Badminton Vereniging Almere

TeamMasters, gezellig, sportief en snikheet

Het begint niet alleen gewoonte te worden dat de TeamMasters gezellig en sportief verlopen, maar ook dat het in het TeamMasterweekend, snik- en snikheet is. Ook nu dus weer in het weekend van 7 en 8 juni 2008 was het afzien in Sportcomplex De Toekomstgroep. De deelnemers werd geadviseerd om toch maar vooral veel te drinken om niet in de problemen te komen. En er waren veel deelnemers uit alle windstreken van het land. Maar liefst acht seniorenteams, zeven juniorenteams en zes herenteams streden om de fel begeerde titels.

Bij de senioren troffen in de halve finales BC Amersfoort en Smash Hoogeveen elkaar. Het werd een eclatante 5-0 overwinning voor de Keistedelingen. In de andere halve finale streden Van Zijderveld en BC Rally tegen elkaar om het finale ticket. Uiteindelijk trok BC Rally met 3-2 aan het langste eind, voorwaar een prima prestatie. Maar in de finale bleek BC Amersfoort ook BC Rally met 3-1 de baas. Van Zijderveld werd derde na een 5-0 winst in de kleine finale op Smash.
In de halve finale bij de junioren stonden BC Mix en BV Nijenveen tegen over elkaar en in de andere halve finale BVC '74 en BV Almere.
Mix won met 3-1 van Nijeveen en BV Almere won met dezelfde cijfers van BVC'74.
In de finale bleek BC Mix net even sterker dan BV Almere en zo ging de winst met 3-2 verdiend naar BC Mix. In de kleine finale om de derde en vierde plaats won BV Nijeveen met 4-1 van BVC'74.
Bij de herenteams won BV Onder Ons met 4-1 de halve finale van BC Olympia '56. In de andere halve finale werd BC Duinwijck na opgave door BV Deo met de cijfers 6-0 afgestraft. En de finale werd buitengewoon spannend. BV Deo en BV Onder Ons deden niets voor elkaar onder en het werd 3-3. Op basis van het tellen van het aantal gescoorde punten in de games werd BV Deo tot winnaar uitgeroepen!
BC Olympia kreeg de derde plek toegewezen.
De organisatie door de NBB was weer piekfijn in orde. Alle prijswinnaars werden vervolgens in de bloemen gezet door de man die de prijzen uitreikte Albert Valentijn.
De Almeerse seniorenteams konden geen potten breken op dit TeamMastertoernooi. Team 1 werd laatste in de poulewedstrijden en team 2 werd derde.

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Thijs op 09-06-2008 om 17:41 uur

  We zijn dan wel laatste in de poule geworden,
  maar het is een heel goed toernooi geweest.
  Tegen BC Veghel en Van Zijderveld kwamen we met een 3-2 verlies niet wat puntjes tekort, en tegen winnaar Amersfoort hebben we het met een 4-1 ook niet slecht gedaan.
  Ik denk dat het heel goed is geweest om even met dit niveau kennis te maken, we zijn tenslotte maar 1e klasse spelers.
  Verder wil ik Emmy nog even bedanken die ons de hele dag in de hitte toch heeft gecoacht! BEDANKT!

 2. Thijs op 09-06-2008 om 17:44 uur

  |:( Tegen veghel was ook 4-1 sorry voor het foutje..
  Jammer van de twee verloren driesetters..
  Toevoeging: Het was vooral ook een heel gezellig toernooi, leuke tegenstanders, en fanatieke fans.. Hardstikke leuk!

 3. Jos op 09-06-2008 om 18:54 uur

  Geen potten kunnen breken vind ik wel heel overdreven voor de senioren teams, ons team (2) heeft maar nipt naast de halve finale gegrepen met een 22-20 derde set in de mix tegen smash hoogeveen, als die score omgekeerd was wonnen we die wedstrijd met 3-2 en waren we door naar de halve finale.
  En ook aan de overkant bij het andere team (1) werd mooi en goed spel vertoont en hebben de tegenstanders het zeker niet makkelijk gehad.
  Verder inderdaad een leuk toernooi, zeer warm, dat is toch wel even anders spelen, maar goed georganiseerd.

