betreffende verenigingen. Zodra we definitief meer weten dan hoort U dat van ons.

Donderdag 17 april 2008 nam Henk Smeeman afscheid als wethouder van Almere. De heer Smeeman had onder meer de Almeerse sport in zijn portefeuille en dat was voor het bestuur aanleiding om hem namens onze vereniging een kistje wijn te overhandigen. Smeeman heeft veel betekend voor de Almeerse sport en is met name onze vereniging altijd goed gezind geweest. De vereniging is Smeeman daarom veel dank verschuldigd en die boodschap hebben Vincent Festen en ik hem overgebracht.

Komende donderdag 24 april 2008 dien ik te verschijnen voor de Commissie voor de bezwaar- en beroepschriften van de gemeente Almere. Het bestuur van de vereniging is het er niet mee eens dat de subsidie die we jaarlijks ontvingen wordt afgebouwd op de wijze waarop dat nu is voorgesteld door de Almeerse beleidsambtenaren. Het voorstel valt in de categorie ‘rücksichtslos’ en daarmede komt onze vereniging qua voorzieningenniveau voor onze jeugdspelers in het nauw. Dat geldt overigens niet alleen voor onze vereniging maar voor meer Almeerse sportverenigingen. Ik zal de BVA-huid zo duur mogelijk verkopen, daar kunt U van op aan.

Aanstaande vrijdagochtend ben ik uitgenodigd om kennis te maken met de opvolger van wethouder Smeeman, de heer Arno Visser. De heer Visser is maandag de 21ste april 2008 officieel gestart als wethouder en al zo snel kennis maken met de heer Visser achten wij niet verkeerd. We hebben het er maar druk mee en het is maar goed dat ik niet meer betaald werk.

Laatst vroeg iemand mij hoe het mij beviel, nu ik niet meer werkte. Wel ik heb het zo druk, en met name met de vereniging en de stichting, dat ik mij nauwelijks nog kan voorstellen dat ik nog gewerkt heb. Ik vermaak mij best; wel vind ik dat mijn bezigheden op dit moment te veel gericht zijn op de vereniging. Ik acht het ietwat eenzijdig. Hetzelfde geldt overigens voor onze penningmeester Vincent Festen. Ook hij besteedt vele, vele uren per week aan de vereniging en stichting. Aan het spelen van een vrije pensionadorol komen we eerlijk gezegd niet toe. En dat is volgens mij niet helemaal de bedoeling.

Ik las op de site van Badmintoninfo dat badminton wellicht wordt afgevoerd als Olympische Sport. Eerst dacht ik nog dat het een aprilgrap was maar uiteindelijk heb ik, na een aantal verontruste reacties in mijn richting, toch even gebeld met het Bondsbureau. Daar had men geen kennis genomen van het artikel op Badmintoninfo maar na enig aandringen mijnerzijds was men bereid om navraag te gaan doen. Men zou onder meer informeren bij het NOC*NSF. Ik heb er vervolgens niets meer van gehoord. Nu gaat het er niet om dat ik persoonlijk iets moet horen, dat is niet belangrijk. Maar laat ik er dan iedere geval iets over lezen op de NBB-site. Niets van dit alles. En dat begrijp ik nu niet. Zo iets essentieels en de NBB hult zich in stilzwijgen.

Het seizoen vliegt voorbij, althans dat is mijn indruk. Wij hebben ons Rabobank Almere Satellitetoernooi inmiddels achter de rug en dat geldt ook voor de clubkampioenschappen, het NJK en het Trofea Junior Mastertoernooi. Wat mij opvalt, maar mij gelukkig niet alleen, is het feit dat wij na jaren weer ons deuntje meefluiten in badmintonjeugdland. Dat is een goede zaak. Hoogtepunt was vanzelfsprekend de nationale jeugdtitel van Stephan Branderhorst.

Het seizoen vordert dus, maar we hebben ook nog een aantal zaken voor de boeg en dat zijn niet de minste zaken. We gaan nog sportquizen, ik dacht op zaterdag 17 mei aanstaande, we gaan de nationale teammasters nog houden in ons sportcomplex en we gaan natuurlijk nog feestvieren. We bestaan immers in juni 2008 precies 20 jaar! C&B Entertainment organiseert een grandioos feest, dus hou zaterdag 28 juni 2008 beslist vrij!

Henk Staats

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Hans op 22-04-2008 om 12:33 uur

  Beset Henk,

  Volgens mij is het een '1 april'-grap:

  Er staat een artikel hierover op http://www.badmintoncentral.com/badminton-central/content/view/125/2/

  Aan het eind van het artikel staat:
  For more news, click here (http://www.all-fools-day.com/)
  For explanations, click here (http://en.wikipedia.org/wiki/April_Fools%27_Day)
  For further reading, click here (http://www.museumofhoaxes.com/hoax/aprilfool/)

  Verwijzingen naar 'april fools day' (1 april).

  Vooralsnog ga ik ervan uit dat het een (blijkbaar geslaagde) '1 april'-grap is.

  Met verwijzingen naar:

 2. Henk Staats op 22-04-2008 om 12:49 uur

  Ik hoop van ganser harte dat het een 1 april grap is! Het zou niet best zijn voor onze sport als het wel waar is. Maar afgelopen weekend sprak ik nog iemand die er van overtuigd is dat het geen aprilgrap is.

 3. cock op 23-04-2008 om 10:30 uur

  Jazeker, we gaan sportquizzen!! Houd de posters en de fluers maar in de gaten want deze komen er aan!!!

  Ook zijn we al volop bezig met het 20 jarig jubileum en dit gaat knallen. Daar moet je bij zijn.

  Dus....komende dagen/weken goed op de posters kijken en als je een briefje in je handen krijgt gedrukt staat hier waarschijnlijk info met betrekking tot deze activiteiten op.

 4. Sjors op 24-04-2008 om 20:46 uur

  Nee hoor geen grap, lees er de Volkskrant maar op na:
  http://www.volkskrant.nl/sport/article529806.ece/Handtekeningen_in_ruil_voor_olympisch_ticket_naar_Peking
  'Als al die badmintonners ook mee gaan wort de olympische ploeg te groot ....'

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)