Badminton Vereniging Almere

Een jubeljubileum! [foto's zijn toegevoegd]

Ik zou het niet anders willen omschrijven. Het op 28 juni 2008 georganiseerde feest in verband met ons 20-jarig bestaan, was een jubeljubileumfeest. Als er in enig land Olympische Spelen zijn gehouden dan spreekt de voorzitter van het IOC zich na afloop van de Spelen altijd uit over de mate waarin de Spelen geslaagd zijn. Dan is het vaak zo dat de IOC-voorzitter zegt:”Dit waren de mooiste Spelen ooit”. In navolging van deze belangrijke IOC-ers, zeg ik als eenvoudig voorzitter van onze schitterende vereniging: “Dit was het mooiste, het leukste, het meest spetterende, het oergezelligste, het meest fantastische jubileumfeest dat er ooit gehouden is bij de Badminton Vereniging Almere!”. En alle credits voor dit zeer geslaagde feest gaan naar de organisatoren Monique Berns, Ineke van Puffelen, Ronald Blok en Cock van Puffelen. Dit jubeljubileum, waar de superlatieven voor te kort schieten, zal in de analen van de Badminton Vereniging Almere worden bijgeschreven als een grandioos festijn en de vereniging is de organisatoren dan ook veel dank verschuldigd.

Vanaf twaalf uur kon de jeugd terecht in de gymzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep. De gymzaal was getransformeerd tot een waar kinderparadijs. Ik persoonlijk keek mijn ogen uit. Er waren midgetgolfbanen uitgezet, er waren diverse Oudhollandse spelen te beoefenen, er was een springkussen en niet te vergeten er was een kabouter die onbeperkt limonade schonk. Aanvankelijk leek het heel erg rustig te worden maar na 13.00 uur kwam de ommekeer. Tientallen kinderen, maar ook ouders, hebben zich uitermate vermaakt en als er ouders zijn die vandaag op vakantie gaan, dan zullen ze ‘geen kind’ hebben aan hun kinderen want die vallen van vermoeidheid in slaap op de achterbank. Werkelijk zeer geslaagd.

Bijzonder op prijs werd gesteld het feit dat de kersverse voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond, Rob Ridder, een kijkje kwam nemen in gezelschap van zijn broer Piet Ridder. Piet Ridder heeft vervolgens fraaie foto’s gemaakt van het jeugdfeest en noemt zichzelf een amateurfotograaf, maar dat amateur kan hij wel weglaten. Een mooie foto-impressie, maar ook een verslagje van Piet Ridder zal één dezer uren op onze site worden geplaatst. Vincent Festen en de schrijver dezes hebben aansluitend met Rob Ridder over badmintonzaken gesproken en dat is een boeiend gesprek geweest.

Na afloop onderging het gymlokaal opnieuw een metamorfose en werd de zaal omgebouwd tot een feestzaal waar zanger Ruud Versteeg zich helemaal kon uitleven. En Ruud Versteeg verstaat zijn vak, dus ook dat was een schot in de roos. Maar niet alleen Versteeg leefde zich uit, dat deden ook de bezoekers van ons feest op basis van het uitgebreide zangrepertoire van Versteeg. Ondanks het feit dat de schoolvakantie inmiddels is begonnen werd het feest door zo’n 150 leden bezocht en een ieder werd verwend met heerlijke hapjes. Leuk was het om onder de gasten Jules Vink (bestuurslid van ooit de BC Almere Haven) te kunnen verwelkomen en dat gold ook zeer zeker voor de oud-preses van het district Noord-Holland Zuid Jan van Tiel. Ook Tineke Veeren (oud-districtsmedewerker) en Wil Veeren waren aanwezig en de man die ooit het eerste bestuur van de Badminton Vereniging Almere formeerde, Jan Scheffer was er eveneens.

Ook Carl Dekker, hoofdsponsor van onze vereniging kwam het bestuur persoonlijk feliciteren en dat gold ook voor de familie Rotgans van Trofea. Onze sponsor Provi zond onze vereniging een prachtig bloemstuk en dat deed ook de Nederlandse Badminton Bond. En bijna zou ik het vergeten maar Henk Mostert, die nog steeds in wijnen doet, schonk twee enorme flessen geestrijk vocht voor de loterij. En ook Volvo Van Vloten en opnieuw Trofea spekten de loterij. Sponsor Hollander dacht aan de gezondheid van de kinderen en schonk drie dozen overheerlijke appels.

Ook oud-spelers van team 1 lieten hun gezicht zien zoals Viona Lapré-Utama, Youri Lapré, Edsel Festen, George Staats en Mariska Wilting-Staats. Ook onze Amerika-gangster Donja Pieters gaf acte de précense.

Na de gebruikelijke speech van de voorzitter waarin de benoeming tot Lid van Verdienste van Stephan Melein en de benoeming van Thea Prinsen tot Erelid was vervat, was het woord aan de oud-voorzitter van het district Noord-Holland Zuid, Jan van Tiel. De man die als geen ander kan speechen deed dit ook nu en hij overhandigde het bestuur een prachtige litho.
Vervolgens kreeg het bestuur namens de organisatoren een BVA-shirt overhandigd met daarop de handtekeningen van alle Nederlandse topspelers, hetgeen door Chris Vlaar, assistent bondstrainer was geregeld.
Prachtige woorden en mooie cadeaus voor onze jubilerende vereniging.

