Badminton Vereniging Almere

Met drie punten doet Dekker Almere zich te kort

Dekker Almere heeft zaterdagavond 25 oktober 2008 drie punten gewonnen in de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort, maar ze hebben er ook twee verloren. Dat BC Amersfoort het vrouwendubbel zou winnen, daar hoef je geen helderziende voor te zijn, maar in een aantal andere partijen was de scheidslijn tussen winst en verlies flinterachtig dun. Denk in dit kader aan het mannendubbel, één van de mannensingles en de beide mixen. Daar konden de partijen alle kanten op maar het werd voor Dekker Almere vaak de verkeerde kant. De amusementswaarde van de wedstrijd was zonder meer hoog en het publiek, zo'n 100 toeschouwers, zal zich niet hebben verveeld maar het werd uiteindelijk wel 5-3 voor BC Amersfoort.

Dekker Almere moest het deze wedstrijd doen zonder Yvonne Sie en Erik Staats die op een grootschalig familiefeest waren in de 'voormalige overzeese gebiedsdelen in de Oost', het prachtige Indonesië dus.
Rachel Howard en Yvonne Hoogland verloren het vrouwendubbel van Lotte Jonathans en Pauline van Doornemalen in twee games (21-15 en 21-16) en dat viel qua uitslag nog alleszins mee. In de mannendubbel streden Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst voor ieder punt tegen Joeli Residay en de voor Amersfoort debuterende Maleisiër Kay Bin. Met 23-21 en 21-15 ging de partij naar Amersfoort.

Rachel in de single tegen Gayle

Rachel in de single tegen Gayle

De mannensingle van Robert Kwee tegen Kay Bin was het aanzien meer dan waard. Kwee was niet van plan zich zonder meer bij een nederlaag neer te leggen op basis van de vooruitgesnelde faam van Kay Bin. Sterker nog Kwee speelde een uitermate goede partij en had de beide games in zijn voordeel kunnen beslissen en liet in feite de winst glippen (22-20 en 21-18). Het was jammer dat er geen derde game gespeeld moest worden, want Kwee begon net warm te draaien en Kay Bin was naarstig op zoek naar zuurstof.
Patty Stolzenbach had haar handen vol aan de Litouwse Stapusaityte. De Litouwse, die meetraint met de Nederlandse selectie op Papendal, ontpopte zich als een vechtjas en Stolzenbach die op de Papendaltrainingen weinig tegenstand ondervind van de Baltische dame, moest nu alle zeilen bijzetten. Maar Stolzenbach had met name in de derde game voldoende zeilen en won met 19-21, 21-17 en 7-21.
Rachel Howard deed na drie maanden blessureleed waar ze voor ingehuurd is en won in twee games (13-21 en 6-21) van de 14-jarige Mahulette, die onmiskenbaar een talent is.
Stephan Branderhort speelde tegen Marco de Jager de tweede mannensingle. Het leek allemaal spannender dan het was want de stoïcijnse Branderhorst was, ondanks dat de stand anders doet vermoeden, geen moment in gevaar en won met 19-21 en 16-21 en daarmede was de tussenstand in de wedstrijd 3-3.

Op naar de mixen en ook deze partijen waren het aanzien meer dan waard. Patty Stolzenbach en Jeroen van Moorst stonden tegenover Van Doornemalen en Residay. De eerste game ging gelijk op en bleef dat ook gaan. Over en weer werden gamepunten weggewerkt maar uiteindelijk was de winst in de game met 30-28 voor Amersfoort. Het publiek was er stil van. Ook in de tweede game bleef het onverminderd spannend maar ook in deze game trokken het Amersfoortse duo met 21-19 aan het langste eind.
In de andere mix van Ralph Starren en Yvonne Hoogland tegen Jonathans en De Jager was het al evenzeer spannend. Met 21-14 was de eerste game voor Amersfoort, maar de tweede game was met 19-21 voor Dekker Almere. In de derde game was het billen knijpen voor de aanhangers van beide partijen maar Amersfoort won de derde en allesbeslissende game met 21-16 en daarmede werd de eindstand bepaald op 5-3 voor Amersfoort.

Ralph en Yvonne in de mix tegen Marco de Jager en Lotte Jonathans

Ralph en Yvonne in de mix tegen Marco de Jager en Lotte Jonathans

Al met al een leuke wedstrijd met redelijk veel toeschouwers, die overigens wel heel rustig waren, en die wellicht op het debuut van Kay Bin afkwamen. Kay Bin is, althans in deze partij, geen spectaculaire speler en erg verdedigend ingesteld. Hij ontglipte aan Robert Kwee maar zal het in de competitie nog zwaar genoeg krijgen.
Dekker Almere wacht de komende drie wedstrijden Culemborg, Victoria en Smashing, clubs uit het rechter rijtje.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Pieterr op 26-10-2008 om 12:17 uur

    Klinkt goed, volgende thuiswedstrijd ben ik er (waarschijnlijk) bij, misschien dat ik nog wat vrienden mee vraag om er wat sfeer in te brengen :*

Reageer op dit bericht (“Met drie punten doet Dekker Almere zich te kort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)