Badminton Vereniging Almere

Inventarisatie belangstelling extra training

Dit jaar is er in de jeugdopleiding binnen de BV Almere het nodige gewijzigd als het gaat om het Topsportgebeuren en de mogelijkheden tot het volgen van extra trainingen. De komst naar Almere van de Badmintonschool, het initiatief vanuit de NBB om de opleiding van badmintontalenten in Nederland beter te stroomlijnen, sluit prima aan bij de ambities van BV Almere. Veel jeugdige Almere spelers trainen nu alweer een maand lang elke maandag en vrijdag twee uur bij de School.

We hebben echter gemerkt dat er naast de Badmintonschool ook de nodige belangstelling is om extra trainingen te kunnen volgen door spelers van heel verschillend niveau en leeftijd. Spelers die om uiteenlopende redenen niet terecht konden bij de Badmintonschool. Daarnaast dient een badmintonvereniging als de BVA er zorg voor te dragen dat ook in de nabije toekomst voldoende spelers kunnen doorstromen naar de School en van daaruit mogelijk verder.

Daarom zijn we gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden om vanuit de BV Almere extra trainingen te verzorgen. Daarbij wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn qua bezetting van de zaal, de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerde trainers en de kosten die hieraan verbonden zijn. Met deze inventarisatie willen we de belangstelling bij spelers/ouders van de BVA hiervoor in kaart brengen. Daarnaast zullen er ook spelers en ouders persoonlijk benaderd gaan worden op het moment dat de plannen concreet zijn geworden. De termijn die we hiervoor in gedachten hebben is uiterlijk een maand, waarbij gedacht wordt aan een opzet gelijk aan het Top Junior programma.

Wat houdt het volgen van extra training zoal in? Bovenal zal de speler gemotiveerd moeten zijn en zichzelf willen verbeteren. Het karakter van de trainingen is bepaald niet vrijblijvend en bedoeld als extra en aanvullende training naast de reguliere kleurtrainingen. Met name de fysieke component zal meer nadruk krijgen, daar waar bij de kleurentraining de techniek als belangrijkste onderdeel geldt. Je gaat meer trainen, dat kost tijd, je vervoer moet geregeld zijn, etc. Er wordt verwacht dat je aanwezig bent, lukt dat niet, dan meld je je af met een reden. Er zijn kosten aan verbonden. Het is belangrijk dat spelers en ouders zich dat realiseren.

Als je belangstelling hebt en op de hoogte gehouden wilt worden van de verdere ontwikkelingen, willen we je vragen om onderstaand formuliertje in te vullen. Om de vaart erin te houden vragen we je om het formulier zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 1 week, ingevuld in te leveren, zodat we hier snel een vervolg aan kunnen geven.

Voor vragen kan je terecht bij Eddy Odijk of Aisha Krak.

Ik heb belangstelling voor extra training
Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de mogelijkheden tot het volgen van extra training:
Ik wil graag extra training volgen:

Reageer op dit bericht (“Inventarisatie belangstelling extra training ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)