Badminton Vereniging Almere

NK Aangepast Badminton

Afgelopen zaterdag en zondag was het dan zover, de NK aangepast badminton stond op het programma, voor mij de eerste NK in mijn hele leven, dus gespannen hoe het allemaal verlopen zou. Met de vele, “zet hem”, op wensen van de vele mensen bij BVAlmere, vertrok ik naar Den Helder waar bij Zeemacht het NK gehouden zou worden.

Als enige speler van de BVAlmere moest ik aantreden, immers lag Tessa Koridon al enige weken in het revalidatie centrum de Hoogstraat in Utrecht vanwege de vervelende doorlig plekken, waar de meeste dwarslaesie patiënten last van hebben, en kon dus niet mee gaan, en Steven Koridon net verhuisd naar de kust lukte het niet om zich tussendoor vrij te maken om ook zijn partijen te spelen (volgend jaar beter, en zullen we wellicht met meerdere mensen komen).

Ik had mij ingeschreven voor al de drie disciplines waarvan alleen de gemengd dubbel geen doorgang van kon vinden, omdat ik als wanted geen partner kon vinden.
Dus alleen de MD en de ME waar ik voor spelen kon.

Na een welkom onthaal van de voorzitster van Zeemacht kon het toernooi beginnen, met lood in mijn wielen (de eerste dag kon ik door verschillende oorzaken niet voor de volle 100 % spelen, die normaal gesproken al 200 % is), trad ik aan om tegen mijn dubbelpartner te spelen, al vlug voor ik het wist stond ik 21 – 4 achter en kwam ik bij mijn positieven, en begreep ik eindelijk wat ik deze dag aan het doen was en dat was de NK spelen, in een ommekeer stond het 19-18 maar moest toch de eerste set verloren laten gaan met 21-19, gedane zaken nemen geen keer en met goede moed kon ik de resterende set’s gelukkig wel naar mij toe trekken, wat niets ten nadele was van mijn tegenstander, die speelde subliem dit toernooi bleek later aan de dubbelpartijen waar hij mij deze dag door heen trok!!!!
Opnemen tegen de Wereld en Europeesch kampioen is ook al geen makkie maar zeer gemotiveerd gingen ook deze verloren, dat was een beetje de trend van de dag, en vroeg ik mij af waar ik in vredesnaam mee bezig was.

Onderweg naar huis zaterdag had ik een zeer opbeurend gesprek met Steven Koridon wat mij beter door de volgende dag zou leiden eigenlijk, zeg maar lijden, want ook dit was geen makkie. Personal coach en trainster Rianne van Groenigen was er deze dag bij, en eigenlijk kon het alleen maar beter gaan, ook op het fysieke vlak zorgde ze goed voor mij om mij direct naar de fysio te sturen als dat nodig was.
Dat het aangepast badminton bezig is met intergreren van de Nebas/NSG naar de NBB werd al gelijk duidelijk, voor aanvang kwamen er allemaal heren de hal in met groene NBB shirts, die alle wedstrijden als scheidsrechter gingen begeleiden, en dat is ook weer eens wat anders, dan wat ik gewend was en nam dit ook als zeer welkom aan.
Dat het beter ging klopte ook, want de partijen die ik wilde winnen, won ik(wij) en de punten die ik wilde halen hebben we gehaald deze dag.
Ik was gelukkig ondanks mijn zeer slechte eerste dag toch op de twee onderdelen derde geworden.

Bij de prijsuitreiking was het voltallig bestuur van de NBB aanwezig, en Jos Nouwt ging de prijzen uitreiken, tot mijn grote verbazing was ik in de ME niet derde geworden maar tweede, omdat degene waarvan ik dacht dat hij tweede was geworden door een blessure uitgevallen was en dus al naar huis was gegaan, dus geen brons maar zilver voor mij dit toernooi, al vindt ik dat deze hem echt verdiend heeft. Maar dat doet er nu niet meer toe.
Al met al toch nog een zeer geslaagd NK, en dat de BVAlmere volgend jaar maar met een grotere delegatie uit mag komen.

Langs deze weg wil ik Carol de Meijer al het beste wensen, immers kon zij door een ernstige ziekte niet aanwezig zijn, en heb ik haar erg gemist deze dagen,” Carol zet hem op meid”.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Suus M op 19-06-2008 om 11:07 uur

    Gefeliciteerd Marcel! Goed gedaan!

  2. Suus M op 19-06-2008 om 11:11 uur

    Gefeliciteerd Marcel! Goed gedaan!

Reageer op dit bericht (“NK Aangepast Badminton ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)