Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Aan het einde van een seizoen wens ik een ieder altijd een fijne vakantie toe en een behouden gezonde thuiskomst. Gelukkig heeft vrijwel een ieder een behouden thuiskomst, maar soms gaat het echt afschuwelijk mis.

Zo bleek Pieter Jan Hoeve bij thuiskomst van de vakantie ongeneeslijk ziek. Zijn levensverwachting geschat op twee tot enkele maanden. Je zult als je ziek bent een dergelijke korte levenverwachting maar te horen krijgen. Onze vereniging is al een aantal malen geconfronteerd met het feit dat een aantal leden zeer ernstig ziek is geworden en het helaas niet heeft overleefd. Stuk voor stuk schrijnende gevallen die een mens raken tot in het diepste van je ziel. Ook Thea Prinsen vecht voor haar leven, alle chemokuren die zij tot nu toe heeft ondergaan, slaan niet aan. Laten we hopen op een wonder, veel meer kunnen we niet, en laten we Pieter Jan en Thea in ieder geval door het sturen van kaarten moreel ondersteunen.

Het nieuwe seizoen is afgelopen maandag 11 augustus 2008 van start gegaan. Dat betekent voor veel bestuursleden tijdens de vakantie heel veel werk achter de schermen. Bijna alles is er weer rond voor het nieuwe seizoen. Ik zeg bijna alles, want we zijn nog altijd op zoek naar leden voor de jeugdcommissie en naar twee barvrijwilligers. En die moeten er echt komen. Nogmaals doe ik een klemmend beroep op U om ons met extra handjes te helpen, wij zijn tenslotte een vereniging, een vereniging met als credo ‘Voor en door Almeerders’.

De Implementatiecommissie Nieuwe Competitie Opzet heeft vorige week een concept eindrapport gepubliceerd en dat rapport zal besproken worden in een vergadering van eredivisie- en eerste divisieverenigingen, die op 1 september 2008 te Nieuwegein zal worden gehouden. De commissie, bestaande uit voorzitter Cock Van Anrooij, Eric Bakker, Nanning van der Hoop, Henk Staats en Patrick Steenkist, met ambtelijke ondersteuning van Joan Peeters, heeft de afgelopen weken veel werk verzet. De commissie wilde het rapport ruim op tijd klaar te hebben voor de vergadering van 1 september en de bondsvergadering van 18 oktober 2008.
Er is zeer constructief samengewerkt en dat acht ik zelf een zeer positieve ontwikkeling!

Wat ook een goede ontwikkeling is, is het feit dat de Nederlandse Badminton Bond, Ted van der Meer voor een aantal dagdelen per week heeft aangesteld als Manager Communicatie. Daarmee laat de NBB zien dat het haar ernst is om de PR rond onder meer de eredivisie aanzienlijk te verbeteren. Zo zal er na iedere competitieronde een digitale nieuwsbrief beschikbaar zijn met onder meer nabeschouwingen van de gespeelde wedstrijden en ook voorbeschouwingen van de nog te spelen wedstrijden. Ik hoop van ganser harte dat het aanslaat en het lijkt mij één van de keerpunten in het Nederlandse badminton.

In juli zijn we zo maar vijf dagen in Duitsland op vakantie geweest. Nou ja Duitsland, het was 30 km over de grens want als zich met mij iets hartritmetechnisch zou voordoen, zou ik zo in Nederland zijn. Dat is gelukkig allemaal niet gebeurd en we hebben dagelijks kilometers gefietst, heerlijk gezwommen in een binnenbad van 31 graden (boven nul wel te verstaan) en flink gebruik gemaakt van het stoombad. Wel een keer op een ongelooflijke manier mijn hoofd gestoten, maar een ieder die zegt dat ik een harde bikkelkop heb, die heeft gelijk. De scan wees uit dat er niets mis was, alleen een pittige hersenschudding.
Tijdens het dinerbuffet op één van de avonden kwamen we in gesprek met een Nederlands echtpaar, nog iets ouder dan wijzelf, en tijdens deze small talk kwam het onder meer op Almere en hoe kan het ook anders op badminton. En wat is nu het leuke, dit pittige oudere echtpaar is de schoonvader en moeder van Cock van Puffelen! Wat ik toen allemaal over Cock hoorde, ga ik om privacyredenen natuurlijk niet vertellen, maar het verbaast mij in ieder geval voor geen meter, dat Cock zo goed feesten en partijen kan organiseren :)

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)