Badminton Vereniging Almere

Verslag Junior Masters De Ritte

Na het toernooi van Duinwijck, de Regionale Jeugdkampioenschappen, Hoensbroek, Zeemacht den Helder, en Amersfoort was het toernooi van BC de Ritte het zesde in het Junior Master circuit 2007-2008. Ook dit weekend was er weer een grote groep kinderen van de BV Almere/RTC Almere opleiding aanwezig om zich van hun beste kant te laten zien. De editie van dit jaar kenmerkte zich door een behoorlijk zwaar deelnemersveld waar de verschillende JTC’s en TTC’s weer zwaar vertegenwoordigd waren en er ook enkele kinderen uit de Nationale Jeugdselectie U15 aanwezig waren. Velen gebruikten dit toernooi als laatste voorbereiding op de Nationale Jeugdkampioenschappen die volgend weekend in het Topsport Centrum Almere zullen worden gespeeld.

Onze vereniging/RTC Almere werd vertegenwoordigd door Feng Groothuijse, Lisa van Stenus, Daan Kusters U11; Natalya van der Laan, Quinty Honing, Sharon Brouwer, Rosa Hondeman, Amy van Stenus, Alex Vlaar, Ruben Wijnands, Mark Verschoor, Koen Odijk U13 en Manon Sibbald, Melissa Hondeman, Michelle Veerman & Tara Timmer onder U15. Zoals gezegd lieten alle kinderen zich weer van hun beste kant zien door hard (en vaak dapper) te knokken voor wat ze waard waren en dat resulteerde zonder uitzondering in mooie en spannende wedstrijden. Ook dit keer werden er ondanks het sterke deelnemersveld door onze kinderen weer mooie resultaten behaald. Onder de 11 wisten Feng en haar partner Tamara van der Hoeve (Swish) de damesdubbel te bereiken die ze helaas niet wisten te winnen. Amy mistte de vrouwenenkel finale nipt door in de halve finale in drieën te verliezen van de latere winnares Raquel Humphris. Amy wist later wel sportieve revanche te nemen op Raquel door in de mix met Jayme van Elten in de halve finale te winnen van Raquel en mixpartner Krishna Vyas. In de finale wachtte een ander sterk koppel Laura Vendrik-Jelte Schlatmann maar met sterk en gedegen spel wisten Amy en Jayme de spannende finale uiteindelijk in drie sets te winnen! Dit was niet het enige mooie resultaat van Jayme. Eerder op de middag speelde hij al de herenenkel finale tegen Mark Caljouw, een speler uit de Nationale Jeugdselectie en dat deed hij zonder meer met verve: na zich twee sets dapper te hebben verweerd moest Jayme uiteindelijk het onderspit delven tegen het sterke en bekeken spel van Mark. Nog was de koek hiermee niet op voor Jayme: even later mocht hij namelijk ook nog de herendubbel finale spelen met vaste partner Krishna Vyas: tegen het eerste geplaatste duo Roy Reijbroek/Dirk Terpstra (TTC Geldrop) werd gedecideerd in twee sets korte metten gemaakt en dat bracht de uiteindelijke buit van Jayme op twee 1e én een 2e plaats, voorwaar een unieke prestatie voor deze jongen uit Purmerend die begin vorig jaar bij onze RTC-selectie is komen trainen en sindsdien met grote stappen progressie weet te boeken.

Onder 15 moesten Michelle en Melissa het in de halve finale DD afleggen tegen de latere winnaars. In de finale kwamen ook Tara Timmer met haar partner te kort tegen de winnaars Elisa Piek/Lisette de Koning. Tara had daarvoor in de halve finale VE15 al van Elisa verloren maar kon toch terugkijken op een sterk weekend.

Zoals in het begin van dit stukje al vermeld, speelden veel kinderen dit toernooi als voorbereiding op het NJK dat het volgende weekend in Almere wordt gespeeld. We moeten reëel zijn en niet verwachten dat er Almere kinderen zijn die de finales weten te halen (uitzondering hierop is natuurlijk onze eigen Stephan Branderhorst!). Toch hebben wij m.n. U13 enkele spelers en speelsters rondlopen die goed op dit allerhoogste niveau kunnen meekomen en dat is toch iets dat we in de relatief korte tijd dat we met het RTC Almere bezig zijn, hebben weten te bereiken! Dus mensen, komt volgende week allen naar het Topsport Centrum Almere om onze kanjers Stephan (U19), Tara, Manon, Fabian en Jeroen (U15) en Natalya, Quinty, Amy, Jayme, Mark en Alex (U13) aan te moedigen en een hart onder de riem te steken. Zijn kunnen uw steun hard gebruiken!

Belangrijkste uitslagen:

ME-U11 Daan Kusters 3e/4e plaats
VE-U11 Feng Groothuijse 3e/4e plaats
VD-U11 Feng Groothuijse/Tamara van der Hoeven (Swish) 2e plaats
Lisa van Stenus/Debora Jille (Amersfoort) 3e/4e plaats
GD-U11 Feng Groothuijse/Daan Kusters 3e/4e plaats
ME-U13 Jayme van Elten 2e plaats
VE-U13 Amy van Stenus 3e/4e plaats
MD-U13 Jayme van Elten/Krishna Vyas (van Zijderveld) 1e plaats
Koen Odijk/Mark Verschoor 3e/4e plaats
VD-U13 Quinty Honing/Anika Gans (Duinwijck) 3e/4e plaats
GD-U13 Amy van Stenus/Jayme van Elten 1e plaats
VE-U15 Manon Sibbald 3e/4e plaats
VD-U15 Tara Timmer/Nikkie Hosseinnia (van Zijderveld) 2e plaats
Melissa Hondeman/Michelle Veerman 3e/4e plaats
Amy van Stenus/Cheryl Seinen (BC Trilan) 3e/4e plaats

Enkele foto's

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 07-04-2008 om 11:26 uur

  Uitstekende resultaten, ga zo door. Uiteraard wil ik iedereen succes wensen aanstaand weekend op het NJK. Ook Monique Slaman uiteraard.

 2. coralien op 07-04-2008 om 12:11 uur

  Otto, dank je wel voor het snelle, uitgebreide verslag; altijd leuk weer even na te lezen.

 3. coralien op 07-04-2008 om 12:35 uur

  ja vind ik ook wel leuk

  gr. Natalya

 4. Rex van Elten op 07-04-2008 om 21:40 uur

  Leuk stuk Otto, in het beginstuk misten we Jayme even, maar verderop maakte je het helemaal goed. Jayme vindt het dan ook heel fijn bij Almere en het RTC en wij denken dat het ook wel blijkt uit de behaalde resultaten. Van deze kant dan ook een extra pluim voor Almere/RTC en de mensen die dat allemaal mogelijk maken, in het bijzonder Chris en Emmy, de beide trainers. En Otto heeft Jayme destijds gescout, dat was natuurlijk wel het begin van deze fijne ontwikkelingen. En inderdaad, alle kids hebben fantastisch gespeeld.

  Groetjes,

  Rex van Elten

 5. Krijn op 08-04-2008 om 10:31 uur

  (Foto's toegevoegd)

 6. Henk Staats op 08-04-2008 om 10:38 uur

  Complimenten voor de dappere Almerestrijders!

Reageer op dit bericht (“Verslag Junior Masters De Ritte ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)