Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere goed uit de startblokken

Dekker Almere is de competitie 2008/2009 goed begonnen. In het Zuid-Hollandse Wateringen verloor Dekker Almere weliswaar met 5-3 van Van Zundert Velo, maar het is bepaald geen schande om met deze uitslag te verliezen van een titelkandidaat. Het was een leuke pot badminton die beide teams lieten zien en het publiek, zo'n 100 toeschouwers, heeft zich bepaald niet verveeld. De excellerende man was zonder meer Jeroen van Moorst. Samen met Erik Staats werd het mannendubbel gewonnen en samen met Patty Stolzenbach het gemengd dubbel in de wacht gesleept. Patty Stolzenbach debuteerde trouwens ook met twee winstpartijen.

Dekker Almere in de line-up

Jeroen van Moorst en Erik Staats spelen ook in het seizoen 2008/2009 de mannendubbel voor Dekker Almere. In het vorig seizoen wonnen Van Moorst en Staats het mannendubbel van Rikkert Suijkerland en Dennis van Daalen de Jel, maar trainer Slaats van Van Zundert Velo had nu voor een andere opstelling gekozen. Suijkerland speelde nu met de nieuwe man van Van Zundert Velo, Edwin Ekiring. Ekiring met het lichaam van een lange afstandsloper, kan toch zeer explosief zijn en Ekiring en Suijkerland wonnen de eerste game met 21-16 van Van Moorst en Staats. De tweede game was echter voor Van Moorst en Staats met 21-13. In de derde game bleef het Dekker Almereduo met snel en slim spel geconcentreerd spelen en zij wonnen de derde game dan ook met 21-8 en daarmede was het eerste competitiepunt voor Dekker Almere een feit.
In het vrouwendubbel speelde Yvonne Hoogland en Yvonne Sie tegen Maartje Verheul en Lisa Malaihollo van Van Zundert Velo. De beide Yvonnes verloren de eerste game met 21-9 maar wonnen heel verrassend de tweede game met 18-21. In de derde game versnelden de dames van Van Zundert Velo en werd het 21-4 voor Van Zundert Velo.

Stephan Branderhorst, de Europese jeugdkampioen van 2007 onder de 19 jaar, speelde het tweede mannendubbel tegen de zeer ervaren Dennis van Daalen de Jel van Van Zundert Velo. Branderhorst speelde zonder meer een puike singlepartij maar de ervaring van Van Daalen de Jel gaf waarschijnlijk net even de doorslag. Van Daalen de Jel won de eerste game met 21-18 en de tweede game met 22-20. Branderhorst kan zonder meer tevreden terugkijken op zijn debuut als vastspeler van Dekker Almere.
Yvonne Hoogland debuteert ook dit seizoen als vastspeler van Dekker Almere en zij trof als tegenstandster Ginny Severien, ook een zeer ervaren en goede speelster uit de Velostal. Het werd een vrij eenvoudige overwinning voor Severien met 21-10 en 21-11.

Robert Kwee mocht het in zijn mannensingle opnieuw proberen tegen Edwin Ekiring. Vorig weekend stonden de twee nog tegenover elkaar in de finale van het Satellite in Hoensbroek en die partij werd gewonnen door Ekiring in drie games. De kans op een sportieve revanche liet Kwee echter lopen. De eerste game stak Ekiring met 21-14 in de zak en de tweede game ging de stand gelijk op maar uiteindelijk won Ekiring verdiend met 21-17 ook de tweede game.
Patty Stolzenbach speelde haar vrouwensingle tegen Lisa Malaihollo en dat was vanaf het begin een heel spannende en gelijkopgaande partij, waarbij dan de een en dan de ander weer op voorsprong stond. Stolzenbach, voor het eerst de kleuren van Dekker Almere verdedigend, won de eerste game zeer nipt met 20-22. Maar wie dacht dat Malaihollo zich in de tweede game zonder meer gewonnen zou geven, had het mis. Malaihollo bleef tot het laatste punt fel van zich af bijten, maar zij kon niet voorkomen dat Stolzenbach ook de tweede game naar zich toe trok met 18-21. De overwinning van Stolzenbach bracht de tussenstand op 4-2 in het voordeel van Van Zundert Velo.

Staats en Sie speelde het eerste gemengd dubbel tegen Suijkerland en Verheul. De eerste game deden de partijen niet veel voor elkaar onder, maar Van Zundert Velo won de eerste game met 21-18, In de tweede game kwamen Staats en Sie net even snelheid te kort en werd het 21-10 voor de Van Zundert Velospelers.
In het tweede gemengd dubbel stonden Van Moorst en Stolzenbach tegenover Van Daalen de Jel en Severien. Wie er zou winnen was moeilijk te voorspellen maar dat het de spektakelpartij werd, die het werd, ja dat had niemand verwacht.
Van Moorst en Stolzenbach speelden zeer geacheveerd maar dat gold net zo goed voor Van Daalen de Jel met Severien. Toch won het Almereduo de eerste game met 14-21. In de tweede game waren de rollen omgedraaid en werd het 21-16 voor de Velospelers. De derde game bracht alles wat het badminton zo leuk maakt. 'Urenlange' slagenwisselingen, waar je als toeschouwer bijna moe van werd, een stukkend racket voor Severien, die daar toch nog twee heel verrassende slagen mee maakte, en een immer gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk trokken Van Moorst en Stolzenbach met 18-21 aan het langste eind en daarmede werd de eindstand bepaald op 5-3 in het voordeel van Van Zundert Velo.

Een heerlijk avondje badminton, veel plezier voor de toeschouwers maar zeer zeker ook voor de spelers. De coaches, Rick Prins en Joeri Kraaijestein, waren tevreden over het vertoonde spel en over het feit dat zij nog een aantal verbeterpunten zien. Dat gaat nog wat worden.
Volgende week speelt Dekker Almere thuis tegen BC Amersfoort op zaterdagavond 20 september 2008 om 19.00 uur.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere goed uit de startblokken ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)