Badminton Vereniging Almere

Almere Dekker Packaging wint ook vierde wedstrijd

De jonkies van Almere 13 waren vandaag iets minder jong. Jayme van Elten en Amy van Stenus hadden dit weekend verplichtingen van de Nationale in Denemarken, zoals je al eerder hebt kunnen lezen op de site. Voor hen vielen in Melissa Hondeman (15 jaar) en Krijn Hoetmer (24 jaar jong), waardoor de gemiddelde leeftijd steeg van 13 naar 16 jaar.

Met Krijn en Melissa als invallers en Manon en Jeroen als basisspelers vertrokken wij naar De Rijp. Daar speelden wij tegen het eerste team van De Harpoen. Even leek het erop dat we op de verkeerde datum aankwamen, want in de sporthal werd alles gereed gemaakt voor een heel groot bierfeest. Maar gelukkig bleek er ook nog een kleine zaal, waar 4 badmintonbanen waren.

Omdat de eerste heer van De Harpoen niet op tijd kon zijn wegens werkzaamheden, begon Jeroen met zijn single tegen Bart Verhoef. Met 17-21 en 18-21 won Jeroen. Het was een spannende pot. Jeroen moest in de tweede game een achterstand van 11-6 wegwerken en wist de wedstrijd met goed spel alsnog naar zich toe te trekken.

De tweede wedstrijd was die van Krijn tegen Jeroen Osendarp. De eerste game walste Krijn over Jeroen heen met 21-10. Echter de tweede game ging niet zo gemakkelijk als Krijn misschien had gedacht en werd 21-17 voor Jeroen. Dus moest een derde game uitkomst bieden en deze trok Krijn met 21-14 naar zich toe.

Melissa en Manon Sibbald kenden weinig problemen in de dames dubbel. Zij wonnen deze met 21-8 en 21-16. De herendubbel werd een spannende driesetter, die door de thuisploeg gewonnen werd (21-17, 13-21 en 12-21 voor Harpoen).

Melissa trof de sterkste dame van Harpoen tegenover zich en moest met 17-21, 21-11 en 18-21 haar meerdere erkennen in Suzanne Jongbloed. Manon daarentegen bracht de tussenstand op 4-2 in ons voordeel door gemakkelijk haar single tegen Inge de Franco te winnen (21-5 en 21-11).

De wedstrijdwinst moest dus uit tenminste een van de mixen komen. Deze gelijktijdig gespeelde wedstrijden werden door Krijn en Melissa gewonnen met 21-12 en 21-18 en door Jeroen en Manon verloren met 23-25 en 15-21. Al met al een 5-3 overwinning waarmee Dekker Packaging zich nog vaster op kop heeft genesteld.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Bas op 13-10-2008 om 10:10 uur

  krijn een driesetter? Ik dacht dat hij genezen was van deze "ziekte"?

 2. Krijn op 13-10-2008 om 10:25 uur

  Sorry :) Heb me 's avonds in de single wel ingehouden. Blij dat ik niet tegen Frank moest, anders was het waarschijnlijk wel een 3-setter geworden..

 3. cock op 13-10-2008 om 11:00 uur

  He Krijn, spelen terwijl er voorbereidingen voor een groot bierfeest zijn? Je meot je wel erg thuis gevoeld hebben.
  Zijn er nog details hierover aan K&B te vertellen, kunnen we wellicht gebruiken voor onze eigen activiteiten

  Overigens: gefeliciteerd met jullie overwinning

 4. Krijn op 13-10-2008 om 11:15 uur

  Nick & Simon, de 3j's (?), € 20,- per kaartje, helemaal uitverkocht (1100 bezoekers). Ik denk niet dat we dat in Almere na kunnen doen :)

  Verder een erg gezellig sportcafé, maar ik begreep van Henk dat onze kantine binnenkort ook een metamorfose krijgt?

 5. Henk Staats op 13-10-2008 om 14:54 uur

  Een metamorfose is een groot woord, maar we gaan wel schilderen en nieuwe zitjes aanschaffen.

 6. Suzanne Jongbloed op 31-03-2012 om 23:29 uur

  Inmiddels ben ik al met 'pensioen'. Via google vond ik dit bericht. Vreselijk leuk om terug te lezen. Ik was trouwens helemaal gesloopt na die partij. Moet leuk geweest zijn om als toeschouwer naar te kijken. Ik kan me dit potje nog heeeeel goed herinneren :)

Reageer op dit bericht (“Almere Dekker Packaging wint ook vierde wedstrijd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)