Badminton Vereniging Almere

Fransen naar Lourdes

Alleen een wonder kan de Fransen nog redden en het is dan ook bepaald niet denkbeeldig dat een bezoek aan het bedevaartsoord Lourdes moet worden ingelast na de verpletterende nederlaag tegen het Oranjebastion van Van Basten. Ooit was er een heldenrol weggelegd voor de Kroonprins Willem van Oranje, de latere koning Willem II, die een belangrijk aandeel zou hebben gehad in de beslissende verldslag die in 1815 plaatsvond bij Waterloo en een einde maakte aan de Franse overheersing in het Europa van de grote Franse Keizer Napoleon Bonaparte. Wel in 2008 was het opnieuw een Oranjelegioen dat van de Franse aspiraties weinig heel liet, want de Franse Haantjes werden geslacht.

In de tot skybox omgetoverde kantine in Sportcomplex De Toekomstgroep leek vrijdagavond 13 juni 2008 the sky the limit. Vijftig Oranjefans gaven acte de présence en zij maakten er een waar feest van. Natuurlijk is de feestvreugde aanzienlijk groter bij een overwinning zoals deze, laten we eerlijk zijn, maar wat hebben we weer genoten met z'n allen. En wie had er nu gedacht dat na de spaghettiwesternvoetbalwedstrijd van afgelopen maandag, met de Oranjekanjers in de heldenrol, er vrijdagavond, notabene de 13de, nog een dergelijk kunststukje zou worden vertoond. Dat had niemand verwacht.

C&B Entertainment had het weer helemaal voor elkaar en wat een pluim verdienen deze twee initiatiefnemers! Om in de stemming te komen, waar overigens niet zo veel voor nodig is, wordt er heerlijke Oranjemuziek gedraaid en dan is het spel op de wagen. Maar er wordt niet alleen naar de voetbalkwaliteiten gekeken. De hormonen spelen namelijk niet alleen op bij de mannen maar zeker ook bij de aanwezige dames. Zij beoordelen de 22 hoofdrolspelers overigens niet louter en alleen op voetbalkwaliteiten maar ook op heel andere kwaliteiten. Laten we het zo zeggen, of de heren er fysiek aantrekkelijk uitzien. En daar hebben de mannen nu net geen oog voor.

Het was weer een onvergetelijke avond en voor alle aanwezigen geldt dat als over 20 jaar gevraagd wordt waar ze waren in 2008 toen het Nederlands Elftal de grootmachten Italië en Frankrijk veegden tijdens het EK in Zwitserland en Oostenrijk, dan kan het antwoord alleen maar zijn:
Ik was in de Skybox van Sportcomplex De Toekomstgroep en dat waren schitterende avonden met dank aan C&B Entertainment!

En komende dinsdag is het opnieuw raak. Dan spelen we tegen Roemenië. Of de Roemenen net zo bloeddorstig zullen zijn zoals hun Graaf Dracula uit Transylvania moeten we maar afwachten, maar Oranje lijkt werkelijk overal klaar voor te zijn. Tot dinsdag!!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. jos en rene op 14-06-2008 om 10:48 uur

  Ook dit keer een zeer creactieve pennevrucht van onze voorzitter. Henk je bent uitgegroeid tot de smaakmaker van het woord! We kijken graag uit naar de volgende................
  Tot dinsdagavond!

 2. Henk Staats op 14-06-2008 om 11:42 uur

  Ik doe mijn best, en 'de inspiratie' is een gevolg van het samenzijn.

 3. Vincent op 14-06-2008 om 12:02 uur

  Henk, weer een prachtig stukje, mijn complimenten.
  maar wat zal je het moeilijk krijgen a.s. dinsdag/woendag want Roemenen en Oranje .....?????
  Ik en met mij vele anderen kijken vol spanning uit naar dat stukje en natuurlijk naar de komende wedstrijd

 4. Henk Mostert op 16-06-2008 om 20:08 uur

  Volgens mij moet er in de volgende uitgave van de Dikke van Dale het begrip "Statiaanse uiitspraken" toegevoegd worden met uiteraard de daarbij behorende omschrijving in de trant van "LYRISCHE BESCHRIJVING VAN EEN EVENEMENT".

Reageer op dit bericht (“Fransen naar Lourdes ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)