Badminton Vereniging Almere

Roemenen speelbal van Oranje

Het was dinsdag 17 juni 2008 volle bak in de skybox van Sportcomples De Toekomstgroep. Nu waren er al weer meer dan 50 Oranjesupporters present om samen naar de wedstrijd Nederland tegen Roemenië te kijken. Voor Nederland stond er in feite niets op het spel, of het moet de eer geweest zijn om in de poule des doods alle wedstrijden te willen winnen. Voor de Roemenen stond er heel veel op het spel, zij konden bij winst de kwartfinales halen. Maar Wenen haalden de Roemenen niet. Van strijdlust van de kant van de Roemenen was niet of nauwelijks sprake terwijl dat toch wel verwacht mocht worden van de Roemenen. Eeuwenlang hebben zij gestreden voor onafhankelijkheid tegen onder meer de Turken, de Russen en de Hongaren en lange tijd maakte grote delen van Roemenië onderdeel uit van de oh zo machtige Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Eeuwenlang waren de Roemenen de speelbal van de hun omringende grootmachten en gisteravond in Bern waren de Roemenen de speelbal van het superieure Oranje.

Gisteravond bleek overduidelijk dat Marco van Basten wel twee min of meer gelijkwaardige Oranjeteams op de been kan brengen want ook het Oranje van gisteravond speelde met name in de tweede helft weer een puike wedstrijd. En alhoewel de spanning er af was, was het toch in Sportcomplex De Toekomstgroep weer genieten geblazen voor de meer dan 50 aanwezigen. Gezelligheid is troef op de door C&B Entertainment georganiseerde avonden en dat betekent dat ook de komende zaterdag als Oranje de kwartfinale speelt tegen Rusland of Zweden de skybox weer open is en dat niet alleen de voetballen rond gaan maar ook de bitterballen!

Blijf zaterdag niet thuis, alleen achter de buis. Kom kijken naar het Rode leger van Guus Hiddink of naar de Zweedse Vikingen. We weten de tegenstander nog niet, maar maakt het eigenlijk wat uit. Als we er maar met z'n allen weer zijn. Tot zaterdag!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. voetbalfreak op 19-06-2008 om 10:31 uur

  Is er zaterdag ook weer voetbal in de kantine??
  De afgelopen keren was het erg gezellig...

 2. Henk Staats op 19-06-2008 om 13:04 uur

  Wis en waarachtig. Ik zal vanmiddag de aankondiging doen.

 3. Krijn op 19-06-2008 om 14:04 uur

  Wie is toch die voetbalfreak?! :p

Reageer op dit bericht (“Roemenen speelbal van Oranje ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)