Badminton Vereniging Almere

Almere ruim vertegenwoordigd op Regionale Kampioenschappen komend weekend

Badminton Vereniging Almere is komend weekende met 34 jeugdspelers en 28 senioren ruim vertegenwoordigd op de Regionale Kampioenschappen die zullen worden gespeeld in Aalsmeer.

Regionale Jeugd Kampioenschappen

In totaal hebben maar liefst 34 van onze jeugdspelers zich ingeschreven voor de RJK 2008. Voor veel spelers is dit een uitgelezen mogelijkheid om te (laten) zien hoe ze ervoor staan. Op de categorie onder 11 na, daarin slechts één Almeerse inschrijving, zijn de inschrijvingen redelijk verdeeld over de diverse leeftijdsgroepen die gaan tot onder 19. Voor die laatste groep geldt dat niet alle onderdelen doorgang zullen vinden.
In bijna alle leeftijdscategorieën zijn er Almeerse kanshebbers te bespeuren, iets wat al af te lezen is aan de hoeveelheid geplaatste spelers van de BVA. Overigens is er door de inmiddels vertrouwde organisatie niet in alle onderdelen geplaatst. De groep onder 13 kent de meeste Almeerse kanshebbers op finaleplaatsen. Een aantal maakt zelfs een goede kans op het halen van finales in meerdere onderdelen. We zien hier dan ook de meeste geplaatste spelers van onze vereniging. Voor de herendubbel onder 13 geldt dat de finale wel eens een geheel Almeers onderonsje kan worden.
Ook voor de spelers onder 15 geldt dat er zeker kanshebbers zijn, waarbij aangetekend moet worden dat een aantal spelsoorten behoorlijk sterk bezet zijn. Met name bij de dames zijn de verschillen tussen de toppers relatief gering, zodat voorspellingen doen hier moeilijk is. Voor de spelers onder 17 en 19 geldt dat het toernooi redelijk open lijkt. Er zijn kansen op het behalen van de halve finales voor veel Almeerders en finaleplaatsen worden zeker wel verwacht.

Regionale Senioren Kampioenschappen

Voor het eerst sinds een aantal jaar wordt er weer een RSK gehouden. Vanwege een gebrek aan belangstelling werd dit toernooi lange tijd niet gespeeld. Jammer genoeg is het toernooi dit jaar ook nog niet echt heel druk bezet. De deelnemende spelers komen vooral bij de grote verenigingen Duinwijck, Van Zijderveld en Almere vandaan.
Er wordt gespeeld in 3 categorieën: categorie 1 (Topliga t/m 2e divisie), categorie 4 (3e divisie t/m hoofdklasse) en categorie 7 (1e klasse en lager). In alle categorieën is Almere ruim vertegenwoordigd. Helaas doen er bijna geen Topliga spelers mee, het is zelfs zo dat enkele van onze Van Zoelen Almere spelers geplaatst zijn in diverse onderdelen in categorie 1. Ook in de andere categorieën vinden we geplaatste Almeerders terug. Er zijn dus diverse kansen voor Almeerse finaleplaatsen komend weekend.

Mede doordat de beide Kampioenschappen in één hal worden afgewerkt, barst het toernooi uit zijn voegen. Met zoveel Almeerse kanshebbers zeker een reden om op zaterdag en/of zondag de reis naar Aalsmeer te ondernemen en te genieten van de prestaties van onze jeugdige- en oudere BVA badmintonners!

Bekijk hier de loting:

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 12-11-2008 om 15:11 uur

    Jammer genoeg kan ik niet naar de finales op zondag komen kijken. Ik heb mij opgegeven om bardienst te draaien tijdens het aangepaste badmintontoernooi dat zondag plaatsvindt in Sportcomplex De Toekomstgroep.
    Ik hoop dat we de zilvervloot binnenhalen.

  2. Lieke_P op 12-11-2008 om 18:27 uur

    veel suc6 iedereen :D
    xx.

Reageer op dit bericht (“Almere ruim vertegenwoordigd op Regionale Kampioenschappen komend weekend ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)