Badminton Vereniging Almere

Aangepast badminton nu drie jaar verder

Spraken wij in 2006 nog over een groep van 4 man/vrouw, eind seizoen 2008 heeft promotie hier en daar al flink zoden aan de dijk gelegd. Intergratie binnen de BVA is een feit geworden, die er alles aan gedaan heeft om deze groep sporters een thuis gevoel te geven binnen de vereniging, nu de gemeente nog met de beloofde uitbreiding om de rondslingerde sportrolstoelen op te bergen.

Stond de teller aangepaste badminton leden aan het begin van het seizoen 2007/2008 nog op 4 rollers en 2 staanders, inmiddels door promotiewerkzaamheden van Steven Koridon en Thea Prinssen in het begin en het eind van het seizoen staat de teller op 8 rollers, en 4 staanders, en nog 9 sporters die door de laatste actie van Steven misschien voor het volgende seizoen lid van de vereniging willen worden. Aan de start van het nieuwe seizoen zijn er naar mijn bekend 2 rollers afgevallen, Steven verhuist naar Den Haag waar hij makkelijker met zijn handicap om kan gaan, maar niet verloren zal gaan voor de vereniging, en van uit Den haag er alles aan gaat doen om toch bij de vereniging te blijven.

Een goed seizoen wat zeker in de boeken geschreven mag worden, weliswaar kwam BVA met 2 spelers landelijk in de B Groep uit vorig seizoen, waarvan Marcel op ranking puntentotaal veruit de beste was in de enkel en heren dubbel, en Steven een goede groei meemaakte. Seizoen 2007/2008 kwam de BVA met 3 spelers uit in de landelijke competitie, Marcel in de A en Steven & Tessa in de B-groep, Door een matige seizoenstart en heerlijke vakantietijden speelde Marcel zijn eerste toernooi in Breda, waar hij nog geen indruk achter kon laten, maar het toernooi in het verre Limburg pakte hij al de 4de plaats in de enkel en een zeer goede tweede plaats in de Mix waar alleen van de wereldkampioenen werd verloren.
Rolstoelleverancier,”Double Performance”, zette een nieuw rolstoel op de markt, en aan Marcel werd gevraagd of hij deze wilde testen. Sindsdien ging het voor hem alleen maar beter, na vele tweede en 1 keer een eerste plaats bereikt te hebben, werd hij tweede tijdens de NK, daar hebben jullie al over gelezen. ook behaalde Marcel vorig jaar de titel invalide sporter van Almere 2007.
Steven draaide ook zijn toernooitjes mee en haalde in Limburg ook een beker.
Tessa net nieuw in de vereniging, en niet zo vaak gezien te hebben, vanwege problemen, waardoor zei in een revalidatiecentrum moest liggen, kon tussen de bedrijven door tijdens haar twee toernooien in Limburg en Almere een tweede plek behalen, voor volgend jaar is zei zeer gemotiveerd om verder te groeien.

Verder groeien kan zeker, Aisha Krak van de sporttechnische commissie heeft twee trainsters op het aangepast badminton gezet, Esther van Puffellen, die op de zaterdag de gehele groep onder haar hoede neemt, en Rianne van Groenigen die dit op de woensdagavond doet voor enkele aangepaste sporters, ook begeleid/coacht Rianne de wedstrijdspelers tijdens de toernooien, waar zei zelfs door andere aangepaste badmintonners gevraagd wordt om even tegen hen te spelen, De term coachen binnen de wedstrijdspelers is hierdoor ook een feit geworden, al stond men eerst raar te kijken, nu niet meer.
George Bakker en Rene Jonker hebben als trainers hun steentje bijgedragen, en daarbij mogen we natuurlijk niet Jeroen de Vries vergeten die van het begin af aan al als begeleider zijn best doet om te helpen waar mogelijk was. Stephan Melein die als voorzitter van de toernooicommissie een voortreffelijk NBS toernooi in Almere gehouden heeft, en dit volgend jaar weer wil doen. Volgend jaar wordt dit natuurlijk vervolgd.

Volgend seizoen moet het aangepaste badminton doorgroeien, waar wij ons best voor gaan doen, samen met de recreantencommissie, inmiddels draaien wij al de toernooitjes mee, en hebben de clubkampioenschappen mee mogen draaien.
Intergratie geslaagd, goed gedaan bestuur van de BVA, nu de gemeente Almere nog.

Tijdens een sportdag voor gehandicapte sporters in sporthal Waterwijk, kwam tijdens een gesprek naar voren met een gemeente functionaris dat de opbergruimte die de BVA nodig heeft voor het bergen van de rolstoelen al een feit was, en alleen nog inhoudelijk gekeken moest worden hoe de gemeente dit op lossen ging, mijn mond viel open toen wij achteraf hoorden dat de gemeente de subsidie voor bouw extra bergruimte tbv. rolstoelen afgewezen had.
Die bergruimte is echt nodig voor de BVA, die zich 200% inzet voor gehandicapte sporters, nu staat in de invalidentoilet stinkende schoonmaakmachines die de hygiëne geen goed doet, en leenrolstoelen staan op zolder waar maar moeilijk bij te komen is voor een gehandicapte sporter, ook de entree, die door de gemeente opgehoogd moet worden wordt door deze doelgroep als een ware uitdaging gezien om hier tegen op te klimmen, en nodig ook iedereen uit om dit eens te proberen!!!!

Tenslotte in het beleid van ons burgermeester staat dat, “De gemeente Almere wil mensen met een handicap, functiebeperking of chronische ziekte zo veel mogelijk in de maatschappij integreren en zelfstandig laten.” (Bron: almere.nl).
Deze zelfstandigheid wordt door het afwijzen van de bergruimte voor deze doelgroep ontnomen omdat zij afhankelijk zijn van anderen om de rolstoelen etc. klaar te leggen.

Aankomende zaterdag is de laatste training van het seizoen, wilt u nog even kijken hoe het zit met deze groep, neem dan gerust even een kijkje.

Op naar het volgende seizoen!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. tessa Koridon op 21-06-2008 om 11:05 uur

    Way to go Marcel, mijn complimenten! Netjes, maar toch heel raak. Ik ben trots op je. Het balletje ligt nu bij de gemeente, ik ben heel benieuwt wat het weerwoord zal zijn. Ik kom vanmiddag naar Almere om alleen maar mijn snufferd te laten zien. Tot straks. Lieve groet, Tessa

Reageer op dit bericht (“Aangepast badminton nu drie jaar verder ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)