Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Afgelopen weekend is de competitie van start gegaan en de Eredivisie was zelf al een weekje daarvoor begonnen. Als de bondsvergadering zich op 18 oktober 2008 achter de voorstellen schaart, die het bondsbestuur op basis van het eindrapport van de Implementatie Commissie Nieuwe Competitie Opzet doet, dan hebben we in het seizoen 2009/2010 een Eredivisie die uit tien teams bestaat en niet langer uit acht teams. Tijdens de bespreking van het rapport hebben alle verenigingen zich in grote eensgezindheid achter het rapport gesteld met de daarin vervatte voorstellen, wel met op een enkel punt een aanpassing.

Als alle betrokkenen zich nu maar voor ogen houden dat het belangrijker is ‘wat ons bindt en niet wat ons scheidt’, dan gaan we een heel eind komen en kan op 18 oktober 2008 tijdens de Dutch Open in Almere de vlag in top.

Vorige maand schreef ik al dat de PR rondom onze badmintonsport in het algemeen en de Eredivisie in het bijzonder, aanzienlijk verbeterd is. Denk in dit verband aan de digitale uitgave Clear. In de Telegraaf las ik nog even niets over de uitslagen in de Eredivisie, maar wellicht heb ik er met mijn prisma-afwijking over heen gekeken. Maar dat gaat vast nog wel goed komen. Het heeft zijn tijd nodig, zullen we maar denken.

Overigens kwam ik toch nog iets geks tegen, althans iets wat mij de wenkbrauwen toch even deed fronsen. Ik las dat BC Amersfoort een bijdrage had gekregen voor haar Badminton Academie van het Badminton Business Netwerk (BBN). Het BBN is een vereniging van een aantal bedrijven en particulieren, die de badmintonsport een warm hart toedraagt en ook financiële ondersteuning biedt. Afgaande op het persbericht wordt de indruk gewekt dat het om een substantieel bedrag gaat, want er wordt gesproken over het feit dat er talentbegeleiding zal plaatsvinden van dit bedrag. Ik weet niet of de bijdrage materieel is, maar ik vind het toch vreemd dat er één academie wordt uitverkoren. Zou het niet meer voor de hand hebben gelegen alle academies en wellicht zelfs scholen mee te laten delen in de bijdrage. Maar wellicht komt dat er nog van.

De komende weken heeft het bestuur van onze vereniging gesprekken gepland met de Provincie Flevoland, met de gemeente Almere en met een aantal sponsors, dit in het kader van de fundraising van de vereniging. Ook zullen we binnen een aantal weken, evenals vorig seizoen, weer een themabijeenkomst Financiën houden met een aantal zeer betrokken (ouders van) leden. We willen als bestuur niets aan het toeval overlaten en dergelijke bijeenkomsten met zo’n 20 deelnemers, voegen daadwerkelijk iets toe aan het functioneren van de vereniging. Het zijn overigens beslist niet allemaal financieel specialisten. Zeer beslist niet; dan zou het ook wel erg saai worden, want financials zijn het in de regel gauw met elkaar eens. Behalve in de politiek, maar ja, dat is politiek en dan is vier jaar vooruit kijken ook al heel erg lang en telt de politieke kleur zwaarder dan de realiteit.

Saai wordt het in ieder geval niet voor mij privé. Laatst moesten Opa en Oma Staats Daan en Iris, de oudste kleinkinderen, van school halen. De school is in dit geval de Omnibus, een oecumenische school in de literatuurwijk. Het moet een successchool zijn want de school huist in zeer veel gebouwen. Zo zitten Daan en Iris ook in aparte gebouwen en Opa haalt Iris op en Oma haalt Daan op.
Het is niet de eerste keer dat Opa de kleine voetzoeker Iris ophaalt, maar tussen al die kinderen valt het niet altijd mee om je eigen kleindochter er snel tussen uit te pikken. Daarbij is het zo dat Opa ook nog wel eens afgeleid is op zo’n mooie zomerse dag met al die moeders in luchtige gewaden. En zo oud is Opa nu ook weer niet, dat hij zich daar niets meer bij kan voorstellen. Kortom, er zijn ergere dingen, dan je kleindochter ophalen.
Uiteindelijk zag ik een schooljuf, pardon lerares, staan met een aantal kinderen, dat nog niet was opgehaald en daar ontwaarde ik ook Iris. De lerares zei mij dat ik beter bij de zijuitgang kon gaan staan, daar was het minder druk en daar verlaat ook Iris de school.
Opa vervolgens met Iris naar de auto en Iris wat te drinken gegeven. Daar was al snel Oma met Daan en Oma vroeg: “En Iris is het goed gegaan?”. Daarop zei de net vijf jaar geworden Iris: “Nee Oma, Opa stond weer vet verkeerd. Alleen zijn auto stond goed”. Daar kon ik het weer mee doen.

