Badminton Vereniging Almere

De wederopstanding van Almere 7

Almere 7, uitkomend in de hoofdklasse afdeling 1, heeft gister met 5-3 verloren van koploper Flowershuttle. Almere verkeert al sinds het begin van de competitie in de gevarenzone, terwijl Flowershuttle uit 8 wedstrijden slechts 6 punten tegen heeft. Het resultaat van 3 wedstrijdpunten was dan ook een hele mooie prestatie.

Almere 7 bestaat uit Peter Daams, Pascal Vlasblom, Michael Willig, Mara Nottelman en Aisha Krak. Het spelen in de hoofdklasse is voor dit team een hele uitdaging. Jammer genoeg trokken de spelers in de eerste helft net te vaak aan het kortste eind, en zodoende is het team de rode lantaarndrager in deze poule. Maar het tij lijkt te keren! De onverwoestbare teamgeest evenals de bereidheid van de spelers om zich volledig in dienst van het team op te stellen, heeft vorige week het team de eerste overwinning gebracht op de nummer 6 van de competitie, de Stolp uit Koedijk. Deze stijgende lijn werd gisteren voortgezet met een uitstekend resultaat tegen de absolute koploper, welke het team extra vertrouwen heeft gegeven voor de 2e helft van de competitie.

Pascal wint zijn single!

Misschien kwam het wel doordat de teamoudsten Peter Daams en Aisha Krak deze week wederom beiden geblesseerd aan de kant bleven. Gisteravond werden zij vervangen door Sarina Baak en Jos Kuipers, normaal spelend in het andere hoofdklasseteam, Almere 8. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de avond al niet meer stuk kon voordat de eerste wedstrijden werden gespeeld. Veel toeschouwers waren immers afgereisd naar de sporthal om team 7 te zien spelen, alhoewel niet geheel kan worden uitgesloten dat deze toeschouwers voor het 1e team waren gekomen. Daarnaast verraste Mara Nottelman het team met een gulle gift en gedichten die Sinterklaas bij haar had achtergelaten. Met deze motivatieboost was het team klaar om aan te treden tegen de onverslaanbaar geachte heren van Flower Shuttle, die zowel in de 1e single als in de mannendubbel een 100% score achter de naam hadden staan.
De grootste prestatie van de avond werd geleverd door Pascal Vlasblom. Hij won namelijk voor de eerste keer zijn single en nog wel tegen John Lee Meeuw Kjoe en werd daarmee trendsetter om 100% scores te van de tegenstander te doorbreken. Een trend die ook in de mannendubbel van Jos Kuipers en Michael Willig werd doorgezet. Zij wisten knap van Roman Cheung en Kiang Wen Wan te winnen. Helaas verloor Michael Willig zijn single nipt in drieën van Roman Cheung. Het derde wedstrijdpunt werd binnengehaald door Sarina Baak, die haar single won van Wai Man Li. Uiteindelijk was Almere zeer tevreden met de 3 wedstrijdpunten, waarbij het na 7 wedstrijden op gelijke hoogte staat met de Stolp.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de nummer 2 uit de poule, Huizen 3, waar het team vol goede moed zal aantreden!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos K. op 30-11-2008 om 18:06 uur

  Die foto heeft een hoop moeite gekost, na zo'n zware 3-setter je arm omhoog houden tot aisha eindelijk doorheeft hoe ze een foto maakt is behoorlijk knap pascal!! :P

 2. De Stolp Koedijk op 30-11-2008 om 18:38 uur

  BV De Stolp 1 heeft vandaag met een 4-4 gelijkspel eveneens goede zaken gedaan tegen Gaasperdam.
  Het lijkt daarmee een spannende strijd te worden in afdeling 1!

 3. Pascal op 30-11-2008 om 22:13 uur

  jaja gewoon gewonnen!! :D OMG!! kon het zelf niet geloven...wou bij 21-15 in de derde set nog gaan serveren :P maar tegenstander stond al bij het net om me een hand te geven :P hahaha :D volgende week huizen laten zien dat we in de hoofdklasse thuis horen :D

  GOGO TEAM 7!!!

 4. Harry op 30-11-2008 om 22:33 uur

  Dubbelfris witte druif light.

 5. Mara op 01-12-2008 om 14:38 uur

  Leuk :)

Reageer op dit bericht (“De wederopstanding van Almere 7 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)