Badminton Vereniging Almere

Het 1ste 'Marga de Breij'-recreantentoernooi

Ter nagedachtenis van Marga de Breij, ex-speelster van Badminton Verening Gaasperdam en ex-bestuurslid van de Stichting Sporthal Gaasperdam, organiseert BV Gaasperdam op zondag 12 oktober 2008 het 1ste 'Marga de Breij'-recreantentoernooi.

Een actie voor KWF kanker bestrijding

Doel van het toernooi is, naast een gezellige en sportieve dag, een bijdrage te leveren aan het KWF Kankerbestrijding. Een deel van de opbrengsten uit inschrijf- en sponsorgelden zal ten goede komen van dit fonds.

Het toernooi wordt georganiseerd voor recreatieve spelers. Spelers die in seizoen 2008/2009 competitie spelen, zijn uitgesloten. Gespeeld zal worden in één spelsoort namelijk het dubbelspel. Deelgenomen kan worden door koppels bestaande uit 2 mannen, uit 2 vrouwen of uit 1 man en 1 vrouw. Het toernooi zal worden gespeeld op tijd volgens een meervoudig poulesysteem. Koppels die zich aanmelden, zullen op speelsterkte in 3 groepen worden ingedeeld. Op basis van de resultaten (inclusief 'promotie' en 'degradatie') worden nieuwe poules op sterkte gevormd, waarna uiteindelijk finales worden gespeeld.Per partij wordt 12 minuten gespeeld, waarbij wordt doorgeteld tot de speeltijd is verstreken.

Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro per persoon. Hiervan wordt 2,50 euro overgemaakt aan het KWF Kankerbestrijding.

Het inschrijfformulier kan worden opgehaald op de site van BV Gaasperdam. Inschrijven kan (bij voorkeur) ook via toernooi.nl.

Nadere informatie Marga de Breij:

Het 1ste Marga de Breij Recreantentoernooi is opgedragen aan Marga de Breij-Adrichem, geboren op 23 mei 1949 en overleden op 13 augustus 2006.

Marga was betrokken bij de oprichting van Omni Sport Vereniging in Holendrecht (OSVH). Een sportvereniging die uitgroeide tot een vereniging met 1.200 leden met 12 verschillende sporten, verdeeld over 7 gymzalen in Gaasperdam.

Sedert 10 oktober 1977 was Marga lid van de badmintonafdeling van de OSVH. Vanuit deze OSVH werd op 11 februari 1993 BV Gaasperdam opgericht. Vanwege haar vele werkzaamheden en jarenlange betrokkenheid bij werd zij tot erelid van BV Gaasperdam benoemd.

Marga was ook betrokken bij het tot stand komen van Sporthal Gaasperdam, welke in september 1988 werd geopend. De sporthal draait bijna geheel op vrijwilligers: Marga wist elk jaar zo’n 40 vrijwilligers enthousiast te krijgen om in de sporthal te helpen.

Vlak voor het eerste lustrum van de sporthal werd bij Marga kanker geconstateerd. Dertien jaar heeft zij tegen verschillende vormen van deze ziekte gestreden. Ondanks haar ziekte bleef Marga een steunpilaar voor velen, familieleden, vrienden, kennissen en medewerkers en vrijwilligers van de hal. Haar bijzondere humor en levenslust waren een genot.

Het 1ste recreantentoernooi van BV Gaasperdam is een feit: een kroon op al haar werk!

Meer informatie is te vinden op de site van BV Gaasperdam.

Reageer op dit bericht (“Het 1ste 'Marga de Breij'-recreantentoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)