Badminton Vereniging Almere

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!

We hebben gisteren kunnen lezen hoe het ons eerste team is vergaan in hun eerste eredivisiewedstrijd tegen Velo. Het afgelopen weekend trapten vele BVA-kinderen (waaronder hopelijk vele toekomstige bondscompetitiespelers en –speelsters) het nieuwe seizoen af in Haarlem!

BC Duinwijck had zoals elk jaar weer het genoegen om het eerste jeugdtoernooi in het Junior Masters circuit te organiseren. Meer dan 110 topspelers en -speelsters uit heel Nederland traden aan om te kijken hoe zij de afgelopen vakantieperiode zijn doorgekomen door met elkaar de strijd aan te gaan in de onderdelen U11, U13 en U15. En uiteraard was er vanuit de BV Almere weer een grote groep kinderen aanwezig in Haarlem. In de kleine maar knusse Duinwijck hal werd het toernooi voor wellicht de laatste keer afgewerkt want Duinwijck heeft grootse plannen om een nieuwe hal te bouwen op een steenworpafstand van de huidige hal..

Helaas was er dit jaar geen een Almeerse deelnemer U11 aanwezig! Dit is de afgelopen jaren wel anders geweest want onze vereniging heeft altijd veel succesvolle kinderen in deze leeftijdscategorie gehad. Deze kinderen zijn inmiddels allemaal doorgegroeid naar U13. Toch erg jammer want zo komt de continuïteit van onze aanwas naar de hogere leeftijdscategorieën toch een beetje in het gedrang! Hoe het ook zij, U13 en U15 was onze vereniging wel goed vertegenwoordigd.

Onder 13:

Afgaande op de plaatsingslijst hadden we meerdere BV Almere kinderen in de verschillende finales U13 mogen verwachten maar het werd afgelopen weekend duidelijk dat de concurrentie moordend en het niveau zeer hoog was. Natalya van der Laan deed goede zaken door in de VE de halve finale te bereiken waar zij in drie sets nipt verloor van oud-BVA speelster Quinty Honing (21-17/12-21/18-21). Met dezelfde Quinty bereikte Natalya wel de DD-finales waar het als eerst geplaatste zusjesduo van der Hoeven de tegenstanders waren. Ook hier werd het wederom een zeer spannende wedstrijd die uiteindelijk in drie sets naar de twee zusjes gingen (21-16/15-21/16-21).

Ook Ruben Wijnands mag terugkijken op een goed toernooi. In de ME wist Ruben de halve finales te bereiken waar hij zijn meerdere moest erkennen in de als nummer twee geplaatste Ritch Hall (14-21/12-21). Samen met Koen Odijk knokte Ruben zich ook naar de halve finales in de MD: deze wisten zij in drie sets net niet te winnen van de latere nummers twee, Toine Versteegen en Luuk van Renswouw (21-16/15-21/16-21).

Onder 15:

Deze leeftijdscategorie werd zoals men mocht verwachten geheel gedomineerd door de spelers en speelsters van de Nationale Jeugdselectie. De bondscoaches Pieter van Soerland en Chris Vlaar hadden dit toernooi aangewezen als graadmeter in de aanloop naar het Danish Junior wat volgende maand in Denemarken wordt gespeeld. Dus was de gehele selectie behalve de kinderen van van Zijderveld aanwezig om hun kunsten te vertonen. Manon Sibbald maakte indruk door in de kwartfinale brutaal een set af te snoepen van Myke Halkema. Met 21-19 liet Manon zien niet onder de indruk te zijn van de reputatie van haar tegenstander en speelde frivool en vrijuit naar de setwinst. Zij wist dit goede spel helaas in de tweede en derde set niet meer vol te houden waarin Myke liet zien niet voor niets de tweede dame van Nederland te zijn. Toch een zeer knappe prestatie en aangezien Manon zich dit seizoen 100% gaat focussen op het badminton (waar zij t/m het vorige seizoen ook nog ettelijke trainingsuren in het hockey heeft gestoken) mag de BVA blij zijn dat dit talent na twee jaar RTC Almere besloten heeft lid te worden van onze vereniging. Eerstejaars U15 Jayme van Elten wist het in zijn single én de mix tot de kwartfinales te brengen. In de dubbel speelde Jayme met Russel Muns een goed toernooi en bereikte uiteindelijk de finale na een spetterende driesetter (21-18/20-22/21-19) tegen de als tweede geplaatsten Ewout Beukers en Edward Wang (Badminton Academy Zuid-Holland). Tegenstanders in de finale waren Nationaal spelers Mark Caljouw en Vincent de Vries die met krachtig en flitsend spel de overwinning voor zich opeisten (21-18/21-10).