Alle vrijwilligers van de vereniging werden beloond met een heerlijk doosje chocolade en alle leden ontvingen een herinneringsparaplu in de clubkleuren met ons logo.
Een woord van dank gaat ook uit naar de barvrijwilligers die elkaar op deze feestavond in ploegen aflosten en die met de enorme drukte keihard hebben moeten werken.

De organisatoren van het jubelfestijn kregen vanzelf ook een doosje chocolade en een fraaie bos bloemen. Maar wat we deze organisatoren ook geven, het staat nooit in verhouding tot wat zij de vereniging op 28 juni 2008 hebben gegeven!

Een onvergetelijk jubeljubileum!

Bekijk ook de ruim 500 foto's.

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 29-06-2008 om 21:18 uur

  Als Henk Staats het had over superlatieven dan denk ik dat ik alleen nog maar kan hebben over een niet evenaren evenement en Henk had Bas Berkelmans vergeten die bijna 100 ballonnen met de mond heeft opgeblazen. Ik kan alleen maar stellen ((((GRANDIOOS))) luiden. Eigenlijk zou zo'n feest ieder jaar gevierd moeten kunnen worden. Ik hoop alleen maar dat bij het 25 jarig jubileum jullie er ook zullen zijn

 2. Suus Paap alias Miss Rose op 29-06-2008 om 22:20 uur

  Was een reuze gezellige avond! Thanks!!!

 3. Stephan op 30-06-2008 om 07:55 uur

  Mijn complimenten aan de organisatie. Het was meer dan uitstekend verzorgd!

 4. DannyP op 30-06-2008 om 17:56 uur

  Ik ben er bijna de hele dag aanwezig geweest en ik kan jullie dus wel mededelen dat de gehele dag geslaagd was. 's middags was voor de 'jeugd', ik heb alleen maar vrolijke en opgetogen gezichten gezien en op het laatst was elk kind hyper, maar wat wil je na 60 liter limonade en 30 kg popcorn. Maar tussen de jeugd zat ook veel ouders die zich lieten verleiden tot een spelletje! Enfin, de foto's zullen het tonen.
  En 's avonds; ja daar heb ik mij wel vermaakt ;-) En dat allemaal met slechts 1 biertje.
  Ik zeg: Op naar de volgende party samen met B&K Entertainment BV !!

 5. Krijn op 30-06-2008 om 18:02 uur

  Danny: qua dansen was jij m'n grote voorbeeld!

 6. Paula Wijnands op 30-06-2008 om 19:04 uur

  Het was zeer zeker geslaagd! Toen we Ruben vrijdagavond naar training brachten was het entertainmentteam al druk bezig. Komen we zondag Ruben brengen voor het voorspelen voor de badmintonschool, zijn ze nog hard aan het werk. Ze zijn in die tussentijd toch wel even naar huis geweest??!! Bedankt voor de leuke dag! J P en R

 7. Erik Staats op 30-06-2008 om 21:09 uur

  Beste K&B,

  Geweldig leuk feest! Mijn complimenten voor de organisatie en alle vrije tijd die jullie hier in hebben moeten steken! Waarom niet volgend jaar een feestje ter ere van het 21-jarig bestaan ]:) ?!?! Nogmaals bedankt! Groeten Erik Staats

 8. donja op 01-07-2008 om 08:51 uur

  het was een leuk feest...

  complimenten voor de organisatie...zal zeker veel tijd gekost hebben om alles tot in de puntjes te regelen...

  nu moeten we weer 5 jaar wachten op een feest..JAMMER...

  Groetjes Donja

 9. cock op 01-07-2008 om 14:17 uur

  Het is natuurlijk leuk om complimenten te krijgen, maar ik moet wel melden dat we dit zeker niet alleen hebben kunnen doen.
  Daarom gaat onze grote dank uit naar alle helpers, te beginnen met de twee fotografen Danny en Bas. Ons barteam dat van 12.00 smiddags tot 3.00 uur s'nachts paraat is geweest en de vele helpende handen bij het opbouwen en afbreken. Bedankt allemaal.

  Ten slotte: Wij organiseren voor jullie, dus als er behoefte is aan een jaarlijkse spetterende afsluiting??? wie weet, we zullen eens gaan vergaderen met de jubcie.

  K&B en I&M

 10. Krijn op 01-07-2008 om 14:19 uur

  Behoefte is er! :D

 11. Jolanda op 02-07-2008 om 17:47 uur

  Ik wil me graag aansluiten bij alle jubelende jubeljubileumcomplimenten! Helaas kon ik alleen 's middags genieten van de festiviteiten, maar mijn dochters, man en ik hebben ons enorm vermaakt met de Oudhollandse spelletjes en de midgetgolfbaan. GROTE complimenten voor het organisatiecomité; Cock, Ineke, Ronald en Monique! BEDANKT VOOR EEN REUZEGEZELLIGE MIDDAG!!! Elk jaar een spetterende afsluiting lijkt mij een leuk idee!
  Groetjes van Jolanda.

 12. Dorien op 03-07-2008 om 00:05 uur

  Het was onwijs tof! Ik heb enorm genoten van zowel overdag, ik was die rooie clown, als s'avonds. De opkomst s'avonds was echt te gek. En er werd gedanst! Nou ik denk dat ik m'n punt wel heb gemaakt.

  Daarnaast is er zeker behoefte aan een knaller aan het einde van het seizoen. Nog meer gezelligheid kan natuurlijk nooit kwaad ^^.

  Nou op naar een vervolg van het K&B&I&M entertainment!!!

Reageer op dit bericht (“Een jubeljubileum! [foto's zijn toegevoegd] ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)