Badminton Vereniging Almere

Verslag Junior Master BECA te Arnhem

Amy van Stenus en Jayme van Elten zijn de grote winnaars onder 13 van het Junior Master in Arnhem. Ze winnen beide de singles, dubbels en samen de mix!!!

Wederom veel succes van de Almeerse deelnemers aan het laatste Junior Master Toernooi BECA te Arnhem. Dit Junior Master is een van de sterkste jeugdtoernooien in een circuit van in totaal 8 toernooien.
Niet alle Almere spelers waren actief op dit toernooi. Dit had verschillende redenen. Een reden was dat dit een niet verplicht toernooi was voor het RTC maar wel voor de TTC-s
Er waren 6 finale plaatsen met in totaal 5 plaatsen op 1 en een 2de plaats.

De prijsuitreiking werd gedaan door Erica Terpstra.

Namens BV Almere en het RTC deden mee:

Onder 15:

Zowel Tara als Jeroen speelden als 1ste jaars onder 15 enkele zeer goede wedstrijden maar moesten toch (nog) het onderspit delven tegen wat oudere en sterkere tegenstanders.
Ze hebben beide toch een goede toernooi serie achter de rug. Volgend jaar zijn zij de 2de jaars onder 15 en zullen hogere ogen kunnen gaan gooien in de strijd om ere-metaal.

Onder 13:

In de leeftijd onder 13 is voor Almere dit jaar zeer sterk vertegenwoordigd.
In dit sterke toernooi was het niet makkelijk voor de 1ste jaars Natalya, Mark en Alex. Allen werden uiteindelijk uitgeschakeld door de latere winnaars of finalisten. Er werden zelfs overwinning geboekt op enkele 2de jaars! Natalya verliest haar singel net in 2 games van latere finaliste Alida Chen. Met Alex verliezen ze de mix van Amy en Jayme. Mark heeft een wanted partner in de mix en dat lukte niet goed. Met de dubbel met Alex verliezen ze uiteindelijk van de latere winnaars Jayme en Kryshna. Alex wint zomaar zijn voorronde poule met onder andere een knappe overwinning op Ruben Kweekel. Alex verliest uiteindelijk van de latere halve finalist Jelte Schlatmann.

Amy en Jayme zijn echter een klasse apart in de leeftijd onder 13. De laatste toernooien gingen al gewonnen maar in dit laatste toernooi wisten ze beide iedereen te verslaan.
Amy wint alle onderdelen. Ze wint met Cheryl Seinen de damesdubbel van Alida Chen en Raquel Humphries. Samen met Jayme winnen ze het gemengddubbel van Alida Chen en Ruben Julli. Grootste overwinning voor Amy was de single finale. Ze wint in 2 games van Alida Chen. Ze had tot dusver nog nooit van Alida gewonnen, dus een fantastisch resultaat en een beloning voor hard werken.
Jayme wint met Kryshna Vijas de herendubbel van Roy Reijbroek en Jelte Schlatmann. Zoals vermeld wint hij met Amy het gemengddubbel. Jayme wint vervolgens ook nog eens de single van Roy Reijbroek.
Jayme heeft wederom een belangrijk toernooi gewonnen in alle onderdelen en weer zonder game verlies!!

Onder 11:

Feng gaat ook de goede weg op. Feng verliest haar single in de poule van de latere winnares Tamara van der Hoeve. Samen met Tamara bereiken ze de finale van de damesdubbel en verliezen maar net van Renske Kwakkenbos en Demi Lensselink.

Voor selectie Nationale Jeugd onder 15:

Zowel Tara Timmer, Amy van Stenus en Jayme van Elten hebben ondertussen een stage training achter de rug bij de Nationale Jeugd Selectie onder 15 te Papendal. Zij zullen het eind van de maand horen of ze worden toegelaten tot de Nationale Selectie. Voor hun een spannende tijd met mogelijk een mooie bekroning op een goed seizoen.

Zie ook de foto's.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Aisha op 19-05-2008 om 10:18 uur

  Ik heb het toernooi gevolgd via toernooi.nl en had dus al gezien dat iedereen lekker bezig was! Gefeliciteerd allemaal!

 2. Henk Staats op 19-05-2008 om 10:30 uur

  Grote klasse en van harte gefeliciteerd!

 3. Liesbeth, Rob en Rinske Deriga op 19-05-2008 om 10:49 uur

  Hoi Amy,

  Je hebt het weer voor elkaar. Je hebt fantastisch staan te spelen. Ga lekker zo door meissie.
  Ook de andere prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

 4. Krijn op 21-05-2008 om 07:37 uur

  Wat foto's: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/junior-master-beca

Reageer op dit bericht (“Verslag Junior Master BECA te Arnhem ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)