Badminton Vereniging Almere

Artikel in BadmintonInfo

In het blad BadmintonInfo van juni 2008 is een artikel gewijd aan het 20 jarig bestaan van onze vereniging. Dat artikel willen wij U niet onthouden en daarom volgt dit hieronder.

De Badminton Vereniging Almere (BVA) bestaat op 13 juni 2008 precies 20 jaar en zonder te overdrijven kan gesteld worden dat de vereniging die 20 jaar goed gebruikt heeft. Immers BVA speelt met het team Dekker Almere al weer enige jaren in de eredivisie, die vanaf volgend seizoen Multimate Eredivisie gaat heten, en BVA heeft daarnaast de beschikking over een eigen sportcomplex, Sportcomplex De Toekomstgroep geheten.

Dat is allemaal niet vanzelf gegaan zegt Henk Staats voorzitter van BVA, maar we hebben het geluk gehad dat we op de juiste momenten over de juiste bestuursleden, trainers en sponsors beschikten die met hun kennis en ervaring de klus geklaard hebben. Het eigen sportcomplex staat er inmiddels al weer 14 jaar maar met de voorbereiding om tot het eigen complex te komen zijn we destijds wel vier of vijf jaar bezig geweest. Al onze vrije tijd ging er in zitten om het voor elkaar te krijgen. Het was een martelgang van Kromme Leendert maar uiteindelijk kregen fiat van het gemeentebestuur en konden we aan de slag, maar wel onder de strikte voorwaarde dat een aantal bestuursleden zich privé hoofdelijk aansprakelijk moesten stellen.

Het eigen sportcomplex, dat in een stichting is ondergebracht, heeft ons veel gebracht. We waren niet meer afhankelijk van de toewijzing van zaalruimte door de gemeente en konden min of meer zelf bepalen wanneer we trainden. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Min of meer vanuit het niets ging BVA meetellen in badmintonland. Zo werden er tal van Nationale Jeugdkampioenschappen binnengehaald en zelfs drie Europese Jeugdkampioenen. Komend seizoen telt BVA 20 seniorenteams en daarvan spelen er zes landelijk. Het aantal jeugdteams schommelt ieder seizoen zo rond de 15 en dat zouden er volgens Staats best wat meer mogen zijn.

We zijn er overigens nog lang niet vindt Staats. Sportief gezien zou ons eerste team na een aantal jaren eredivisie wel eens moeten strijden om een plaats in de play-offs, maar je kunt het nu eenmaal niet afdwingen. En het is ook een kwestie van geld. Het is een kleine moeite om het kampioenschap te kopen. Zorg dat je drie absolute toppers aantrekt en het kampioenschap is binnen. Maar omdat je het geld maar één keer kunt uitgeven, kiezen we toch jaar op jaar voor onze jeugdopleiding. Dat heeft onze prioriteit. En de jeugdopleiding zit gelukkig weer in de lift, want we waren ietwat in de achterhoede beland.

En ook onze organisatie moeten we blijven stroomlijnen. Op advies van Sportservice Flevoland hebben we vorig seizoen onze bestuursorganisatie aangepast. Er is een duidelijker scheiding gekomen tussen beleid en uitvoering. De praktijk moet overigens uitwijzen of het een verbetering betreft, maar de eerste tekenen wijzen daar wel op.

Dat de Sport Technische Commissie er in geslaagd is om Rick Prins binnen te halen als primus inter paris van de Almeerse trainersstaf, acht Staats een knap stukje werk. Na twee jaar Wu, die goed werk heeft verricht maar weer terug naar China moest, zijn we reuze content met een zeer ervaren man als Prins.

We kijken niet allen uit naar het komend seizoen maar ook naar de komende 20 seizoenen.


Tevens wil het bestuur de sponsors die de plaatsting financieel mogelijk hebben gemaakt oprecht dankzeggen.

Dit bestand bestaat niet

Praktijk GoWell

Dit bestand bestaat niet

Dit bestand bestaat niet

Installatiebedrijf C. Dekker
Wagenplan
Laurien van der Oest Makelaardij
Volvo van Vloten

Dit bestand bestaat niet

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Rob Taconis op 04-06-2008 om 19:05 uur

    Beste Redactie,
    Leuk dat jullie het stuk vanuit onze BadmintonInfo overnemen. In ieder geval bedankt voor het mooie stuk. Een voorbeeld waarbij andere clubs ook op een mooie wijze aandacht kunnen krijgen.
    Daarbij hebben wij weer de mogelijkheid om het magazine verder uit te breiden.

Reageer op dit bericht (“Artikel in BadmintonInfo ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)