Badminton Vereniging Almere

MS en badminton

Afgelopen zaterdag 31 mei kwam op uitnodiging van de werkgroep Aangepast Badminton en met name Stephan Koridon, die zelf MS heeft, naar de BVAlmere.

Multiple sclerose, meestal afgekort tot MS, is een aandoening van het centraal zenuwstelsel, waarbij de myelineschede die om veel zenuwvezels zit op sommige plaatsen volgens een willekeurig aandoend patroon pleks-gewijs wordt aangetast door het immuunsysteem , waardoor bij de patiënt o.a. verlammingsverschijnselen kunnen ontstaan. Multiple sclerose behoort dus tot de autoimmuunziektes.
Multiple sclerose komt vaak voor onder jong volwassenen, bij vrouwen net iets meer dan bij mannen. De frequentie dat de ziekte voorkomt verschilt per land en bevolkingsgroep. Over het algemeen ligt het aantal MS-patiënten tussen 2 en 150 per 100.000 inwoners.

Op 21 mei werd Stephan uitgenodigd om voor MS vereniging Flevoland een spreekbeurt te geven; http://www.msvereniging.nl/flevoland/contactavonden/portret-steven-koridon.
Omdat Stephan zeer positieve ervaring heeft met MS en badminton, waardoor zijn spier functionaliteit wellicht niet meer verslechterde, en tegen het advies in toch ging badmintonnen, kwam men er ook al vlug achter dat MS en sport toch zeker goed te combineren viel, in deze spreekbeurt kwam dat aan de orde, waarna de mensen uitgenodigd werden om op zaterdag 31 mei te komen proefspelen in ons complex.

Zelf verwachten we er niet veel van, maar tot onze grote verbazing werd het aardig druk in de hal op deze dag. Helaas was Peter van Soest wegens vakantie niet aanwezig om als vertrouwde kracht mee te helpen (immers word Thea Prinsen ook gemist die altijd voor het aangepaste badminton klaar gestaan heeft, en wij ook langs deze weg haar het allerbeste wensen)

Twee groepen werden er gemaakt, “de staanders en de rollers”, Jeroen de Vries die zich als begeleider presenteerde nam de staande badmintonners met zich mee, en ging al vlug met deze mensen aan de slag.

Marcel en Stephan gaven een clinic aan de rollers die van mening waren dat badmintonnen vooral ging om het aanspelen van de shuttle naar elkaar toe, na een paar oeeh’ss en aaah’s werden de gasten uitgenodigd om mee te spelen, en we mogen best zeggen dat er talenten tussen zaten, de mensen hadden er plezier in, en waren niet meer van de baan te rammen.

Na het spelen tijdens de versnaperingen, was deze groep best enthousiast om zeker nog een keer terug te komen voor een proefles.

Al met al met de middelen die wij hadden, een zeer geslaagde dag, en hopen dat wij er een paar leuke leden aan overhouden.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. steven koridon op 03-06-2008 om 13:47 uur

    Goed stuk Marcel,over een produktieve dag met een aantal zeer getalenteerde sporters. Hoe tegenstrijdig het ook is om bij een ziekte als MS te sporten. Niet meer te kijken wat je niet meer kan, maar onderhouden wat je nog wel kan.
    Ik wil via deze weg Marcel Smouter bedanken voor zijn maximale steun en inzet. Als ik helemaal kapot op de bank zat, excuses te bedeken waarom ok niet zou moeten sporten, dan was hij er om mij te steunen. Zonder jou was ik niet zo strijdbaar tegen mijn ziekte.

    Marcel bedankt

  2. tessa Koridon op 21-06-2008 om 11:10 uur

    Wat ben ik toch trots op mijn broertje! Love you moppie!!!

Reageer op dit bericht (“MS en badminton ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)