Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Tijdens de Dutch Open die in het Almeerse Topsportcentrum is gehouden, vond er ook een bondsvergadering plaats. Je zou wellicht kunnen zeggen dè bondsvergadering, want in deze bondsvergadering moest het besluit van juni 2008, om de eredivisie uit te breiden van acht naar tien teams, nog eens bekrachtigd worden. Bekrachtigd worden op basis van het rapport dat de Commissie Implementatie Nieuwe Competitie Opzet de afgelopen maanden had opgesteld. En zo gebeurde het ook.

Zowel de eredivisie als de eerste divisie gaan van acht naar tien teams. Een prima besluit na het uitstekende voorbereidende werk van de twee commissies die zich hiermede hebben bezig gehouden. Eén van de afgevaardigden vroeg zich tijdens de rondvraag af, wanneer de andere divisies van acht naar tien zouden gaan. Bondsvoorzitter Rob Ridder antwoordde dat hier nog helemaal niet over nagedacht was en dat hij hier nog op terug zal komen.

De uitbreiding van acht naar tien geeft de NBB en de betrokken verenigingen nog bijna één jaar de tijd om hierop in te spelen. Zo zullen clubs en NBB wellicht iets cursusachtigs moeten doen voor wat de volgende punten betreft:

Zelf heb ik tijdens de Dutch Open nog een deel van de workshop bijgewoond die over Clubkoers ging. Voor mij als eenvoudig voorzitter van de Badminton Vereniging Almere aanleiding om te kijken of ik de presentator van de workshop naar Almere kan krijgen om voor onze vereniging een privé-workshop te houden. Zo belangrijk vond ik deze workshop. Ik zou bijna zeggen, verplichte kost voor alle sportverenigingen en badmintonverenigingen in het bijzonder. Kijk eens op www.clubkoers.nl want het is zonder meer een aanrader.

De Commissie Implementatie Nieuwe Competitie Opzet komt overigens begin november 2008 weer bij elkaar om nog een aantal zaken onder de loep te nemen. Wellicht komt de commissie opnieuw met een aantal aanbevelingen en verandert de commissie van naam en samenstelling, maar daarvan wordt U ongetwijfeld op de hoogte gesteld.

Op 14 november 2008 organiseert Sportservice Flevoland haar jaarlijkse Sportcongres in Lelystad. Er kan worden deelgenomen aan de volgende workshops:

Stuk voor stuk allemaal interessante workshops en ik kan U zeggen dat de vereniging met een afvaardiging van tien deelnemers vertegenwoordigd zal zijn om de diverse workshops te volgen. Er zijn dus workshops bij met onderwerpen, die juist bij onze vereniging zouden moeten plaatsvinden, zoals positief coachen en onderwerpen die zeer beslist nimmer bij ons plaats mogen vinden zoals sexuele intimidatie. Uit het bovenstaande blijkt dat de vereniging het opleiden van vrijwilligers en kader zeer serieus neemt en dat moet ook wel bij een relatief grote vereniging zoals de onze.

Treffen we binnen ons Sportcomplex de voorbereidingen om de warmte-isolatie te verbeteren, thuis hebben we de geluidsisolatie onlangs nog kunnen testen en die was niet geweldig.
Enige maanden terug heb ik U verteld dat poes Toos een dikke dikzak geworden was en dat zij op dieet ging. We geven haar minder te eten en zeiden haar: “En als je honger hebt, dan vang je maar een muis”. Nu maakt Toos via de schuur met een elegante sprong nogal eens gebruik van ons Franse slaapkamerbalkon, waarvan de deuren in de zomer vaak openstaan.
Toen Oma Staats op een avond naar bed ging, klonk er plots een ijselijke gil. Oma Staats had in de slaapkamer met haar blote voeten op een dooie muis gestapt en poes Toos keek heel trots omdat zij dit lekkere hapje had verzorgd. De toegesnelde buren konden we gerust stellen dat er niets aan de hand was. Er was slechts sprake van een dooie muis.
Drie dagen later kwam Opa Staats des morgens als eerste beneden en zag dat Toos flink gekotst had en tussen het braaksel alweer een niet verteerde dooie muis. Ik heb het maar snel opgeruimd, toch lekker ontbeten en Toos maar weer iets meer te eten gegeven. Dan Toos maar iets te dik, want van die dooie muizen krijg je ook een sik.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)