Henk Staats

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Joost van Klink op 26-09-2008 om 19:44 uur

  Beste Henk,

  Het Badminton Business Netwerk (BBN) www.b-b-n.nl is een vereniging van bedrijven en particulieren die de badmintonsport een warm hart toedragen en financieel ondersteunen. Wij richten ons in 2008 op jeugdbadminton.

  Wij hebben totnogtoe CHEMPS breedtetraining, de NBBJ en de BA Amersfoort ondersteund met ieder Eur 250. Zij zijn allen blij met dat bedrag. Zij de enige zijn die ons voor ondersteuning benaderd hebben. Wij ondersteunen graag eigen intitatief.

  Ieder die een serieus jeugdbadmintonproject heeft en ons benadert, wordt serieus boordeeld. Wij proberen elke maand een jeugdproject te ondersteunen, om zo de publiciteit te vergroten. Des te meer leden wij hebben, des te meer we kunnen sponsoren. Vandaar niet alle jeugdcentra tegelijk.

  Wellicht wil je de leden van Almere attenderen op de mogelijkheid BBN lid te worden. Kunnen ze gelijk ons mooie dagprogramma tijdens de Dutch Open meemaken en de wedstrijden daar vanaf de Viptribune volgen.

  Met sportieve groet,

  Joost van Klink
  Voorzitter Badminton Business Netwerk
  voorzitter@b-b-n.nl
  www.b-b-n.nl

 2. Henk Staats op 26-09-2008 om 20:35 uur

  Beste Joost,

  Als je de persberichten er op naleest, wordt echt de indruk gewekt dat het om een substantiële bijdrage gaat. "Van de bijdrage vindt talentbegeleiding plaats". En als er dan één vereniging een ondersteuning krijgt, doet mij dat de wenkbrauwen fronsen.

  Nu wil ik zeker niet geringschattend doen, en vrijwel voor iedere vereniging geldt, dat elke bijdrage welkom is, maar eerlijk gezegd vind ik de persberichtjes over de financiële ondersteuning linguïstisch gezien niet helemaal in evenwicht met het relatief kleine bedrag.

  In ieder geval is nu wel duidelijk dat alle verenigingen een beroep op een BBN-bijdrage kunnen doen ten behoeve van een serieus jeugdbadmintonproject en dat is een goede zaak.

  Tevens stel ik BBN volgaarne in de gelegenheid op onze site een bericht te plaatsen over het doen en laten van de BBN. Wellicht levert dat inderdaad nieuwe leden op.

  En wat het badminton betreft, nogmaals, van belang is wat ons bindt en niet wat ons scheidt.

 3. Joost van Klink op 26-09-2008 om 22:51 uur

  Henk,

  Dank voor je reaktie. Ik probeer net als jij en veel Almere leden de badmintonsport te promoten. Van je aanbod om wat reclame te maken voor het BBN maak ik natuurlijk graag gebruik, vooral omdat veel van onze activiteiten juist in Almere plaatsvinden.

  Verder staat op onze website www.b-b-n.nl heel veel informatie, waaronder het besproken persbericht. Iedereen kan dat lezen en mag zijn eigen conclusie trekken.

  Ik stuur je per aparte mail een stukje voor jullie website met een uitnodiging en wil jou ook graag persoonlijk aanmoedigen van die uitnodiging voor de leden en vrienden van BV Almere gebruik te maken.

  Met sportieve groet,

  Joost
  Badmintonfreak (en voorzitter BBN)

 4. Henk Staats op 27-09-2008 om 12:15 uur

  Beste Joost,

  Stukje ontvangen en doorgestuurd naar onze webmaster. Zal één dezer uren of dagen op onze site verschijnen.
  Ik zie je bij de Dutch Open.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)