Badminton Vereniging Almere

Gaby en Mariska Post: beste sportkenners van BV Almere

Afgelopen zaterdag hebben we de eerste sportquizz bij BV Almere georganiseerd. Ons doemscenario was dat er geen of heel weinig deelnemers zouden komen. Dit viel uiteindelijk mee, we hadden met 20 deelnemers een zeer gezellige groep.

Nadat iedereen door K&B welkom was geheten en er duo’s waren geformeerd werd begonnen met de eerste twee ronden, de deelnemers moesten 25 open en 30 multiple choice vragen beantwoorden. Omdat we graag wilden dat de deelnemers zelfvertrouwen kregen waren de meeste vragen inkoppertjes, dus alle deelnemers hadden veel vragen goed en een echte scheiding was er nog niet.
De derde ronde veranderde echter alles: er werden foto’s van beroemde sporters gepresenteerd. Indien de juiste persoon werd geraden kregen de deelnemers een punt, maar als de naam correct was gespeeld werd een extra punt toegekend.

Na de derde ronde gingen de beste 5 teams naar de halve finale. Hierin werden vragen over wereldrecords gesteld. Vaak werd een record getoond en ook de plek waar het record behaald was. De teams moesten dan aangeven wie het record had behaald.

Na deze ronde was het tijd voor de beste 3 teams om de finale te spelen: Gaby & Mariska Post en Steven van Puffelen & Rick Blok waren al zeker van de finale, echter Henk & Lida Staats en Ernst van Stenus & Bas Berkelmans waren op een gedeelde derde plaats geëindigd, zij moesten dus nog wat extra vragen beantwoorden om te bepalen wie in de finale mocht uitkomen. De familie Staats wist de titel van de beste kaatser in een seizoen (kaatskoning) en deze vraag was Bas & Ernst te machtig. Dus de finalisten waren bekend.

De drie finalisten kregen een aantal vragen en opdrachten m.b.t. de Olympische Spelen, waarin bleek dat de familie Post erg veel van de OS afweet. Zo kon Gaby moeiteloos uit het hoofd opnoemen waar de zomer en winterspelen vanaf 1980 waren gehouden. De terechte kampioenen dus.

Tweede zijn de familie Staats geworden en Steven & Rick behaalde het brons (zij zijn echter nog zo jong dat zij nog voldoende tijd hebben om nog heel veel kennis te vergaren, dus een toekomstig kampioensduo).

Nadat de prijswinnaars waren gehuldigd (alle finalisten kregen een mooi sportboek), hebben we nog even gecheckt hoe de quiz was ontvangen en het viel ons op dat alle deelnemers zeer enthousiast waren. Dit heeft ons er nu al toe besluiten dat we volgend seizoen wederom een sportquizz zullen organiseren. Veel deelnemers hebben beloofd ons te helpen om dan de zaal vol te krijgen door promotie van het evenement (ten slotte is mond op mond reclame de beste reclame).

K&B Entertainment BV

Enkele foto's

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 19-05-2008 om 13:53 uur

  Het was helemaal geweldig, volgende keer ben ik weer present.

 2. Henk Staats op 19-05-2008 om 14:16 uur

  Het was een spetterend spannende sportquiz. Gewapend met een beamer en een laptop lieten K&B Entertainment BV zien waartoe ze in staat zijn. Simpele vragen afgewisseld met 'nekkebrekers', het kon niet op. De vraag waar komt de korfbalvereniging Ons Eibernest vandaan leidde nog bijna tot een schisma bij een echtpaar, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. In de pauzes zorgde Henk van Groenigen voor de bitterballen en ander heet spul. En Mariska en Gaby waren de besten, daar kan geen twijfel over bestaan.
  Een heerlijke avond, heel gezellig en de complimenten voor K&B! En naar ik vernomen heb, volgend jaar weer en dan zijn we er weer bij.

 3. Inge en Henk van Groenigen op 19-05-2008 om 16:05 uur

  Kunnen we al inschrijven voor de volgende keer ?
  Zo'n avondje als dit smaakt nl. naar meer.

 4. Henk Staats op 19-05-2008 om 16:17 uur

  Dat is juist omschreven Henk en Inge.

 5. Rick op 20-05-2008 om 12:16 uur

  Het was zeer gezellig met zijn allen. Al lied weinig jeugd van zich horen.

  Volgend jaar weer een jaar extra kennis voor steven en mij. En als die geschiedenis vragen nou is weg blijven worden wij kampioen :O :7

  Dus klaar voor volgend jaar

 6. cock op 21-05-2008 om 14:49 uur

  Bedankt voor jullie positieve feedback. Wij hebben dit "from scratch" ontwikkeld zonder enig ander voorbeeld. Natuurlijk is het erg leuk te horen dat de opzet geslaagd is.
  Blokkie en ik hebben reeds besloten om volgend seizoen wederom een Sportquizz te organiseren. Wij zullen jullie tegen die tijd zeker gaan gebruiken om reclame te maken, laten we proberen om volgend jaar de zaal vol te krijgen

 7. Lida Staats op 21-05-2008 om 15:46 uur

  Doen we Cock!

 8. Krijn op 24-05-2008 om 12:27 uur

  Wat foto's toegevoegd.

 9. Suus Paap alias Miss Rose op 24-05-2008 om 20:31 uur

  Gefeliciteerd fam. Post ;-) weer een geslaagd feestje van K(c)&B producties begrijp ik ! Moet er de volgende x dan toch maar bij zijn ondanks mijn geringe kennis :-)

 10. Mariska op 26-05-2008 om 08:02 uur

  Nou Suus, met geringe kennis kom je een heel eind. Je moet alleen een goede duopartner uitzoeken :9

 11. frank op 01-06-2008 om 00:13 uur

  Huh wat? Jajajaja volgend jaar doe ik mee ;)

Reageer op dit bericht (“Gaby en Mariska Post: beste sportkenners van BV Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)