Badminton Vereniging Almere

Ruime winst voor Van Zijderveld

Van Zijderveld uit Amstelveen heeft met 1-7 een ruime overwinning behaald op Dekker Almere. Van te voren op papier waren er zes partijen waarin het er om zou spannen wie er zou winnen. Van deze zes partijen trok Van Zijderveld er vijf naar zich toe en dat is ook een kwaliteit. Slechts Stephan Branderhorst wist voor de thuisclub zijn mannensingle te winnen. De vele, vele toeschouwers in Sportcomplex De Toekomstgroep hebben zich geen moment verveeld, want er viel van mooi badminton te genieten in spannende partijen. Dat neemt niet weg dat het publiek de eigen artiesten het liefst ziet winnen.

Yvonne Sie en Yvonne Hoogland kwamen in hun vrouwendubbel te kort tegen Yik-Man Wong en Samantha Barning. In de eerste game ging de partij min of meer gelijk op, maar in de tweede game namen de Amstelveners ruim afstand (17-21 en 13-21).
In het mannendubbel van Jeroen van Moorst en Erik Staats was het omgekeerde het geval. De eerste game was duidelijk voor Dave Khodabux en Jorit de Ruiter met 13-21. De tweede game ging gelijk op en werd met 21-23 nipt verloren door Van Moorst en Staats.

Stephan Branderhorst

Robert Kwee kon in zijn mannensingle tegen Lester Oey in de eerste game volwaardig partij geven aan Oey, die het laatste jaar een grote progressie heeft doorgemaakt. In de tweede game kon Kwee de tegenstander niet stoppen (18-21 en 13-21).
Patty Stolzenbach en Yik-Man Wong maakten er in hun vrouwensingle een spektakel van. Een neutrale toeschouwer moet er van hebben genoten, niet neutrale toeschouwers moesten een pilletje onder de tong nemen. Wong won de eerste game met 19-21, maar Stolzenbach was goed voor de tweede game met 21-18. In de derde game liep Wong aaanvankelijk weg van Stolzenbach, maar die knokte zich bewonderenswaardig terug in de deze game, maar moest uiteindelijk met 17-21 toch de eer laten aan Wong.
Iris Tabeling was duidelijk een maatje te groot voor Yvonne Hoogland. Tabeling, stevig ingepakt bij beide enkels, won met 13-21 en 10-21.
Stephan Branderhorst was het enig lichtpunt voor de formatie van Dekker Almere. What is in a name, zei dacht ik Shakespeare, maar Branderhorst liet inderdaad het Almeerse vuur nog even branden. Branderhorst won zijn single met 21-17 en 22-20 van Dave Khodabux, toch niet de minste en dat mag voor de jonge Almeerder een mooie opsteker worden genoemd.

In het gemengd dubbel konden Yvonne Sie en Erik Staats geen vuist maken tegen Oey en Barning en dat is het publiek toch anders gewend van Sie en Staats. Barning en Oey staken de partij in de zak met 18-21 en 12-21.
In de andere mix gingen Patty Stolzenbach en Jeroen van Moorst er vol tegenaan. Deze partij was ook weer een lust voor het oog. In de eerste game verspeelden Stolzenbach en Van Moorst een kleine voorsprong en gaven daamede de game uit handen. De Ruiter en Tabeling wonnen ook de tweede game met 17-21.

Jeroen & Patty in de mix

Dekker Almere heeft nu drie teams gehad uit het linker rijtje en kan zich de komende weken opmaken voor de wedstrijden tegen de mindere goden in de eredivisie. Dat geeft de stand in de eredivisie een reëler beeld. Jammer is ook dat een aantal teams veel wedstrijden al vooruit hebben gespeeld; het haalt het evenwicht zo uit de stand, maar dat kon nu eenmaal niet anders.

Al met al kan gesteld worden dat gisteravond aan een aantal doelstellingen werd voldaan. Er was heel veel publiek in Sportcomplex De Toekomstgroep, er waren spannende partijen, al doet de overall uitslag van 1-7 anders vermoeden, maar de uitslag viel uiteindelijk toch tegen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 10-10-2008 om 08:53 uur

    De foto's: http://www.bvalmere.nl/team-1/2008-2009/fotos/27-09-2008

    En volgens mij heeft onze fotograaf last van het Bowls bord..

  2. Henk Staats op 10-10-2008 om 09:22 uur

    Binnen enkele weken wordt de binnenkant van de badmintonzaal opgeknapt en extra geïsoleerd. Dat overleeft het bord niet :)

Reageer op dit bericht (“Ruime winst voor Van Zijderveld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)