Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere wint uit van Invictus

Van Zoelen Almere, team 2, uitkomend in de eerste divisie afdeling 2, heeft zondag 5 oktober 2008 de lastige uitwedstrijd tegen Invictus met 3-5 gewonnen, hetgeen een goed resultaat mag worden genoemd. Maar liefst zes van de acht partijen werd beslist in de derde game, dus vanaf het begin tot het eind was het spannend.

Het mannendubbel van Dennis Steenland en Ralph Starren werd in drie games gewonnen. In de tweede game lieten Dennis en Ralph de tegenstander iets te veel komen en zodoende moest er een derde game worden gespeeld waarin Van Zoelen Almere zich duidelijk de sterkste toonde. Aangezien Iris Putters ziek is geweest en onvoldoende hersteld is om te spelen, werd het vrouwendubbel gespeeld door Monique Slaman en Yvonne Hoogland. Het was een spannende pot die uiteindelijk in de derde game gewonnen werd door Invictus.

Monique speelde een pittige partij in haar vrouwensingle. De eerste game verloor zij, maar de tweede en de derde waren knap voor Monique. Tim Vaessen speelde in zijn mannensingle zoals inmiddels te doen gebruikelijk is, drie games. De eerste verloor Tim, de tweede won hij maar in de derde gaf Tim een voorsporong van 17-19 uit handen en zo ging de winst alsnog naar Invictus. Ook Ralph moest in zijn single flink aan de bak. Ralph verloor de eerste game, maar won de tweede en in de derde game ging het tot de elf gelijk op. Maar uiteindelijk nam Ralph afstand en won. Yvonne Hoogland liet zien dat zij in de eerste divisie uitstekend mee kan komen. In twee games won zij eenvoudig haar partij.

Met een 2-4 voorsprong voor Van Zoelen Almere werd er aan de mixen begonnen. De mix van Tim en Yvonne ging in drie games verloren maar in alle drie de games bleek dat de spelers zeer aan elkaar gewaagd zijn. De andere mix, die van Dennis en Monique was zeker zo spannend. Uiteindelijk trok Almere aan het langste eind maar het was met tweemaal 20-22 zeer close.
Een leuke pot die werd gewonnen met 3-5 door Van Zoelen Almere. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Elo United uit het 'verre oosten'.

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere wint uit van Invictus ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)