Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere is Elo United de baas

Van Zoelen Almere, team 2, heeft de thuiswedstrijd ìn Sportcomplex De Toekomstgroep tegen Elo United 1 gewonnen. Het werd 7-1 voor Van Zoelen Almere, en daarmede kijken de Almeerders in de eerste divisie afdeling 2 nadrukkelijk weer naar boven al gebiedt de realiteit te zeggen dat Duinwijck 2 wel heel erg sterk is en ongetwijfeld voor het kampioenschap gaat. Aangezien ook Duinwijck 1 fors bovenaan staat in de eredivisie, zou je bijna kunnen spreken van het feit dat Duinwijck op weg is naar 'de dubbel'.

Tim Vaessen en Ralph Starren wonnen hun mannendubbel in twee games. Het was een verdiende overwinning, want de Almeerders waren beter (21-12 en 21-15).
In het vrouwendubbel zag het er aanvankelijk niet naar uit dat die in twee games gewonnen zou worden. In de eerste game keken de dames Monique Slaman en Yvonne Hoogland namelijk tegen een forse achterstand aan die wonder boven wonder plotseling werd weggewerkt. En zo wonnen de Almeerse schoonheden alsnog met 21-18 en 21-17.

Tim Vaessen besloot in zijn single maar eens af te wijken van hetgeen te doen gebruikelijk is, namelijk winnen of net aan verliezen in drie games. Tim speelde een puike mannensingle met mooie slagenwisselingen en won verdiend met tweemaal 21-15.
Hoe anders verging het Ralph Starren. Tegen de Belg Lionel Warmotte kwam hij er in de eerste game niet aan te pas. In de tweede game ging het aanzienlijk beter maar toch nog onvoldoende om de Belg het heel erg moeilijk te maken (7-21 en 14-21).
Monique Slaman versloeg in haar vrouwensingle goed spelend haar opponent in twee games (21-13 en 21-17).
Invalster Yvonne Hoogland deed wat er van haar verwacht werd en won, maar erg eenvoudig ging het niet want haar tegenstandsters was niet van plan zich zonder meer over te geven. Maar de overwinning was dik verdiend en het werd 19-21, 21-10 en 21-16 voor Yvonne. Dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 5-1 in het voordeel van Van Zoelen Almere.

In het eerste gemengd dubbel wonnen Tim en Monique de eerste game nipt met 21-19 maar in de tweede game namen zij ruimer afstand en werd het 21-15.
Ralph speelde de mix met Iris Putters, die gelukkig weer enigszins hersteld is van een forse infectieziekte. Wel verleerd is zij het badmintonnen gelukkig niet en met 21-17 en 21-11 was ook het laatste punt in de wedstrijd tegen Elo United voor Van Zoelen Almere.

Voor Elo United geldt dat zij er niet goed voorstaan in de eerste divisie. Samen met Slotermeer staan zij op de laatste plaats. Het kan toch gek lopen want vantevoren zou ik gedacht hebben dat zowel Elo United als Slotermeer voor promotie naar de eredivisie zouden gaan. Beide teams hebben al eerder in de eredivisie gespeeld. Maar de competitie is nog lang dus moed verloren al verloren.

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere is Elo United de baas ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)