Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere laat het liggen tegen BC Amersfoort

Als er ooit een kans was voor Dekker Almere om te winnen van BC Amersfoort, dan deed die kans zich gisteravond 20 september 2008 voor. Maar de Almeerders verzuimden voor het talrijke publiek in Sportcomplex De Toekomstgroep om de kansen te benutten. Of de spelers nu onvoldoende geconcentreerd waren of juist overgeconcentreerd, wie het weet mag het zeggen, maar het liep niet echt bij de Almeerders. Voer voor psychologen zullen we maar zeggen.

Dat de beide Yvonnes van Dekker Almere, Hoogland en Sie, het niet zouden winnen van de wereldtoppers Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen, wel daar hoeft men geen helderziende voor te zijn. Met 11-21 en 8-21 staken de Amersfoorters de partij in de zak. Jeroen van Moorst en Erik Staats, speelden vorige week tegen Van Zundert Velo nog een ijzersterk mannendubbel, maar ook in de sport blijkt dat resultaten uit het verleden, geen garantie zijn voor de toekomst. Alleen in de tweede game tegen Jelle Maas en Joely Residay lieten de Almeerders zien dat zij heel goed kunnen dubbelen. Maar er moeten twee games gewonnen worden en het werd nu 16-21, 21-15 en 13-21 voor Amersfoort.

Stephan Branderhorst speelde in zijn mannensingle met Rick Top. Zijn overwinning op Rick Top was geen moment in gevaar. Het werd overtuigend 21-12 en 21-15 voor de jonge Almeerder Branderhorst. Hetzelfde gold voor Robert Kwee. Ook Kwee was superieur aan zijn tegenstander Marco de Jager. Met 21-10 en 21-15 won Kwee vrij eenvoudig zijn mannensingle.
Dekker Almere kwam zo waar op een 3-2 voorsprong in de wedstrijd toen Patty Stolzenbach haar singlepartij won. Stolzenbach liep met met 21-7 en 21-6 heel gedecideerd over invalster Karin Börger heen en dat gaf de Almeerders, zowel spelers als toeschouwers, weer uitzicht op een goed resultaat.
Yvonne Hoogland redde het echter in haar single niet tegen invalster Gayle Mahuletta. Het was weliwaar een heel spannende partij maar Mahuletta deed het in drie games net even beter en Hoogland moest met 20-22, 23-21 en 14-21 de winst aan de Amersfoortse laten en met de loodzware mixen nog voor de boeg, zou slechts een klein wonder Dekker Almere nog aan een puntendeling kunnen helpen.

Even leek het wonder zich inderdaad voor te doen. Erik Staats en Yvonne Sie hadden in de eerste game in het gemengd dubbel tegen Lotte Jonathans en Jelle Maas steeds een kleine voorsprong maar in het slot van de game ging de winst toch nog verloren met 23-25. De tweede game was vervolgens met 16-21 voor Amersfoort.
Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach hadden in hun gemengd dubbel vorige week tegen Van Zundert Velo voor het nodige vuurwerk gezorgd. Nu tegen de ervaren Joely Residay en Pauline van Dooremalen kwamen de Almeerders in beide games te kort en het werd tweemaal 15-21 voor de Amersfoorters.

En zo won een weliswaar 'gemankeerd' Amersfoort, waarbij we echter niet moeten vergeten dat altijd nog zo'n vijf spelers deel uitmaken van de nationale senioren- en jeugdselecties, toch nog van Dekker Almere. De toeschouwers hebben zich overigens niet verveeld want het was vaak spannend tot zeer spannend op de velden.
Voorafgaand aan de wedstrijd werden tijdens de line-up Ank Oosterling en Els Huber door voorzitter Henk Staats in het zonnetje gezet. Zij spelen meer dan 20 jaar competitie voor Almere, wat de dames zeer beslist niet aan te zien is. Ook Erik Staats kreeg een bos bloemen. Ook hij speelt 20 jaar competitie voor Almere, waarvan tien jaar in het eerste team.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Pieterr op 21-09-2008 om 12:26 uur

  Even een kleine correctie, de jongedame die het nét won van " HOOGLAND! " heet van haar achternaam Mahulette, ipv Manuletta.
  Verder heb ik niks te zeiken.
  Het was een geweldige avond, leuk om de mensen v/d club weer is te spreken, en ikzelf zal bij wedstrijden van het 1ste nog vaak aanwezig zijn.
  Of ik dan de nieuwe die-hard supportersclub/F-side van BVA ook meeneem is niet zeker, maar ik denk dat we met z'n allen nog zeker wel een keertje langs zullen komen.
  Ook nog heel erg bedankt voor de georganiseerde clinic voorafgaand aan de wedstrijd voor mij en m'n vrienden.

  Team 1, bedankt voor weer een prachtige dag!
  Ook natuurlijk dank aan Henk en Ernst.

  Grtz,
  Pieter.

 2. Henk Smit op 21-09-2008 om 16:21 uur

  Namens de scheidsrechters Alie Nanning en Jan Mooij moet ik de helpende jeugd complimenteren met hun inzet tijdens de partijen. Ik hoop dat wij vaker gebruik van jullie kunnen maken tijdens dit seizoen. Het verdiende geld, voor het ontbreken van de lijnrechters, wordt aan het eind van het seizoen tussen jullie verdeeld naar gelang de aantal keren dat jullie meedoen. Neda Saleh zal jullie aanwezigheid bijhouden. Bedankt voor jullie inzet en zie jullie graag terug bij de volgende wedstrijden.

 3. Aisha op 22-09-2008 om 13:31 uur

  Het item over de wedstrijd op TV Flevoland is hier te bekijken: http://www.omroepflevoland.nl/853ddf6e-c070-445a-aef0-a3a158e929d6.aspx?NewsKey=55FDA50880C2C120C12574CB00466CC1

 4. Coralien op 22-09-2008 om 13:39 uur

  Dank voor de link, Aisha, kunnen wij 'buitenlanders' het tenminste ook bekijken bij gebrek aan TV Flevoland.

 5. Krijn op 27-09-2008 om 12:52 uur

  En de foto's: http://www.bvalmere.nl/team-1/2008-2009/fotos/20-09-2008

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere laat het liggen tegen BC Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)