Badminton Vereniging Almere

Verslag Junior Masters Tilburg

Afgelopen weekend was in Tilburg de volgende ronde van het sterk bezette Junior Master Circuit. Ook hier was (ondanks de vakantie) Almere weer goed vertegenwoordigd en werd er op een hoog niveau gestreden. Het was goed te zien dat er naast de nu al bijna gewoon worden overwinningen er zeer goede ontwikkelingen te zien zijn bij de spelers en speelsters die in hun eerste jaar van de betreffende leeftijdscategorie zitten cq nog maar kort badmintonnen en/of toenooien spelen. Vooral de dubbels en mixen worden zeer goed gespeeld en er wordt gewonnen (of bijna) van koppels die vaak individueel beter zijn of in ieder geval beter zouden moeten zijn. Jayme en Amy behoren op dit moment tot de beste spelers in hun leeftijd. ook in de dubbels maar vooral mix spelen ze nu al op een volwassen manier.

Onder 15:

Manon Sibbald verloor in haar single nipt in de voorrondes van de latere finaliste. Samen met Amy van Stenus lukte het ook net niet om door te gaan naar de halve finale.

Wendy Naus (trainend bij het RTC Almere) wist met haar single de poule door te komen en kwam net te kort voor de kwart finale. Tara Timmer (ook trainend bij het RTC Almere) verloor haar single in de kwart finale net van de latere finaliste. Samen met haar partner Ewout Beukers verloren ze de mix in de kwart finale van de latere finalisten.

Onder 13:

Jayme van Elten was, net als de laatste Junior Master in Almere, wederom de allerbeste heer. Jayme won zijn single, gemenddubbel (met Amy van Stenus) en de herendubbel (Krishna Vyas). Bijzonderheid hierbij is zeker het feit dat Jayme in geen enkel onderdeel een game heeft verloren. Oftewel het hele toernooi alles gewonnen in 2 games. Zowaar een bijzondere prestatie in een toch serieus toernooi.

Amy van Stenus gaat ook zonder game verlies met overmacht naar de finale single. Ze wint al haar singles in 2 games en haar opmars wordt pas in de finale in 3 games gestopt door Alida Chen. Ook Amy heeft een goed toernooi gespeeld. Finale single en winst in de mix met Jayme. Ook samen met Manon Sibbald goed gedubbeld onder 15!

Natalya van der Laan kwam in haar single niet door de poule en met dubbel (partner Quinty Honing) verloren ze in de voorrondes van de latere winnaressen. Natalya speelde echter samen met Alex Vlaar een zeer puike mix. Ze wonne overtuigend hun poule en wistenin de kwart finale 3 games te spelen (3de game 18-21) tegen een koppel wat al 2de jaars onder 13 speelt en tevens individueel beter zouden moeten zijn dan Natalya en Alex. Door een volwassen mix systeem te spelen brachten ze dit meer ervaren mixdubbel bijna tot verlies. Vechtlust, tactiek en een goed systeem!!

Mark Verschoor won met mixpartner Quinty Honing ook zijn poule maar had de pech om in het hoofdtoernooi te moeten beginnen tegen het sterke mixkoppel Jayme en Amy. Goed gespeeld maar niet gewonnen. Mark speelde vervolgens de herendubbel met Alex Vlaar en na een winstpartij verloren ze in de poule van de latere halve finalisten.

Alex Vlaar won in zijn poule een single en verloor nipt in een hoogstaande wedstrijd van de latere halve finalist Ritchie Hall.

Onder 11:

Feng Groothuijse won in haar single de poule en verloor in de halve finale van de latere winnares Tamara van der Hoeven. Met Tamara heeft ze wel knap de 2de plaats behaald in de damesdubbel. Het gemengd dubbel speelde Feng met een gelegenheidspartner Michel van Kuijk. Ze verloren in de poule van de latere halve finalisten.

Lisa van Stenus had een zware loting. In haar single en het gemengd dubbel (partner Raul Verhallen) kwam ze niet door haar poule, mede omdat ze was geplaatst bij de latere winnares en finalisten. Ook in haar damesdubbel (partner Debora Jille) was ze ongelukkig door in haar poule al te moeten spelen tegen de latere finalisten.

Zowel Feng als Lisa laten wel een goede ontwikkeling en progressie zien. Ze beginnen partijen te winnen of goed partij te geven.

Finales:

ME U13 Jayme van Elten - Ruben Jille 21-7; 21-4
GD U13 Jayme van Elten/Amy van Stenus - Ruben Jille/Alida Chen 21-12; 21-16
MD U13 Jayme van Elten/Krishna Vyas - Ritchie Hall/Nico Hermans 21-13; 21-10
VE U13 Amy van Stenus - Alida Chen 21-13; 13-21 en 15-21
VD U11 Feng Groothuijse/Tamara vd Hoeven - Renske Kwakkenbos/Demi Lensselink 15-21; 19-21

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Rex van Elten op 07-05-2008 om 22:03 uur

    We zijn zo blij, zo blij.
    Dat het racket hoog gehouden wordt en ook opzij.

Reageer op dit bericht (“Verslag Junior Masters Tilburg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)