Badminton Vereniging Almere

Rtc Almere wordt Badminton School Amere

De Nederlandse Badminton Bond (NBB) heeft besloten om alle badmintontrainingscentra in Nederland te herstructureren naar een uniforme opzet. Concreet betekent dit dat de NBB start met badmintonscholen voor getalenteerde jeugdspelers en dat de meest getalenteerde en gemotiveerde spelers via de badmintonscholen kunnen doorstromen naar de badmintonacademies. De echte jeugdtoppers kunnen vervolgens via de badmintonacademies worden opgenomen in de nationale selectie, die op Papendal traint. De aanpassingen van de NBB houden in dat het succesvolle Regionale Trainingscentrum Almere met ingang van het nieuwe seizoen wordt omgevormd tot de Badminton School Almere.

Badmintonschool

De Badminton School Almere organiseert trainingen voor spelers van 8 tot 20 jaar oud, die worden verzorgd door de NBB zelf. Deelnemers aan de badmintonschool kunnen afkomstig zijn van Badminton Vereniging Almere, maar zeer zeker ook van verenigingen uit de Provincie Flevoland en de randmeergemeenten.
Met ingang van 1 september 2008 wordt er gedurende 30 weken per week tweemaal twee uur getraind. Van de ouders wordt een tegemoetkoming in de kosten gevraagd van € 500,-- per speler per seizoen en deze € 500,-- dient rechtstreeks aan de NBB te worden voldaan.

De trainingen van de Badminton School Almere worden gehouden op maandag en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep aan de Bongerdstraat 6 in de Parkwijk te Almere. De trainers zijn Emmy Vlaar, Rick Prins en Max Sibbald en zij brengen de trainingsstof en –methodieken, die door de NBB zijn ontwikkeld en waarvoor de trainers zelf ook trainingen hebben gevolgd op Papendal, in de praktijk.
Er wordt in relatief kleine trainingsgroepen getraind waardoor er maximale aandacht is voor de individuele ontwikkeling van de spelers. Ook vindt er tijdens de verplichte toernooien individuele begeleiding en coaching plaats.

De Badminton School Almere is bedoeld voor jonge ambitieuze badmintonners die verder willen komen in de badmintonsport, enigszins getalenteerd zijn maar bovenal gemotiveerd!

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de Badminton School Almere, laat deze kans dan niet aan je voorbijgaan maar stuur direct een mail naar: otto.v.stenus@bvalmere.nl
Vermeld in je mail je naam, geboortedatum, vereniging, bondsnummer (als je dat hebt), en de reden waarom je graag deel wilt nemen aan de Badminton School Almere.
Op zondag 29 juni en op zaterdag 12 juli 2008 van 14:00 tot 16:00 uur vindt de selectie van de spelers plaats in Sportcomplex De Toekomstgroep, Bongerdstraat 6 in de Almeerse Parkwijk.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 11-06-2008 om 15:03 uur

    Alle betrokkenen bij het RTC Almere wil ik complimenteren met het feit dat het RTC een vliegende start had, mooie resultaten boekte en nu wordt getransformeerd tot de Badminton School Almere.
    Hulde!

Reageer op dit bericht (“Rtc Almere wordt Badminton School Amere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)