 4. Jos op 09-06-2008 om 18:56 uur

  En natuurlijk zoals thijs al gedaan heeft moet bij ons Gerrit Stoffelen nog bedankt worden voor de coaching en als invalcoach ook Joost Berkelmans nog.

 5. Stephan op 09-06-2008 om 21:33 uur

  Als je al met 3-0 achter staat tegen Smash doen de dubbels er niet meer toe. Dat het nog 3-2 wordt is netjes maar ik durf niet te beweren dat als de eerste partij indd net gewonnen was je dan winnaar was geweest van de hele wedstrijd. Het belangrijkste is dat er van de wedstrijden is geleerd. Het was een goed toernooi waarbij zowel Almere 1 als Almere 2 gestreden hebben voor wat ze waard waren. Daarvoor mijn complimenten. Verenigingen als Amersfoort, Rally en Van Zijderveld waren buitengewoon sterk en de terechte nummers 1 t/m 3.

 6. Pieter op 09-06-2008 om 22:54 uur

  Bedankt Pieter en Joost voor het coachen!
  Vond het heel gezellig en het was inderdaad snikheet..
  Jammer van de verloren finale van de jeugd, maar we hebben er voor gevochten ]:).
  Heb ook nog wedstrijden gezien van ALmere 1 en 2 , zag er goed uit, dus dan is het jammer van het eindresultaat.

 7. David op 09-06-2008 om 23:16 uur

  Ik wilde nog even zeggen dat ik echt genoten heb van de spannende wedstrijden in de seniorenklasse en het (voor regioteams) zeer hoge niveau dat in bepaalde partijen vergelijkbaar was met sterke 3e divisie-duels. Ik noem bv. de singles van Dimitri Schrijnemakers (BC Rally) tegen Edward Tan (v. Zijderveld) en Stefan Jille, en het verrassend sterke spel van Manouk Los (BC Amersfoort) en een supertalent als Dorien Lups.

  Al sinds 2004 kom ik ieder jaar uit Alkmaar - als badmintonliefhebber - bij de RM kijken en de top 3 was zelden zo sterk als dit jaar. Mijn persoonlijke favoriet was het Limburgse Rally, maar Amersfoort was zeer allround en verdiende de titel zeker!

  Het niveau in de jeugdklasse viel me helaas tegen. En niet om de Almeerders tegen het hoofd te stoten, maar Almere J1 was de zwakste Almeerse hoofdmacht van de laatste jaren. BC Mix maakte er wel een feestje van met het tien(!) man sterke team. Gefeliciteerd! Zal deze tweede titel in successie het begin wonnen van een Almere-achtige hegemonie bij de jeugd? ;)

 8. Leonie Hoeve op 11-06-2008 om 00:12 uur

  na zo'n sportief weekend is het wel een domper als je tot de ontdekking komt dat HET NIEUWE ROSE RACKET van Pieter Jan ZOEK IS. WIE weet waar zijn racket is?

 9. Henk Staats op 11-06-2008 om 14:42 uur

  Beste David,

  Heel leuk dat je al jaren de TeamMasterfinales bezoekt. Wat ons betreft aanleiding om je ook uit te nodigen op ons jubileumfeest op 28 juni as. Als je dat leuk vindt, ben je van harte welkom.

 10. Leonie Hoeve op 12-06-2008 om 20:17 uur

  Wie heeft toegang tot de bestuurskamer waar gevonden rackets gebracht worden? Pieter Jan is nog op zoek naar zijn rose racket met wit handvat.

 11. Stephan op 12-06-2008 om 21:31 uur

  @Leonie; tijdens het weekend hebben we geen racket gevonden of is er een racket bij de toernooileiding afgegeven. We hebben dus geen racket in de bestuurskamer gelegd

 12. David op 13-06-2008 om 10:41 uur

  Dank je wel voor je aanbod, Henk! BV Almere is duidelijk een zeer gastvrije vereniging. Helaas heb ik geen auto en moet ik met het OV uit Alkmaar komen. Om voor een jubileum langs te komen vind ik daarom ietwat overdreven. Maar volgend seizoen speelt mijn club, BV De Stolp, tegen Almere 7 en zijn er weer een aantal mooie toernooien (zoals de Regio Masters), dus ik kom vast nog wel eens langs.

Reageer op dit bericht (“TeamMasters, gezellig, sportief en snikheet ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)