Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter (extra)

Vrijdag 25 april 2008 is een dag die ik niet snel zal vergeten. Vanochtend om half tien had ik een kennismakingsafspraak met de nieuwe wethouder van onder meer sportzaken, de heer Arno Visser. Althans dat dacht ik. Niets bleek minder waar. Ik werd, nog steeds niets vermoedend, meegenomen naar een speciale bijeenkomst met veel genodigden en dacht dat ik eerst nog even de uitreiking van een lintje aan Henk Smeeman, de oud-wethouder zou bijwonen. Uiteindelijk bleek ik zelf 'één van de slachtoffers' te zijn.

Werkelijk volkomen onwetend van wat mij te wachten stond meldde ik mij om 9.30 uur bij de secretaresse van Arno Visser, mevrouw Leonie van Luin. Op de vijfde etage zetelen de wethouders en de burgemeester en aangezien Arno Visser nog in gesprek was, onderhield Leonie zich met mij. Een heel leuk gesprek. Ook Nettie van Stenus, de vrouw van Ernst, en ook werkzaam op deze verdieping sprak nog een kwartiertje met mij. Leonie maakte nog excuses dat het gesprek van Arno Visser iets uitliep, maar daar keek ik niet van op.
Ik had mij goed voorbereid op dit gesprek met Arno Visser. De dag ervoor, op donderdagmiddag was ik nog gehoord door de Commissie bezwaar- en beroepschriften en daar had ik mij op mijn gehele eigen wijze weer behoorlijk opgewonden. Het was een bijeenkomst van juridische haarkloverij en ik kon niet nalaten daar ook een opmerking te maken die er op neer kwam dat ik vond dat ik niet voor het juridische gedoe kwam maar voor de sport en een paar honderd kinderen. Ik was ook vast van plan dit met Arno Visser te bespreken. Ik was er klaar voor. Onze burgemeester Annemarie Jorritsma kwam nog voorbij, die zei ik nog gedag en die zei dat zij naar een feestelijke bijeenkomst moet. Geen lampje ging er bij mij branden, zelfs geen spaarlamp.
Uiteindelijk nam Leonie mij mee van de vijfde verdieping naar de parterre en daar kwam ik in een feestelijk versierde ruimte. Op dat moment dacht ik echt, wat leuk, Henk Smeeman krijgt een lintje en daar mag ik even bij zijn.
Maar toen vlak voordat de officiele bijeenkomst zou beginnen mijn vrouw met de kinderen binnenkwamen, ik ook nog Henk Smit, AIsha Krak, Stephan Melein, mijn ex-secretaresse Marian Haages en haar man Johan ontwaarde, toen pas vond ik het 'verdacht zwemwater'.
Ik moet U eerlijk zeggen, ik ben er beduusd van. Ik had dit niet verwacht en ik vind ook meteen weer dat ik het niet alleen verdien. Er zijn er zovelen die betrokken zijn geweest bij alles wat gepresteerd is, dat ik ondanks mijn vreugde over deze eervolle onderscheiding, daar dan toch weer mee zit.
Voor zover ik wat op te dragen heb, draag ik deze onderscheiding op aan al onze vrijwilligers en aan onze mooie vereniging waar ik de voorzitter van mag spelen.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. K&B op 25-04-2008 om 18:12 uur

  Henk, gefeliciteerd. Volkomen terrecht ben jij eens in het zonnetje gezet. Iemand als jij met zoveel passie en inzet voor de vereniging verdiend echt een lintje.

  Geniet lekker van de versierselen en het rondje houden we wel tegoed.

  je bent een Topper

 2. Marcel Smouter op 25-04-2008 om 23:43 uur

  Beste Henk,

  Als er één is die het verdiend dan ben jij dat wel.
  Dit jaar heb ik jou leren kennen als iemand die niets te veel is, en geen berg te hoog is.

  Dit lintje is zeker op zijn plaats voor jou en had je vanmiddag al gefeliciteerd, en langs deze weg doe ik dat nog een keer, en je gezin natuurlijk ook met zo een kanjer van een man en (schoon)vader.

  Marcel

  Marcel

 3. jos wu op 26-04-2008 om 09:37 uur

  Beste Henk
  Het "beste badmintonmoment" van dit jaar!!!!!!!!
  Volkomen verdiend.
  Ook feliciteren we Lida en je familie.
  Jos en Rene Wu

 4. Tineke en Will Veeren op 26-04-2008 om 22:15 uur

  Hallo Henk,

  Lazen vandaag over je koninklijke onderscheiding.
  Wij feliciteren je hiermee van harte.
  We zijn verheugd dat "onze" sport de laatste tijd door vele koninkljke onderscheidingen eindelijk de erkenning krijgt die het verdiend.

  Tineke en Will Veeren
  Heemskerk

 5. rene jonker op 28-04-2008 om 15:01 uur

  Henk,

  Van harte gefeliciteerd
  Een terechte beloning voor die vele uren tomeloze inzet !

  Groet
  René

 6. teus op 30-04-2008 om 10:34 uur

  Henk

  Van harte, dik verdiend

  Teus van Egdom

 7. Jaap Hagens op 06-05-2008 om 14:23 uur

  Beste Henk,

  Eerst nu, maar niet minder hartelijk wil ik je feleciteren met het aan jou uitgereikte eremetaal. Ik denk gezien je staat van dienst een prima besluit van de majesteit. Ik heet je dan ook van harte welkom in de club waar ik sinds 2006 ook lid van ben en spreek de wens uit dat je je ridderschap vele jaren in goede gezondheid zult dragen.

  Vriendelijke groet,

  Jaap Hagens.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter (extra) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)