Amy van Stenus bracht het met gelegenheidspartner Thomas Wijers van de Nationale tot de kwartfinales GD. In de VD wist Amy met partner Kirsten van de Valk de halve finales te bereiken waar het sterke koppel Tara Timmer/Raquel Humphris (Badminton Academy Amstelveen) wachtte. De eerste set werd gewonnen maar de tweede set ging naar Tara en Raquel die geconcentreerd en gedegen spel lieten zien. In de derde set wisten zij dit niet meer vol te houden en dus liepen Amy en Kirsten uiteindelijk vrij makkelijk uit naar de set- en dus matchwinst (21-15/13-21/21-12). In de finale wachtte een verassende tegenstander: het duo Macey Hansen en Elcke Vievermans (BC Trilan) had namelijk vlak daarvoor zeer verassend afgerekend met de als eerste geplaatsten Denise Hall en Myke Halkeme en lieten daarmee zien een niet te onderschatten damesdubbel te zijn. Kirsten had inmiddels al twee zware finales achter ‘de rug’ waarin haar hardnekkige rugblessure zich weer liet gelden en ondanks veelvuldige en lange behandelingen van de aanwezige fysio bleef het tot het laatste moment onzeker of Kirsten de dubbelfinale wel kon spelen. Gelukkig lukte het de fysio Kirsten tijdig op te lappen en kon zij samen met Amy aan deze finale beginnen. Ondanks (of misschien wel juist door) deze blessure wonnen Amy en Kirsten de eerste set met gedoseerd en bekeken spel waarbij de tactische aanwijzingen van BVA-coach Rick Prins van harte welkom waren. In de tweede set was het beste eraf bij Macey en Elke en deze werd dan ook vrij simpel gewonnen door Amy en Kirsten (21-19/21-9). Een eerste plaats dus voor eerstejaars U15 Amy voor wie samen met Jayme een spannende week wacht omdat zij dan te horen krijgen of ze geselecteerd worden voor de Danish Junior in oktober.

Het nieuwe seizoen is dus voor de jeugd weer in volle hevigheid losgebarsten! Ook de niet met naam genoemde kinderen hebben uiteraard hun uiterste best gedaan goed spel laten zien. Daarmee hebben zij ook laten zien dit jaar hun vooruitgang van het vorige jaar door te zetten om zo dichter bij de Nederlandse top te komen! Bij deze plaatsen we graag de hernieuwde oproep aan alle jeugdspelers en –speelsters van onze vereniging (m.n. Onder 11) om meer toernooien te gaan spelen. Het spelen van toernooien is niet alleen erg leuk maar ook erg leerzaam. Ook ondanks de verandering van het RTC Almere naar de Badmintonschool Almere waardoor wij niet meer zo vaak coaches op toernooien mee kunnen sturen! Als je wilt weten welke jeugdtoernooien er allemaal zijn die het best op jouw spelniveau aansluiten stap dan gerust naar je trainer toe!
Het volgende Junior Master toernooi wordt georganiseerd door de Hoornse BV en valt op 18-19 oktober. Hier kan worden gespeeld in de onderdelen U9(leuk!), U11, U13, U15 en U17(!).
De Regionale Jeugdkampioenschappen Noord-Holland (verplicht voor de Badminton School Almere!) worden gehouden op 15 en 16 november in Aalsmeer. Hier kan worden gespeeld in de onderdelen U9, U11, U13, U15, U17 en U19(!).

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Rico op 15-09-2008 om 12:14 uur

    Het was weer een gezellig weekend. Gefeliciteerd met de goede resultaten Almere!

    Ter correctie: Op 18/19 oktober organiseert de Hoornse BV een gewoon Open Jeugd Toernooi. Het Junior Master toernooi van HBV vindt plaats op 21 en 22 maart!

    Gr, Rico

Reageer op dit bericht (“Het nieuwe seizoen is weer begonnen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)