Badminton Vereniging Almere

Starre houding NOC*NSF

Op de website BadmintonInfo pleit Rob Taconis middels een zogenoemde Open Brief nogmaals bij het NOC*NSF voor uitzending naar de Olympische Spelen in Peking van een aantal van onze topbadmintonners. Eerlijk gezegd snap ik de starre houding van het NOC*NSF ook niet. Men heeft de mond vol van het feit dat er een aantal medailles gehaald moet worden, maar medaillekanshebbers zoals Yao Jie en Judith Meulendijks laten we thuis omdat ze niet aan de kwalifactie-eisen zouden voldoen. Kwalificatie-eisen die wel bijzonder zwaar zijn voor de badmintonners, zeker in vergelijking tot andere (racket)sporters. Ik hoop dat de NOC*NSF-bestuurders de sportieve moed hebben om hun regels opzij te zetten en onze badmintontoppers alsnog naar Peking te sturen! Het gaat om de sport dames- en herenbestuurders en niet om de regels!

Tegen de NBB-bestuurders zou ik willen zeggen, pik het niet en start desnoods een juridische procedure tegen het NOC*NSF op basis van 'discriminatie' of welke invalshoek dan ook die een jurist ons adviseert, maar laat het er niet bij zitten!
Mobiliseer de sportmedia, 'bezet' het NOCNSF-kantoor maar doe echt iets. Laat het niet ophouden met het schrijven van politiekcorrecte brieven.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Rob Taconis op 15-05-2008 om 23:42 uur

  Beste Henk,

  Bedankt voor de ondersteuning en laten we hopen dat er nu wat beweging gaat komen

 2. Roland Branderhorst op 16-05-2008 om 13:43 uur

  Geachte mevrouw Terpstra,

  Als Nederlands sportliefhebber wil ik via deze weg het volgende onder de aandacht brengen:

  1. Volgens de NOC/NSF normen zijn er geen badmintonspelers voor Beijing geselecteerd. Volgens de normen, gesteld in diverse procedures, terecht.
  2. Echter als kenner van Azie en de sporten aldaar, wil ik u erop wijzen dat de Nederlandse damesequipe badminton het onverslaanbaar geachte China aan de rand van de afgrond heeft gespeeld tijdens de Ubercup in Indonesie deze week. Een waar huzarenstuk.
  3. U kunt van mij aannemen dat de Chinezen op dit moment opgelucht ademhalen dat zowel Yao Jie als Judith Meulendijk niet meedoen aan de olympische spelen.. Ook begrijpen zij absoluut niet waarom deze 2 speelsters niet meedoen, maar als je concurrenten niet meedingen voor eremetaal dien je als rechtgeaarde Chinees je mond te houden. Gesprekken met Chinezen die betrokken zijn bij de Chinese selectie bevestigen mij dat.
  4. Zoals bij de vorige spelen ze bang waren voor Mia Audina zijn ze dat nu voor Yao Jie en Judith Meulendijk,maar geen zorgen :Ze doen niet mee!!
  5. Meesterzetten zijn schaars vandaag de dag,maar u kunt van mij aannemen dat het sturen van deze 2 dames een meesterzet zou zijn daar er 1 van de 2,afhankelijk van de loting, veel kans heeft op eremetaal.
  6. Vormbehoud is geen punt van discussie. Beiden zijn fit en in topvorm.
  7. Het enige dat ontbreekt is het groene licht.
  8. Als punt 8 en geluksnummer, vraag ik u hierbij uw sportieve invloed aan te wenden om deze meesterzet gestalte te geven door een uitzending van deze 2 dames.

  Erop vertrouwend u hiermede voldoende te hebben geinformeerd en in afwachting van een positieve beslissing, verblijf ik,

  Met vriendelijke groet
  Roland Branderhorst

 3. Aisha op 16-05-2008 om 16:34 uur

  Roland heb je Erica Terpstra al gemaild? Wellicht handig om te doen: erica.terpstra@noc-nsf.nl

 4. roland op 19-05-2008 om 09:34 uur

  Beste Aisha,

  Ik stuur altijd berichten direct aan degene voor wie ze bestemd zijn.
  Toch bedankt voor je oplettendheid.

Reageer op dit bericht (“Starre houding NOC*NSF ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)